Door community (initieel Sambeo), Op woe 19 aug 2015 09:02, 1 reacties,    

Gratis E-Book of PDF: Analyse Gekleurde Revolutie en Hybride Oorlog


Politiek analist en journalist van Sputnik International, Andrew Korybko, heeft zojuist zijn eerste boek gepubliceerd getiteld “Hybrid Wars: The Indirect Adaptive Approach to Regime Change”, Hybride oorlogen, de indirect gearrangeerde toegangsweg naar regime verandering. Het boek is beoordeeld door de Diplomatieke Academie van Rusland en uitgebracht met de hulp van de People's Friendship Universiteit van Rusland, waar Andrew lid is van de Raad van Deskundigen van het Instituut voor Strategische Research en voorspellingen.

Zijn gedetailleerd werk bewijst dat Gekleurde Revoluties een nieuwe vorm van oorlogsvoering zijn, ontworpen door de VS, beginnend bij de organisatorische make-up tot en met de geopolitieke toepassing, geleid door de Amerikaanse strategen. Maar in tegenstelling tot eerdere onderzoekers die dit onderwerp hebben aangeroerd, gaat Andrew in zijn werk nog een stap verder en maakt gebruik van de meest recente voorbeelden zoals de oorlog in Syrië en de Euromaidan in Oekraïne. Hiermee toont hij aan dat de VS een tweede, veel gevaarlijkere stap heeft gezet in de werkwijze van Regime Verandering.
Hybride Oorlogen, zoals hij ze noemt, ontstaan wanneer de VS haar Gekleurde Revolutie en Onconventionele Oorlogsstrategieën samen brengt en zodoende een uniforme werkmethode ontstaat voor het uitvoeren van Regime Change in staten die zij daarvoor als doelwit kiezen.

Wanneer een Gekleurde Revolutie poging mislukt, zoals jammerlijk gebeurde in Syrië in 2011, dan is het back-up plan een onconventionele oorlog uit te rollen die direct op de voormalige sociale en organisatorische infrastructuur bouwt. In het geval van Euromaidan, citeert Andrew westerse nieuwsbronnen zoals Newsweek, The Guardian en Reuters, om iedereen eraan te herinneren dat in de dagen onmiddellijk voorafgaand aan de succesvolle afronding van de coups, West-Oekraïne in volledige opstand was tegen de centrale overheid, en op die manier het podium werd neergezet voor een onconventionele Syrië-vergelijkbare oorlog in het hart van Oost-Europa. Indien de plotselinge omverwerping van president Janoekovitsj niet had plaatsgevonden, dan was de VS volledig voorbereid om het land dezelfde richting op te sturen als het Syrische scenario, dat dan haar tweede volwaardige toepassing van Hybride Oorlog zou zijn geweest.

Uit Andrew’s revolutionaire onderzoek blijkt uiteindelijk dat de VS, en niet Rusland, Hybride Oorlog als speerpunt heeft en dat gezien zijn bewezen bevindingen, het onverantwoord is om zelfs Rusland nog te noemen als vermeende betrokkene in de Oekraïense crisis, een 'hybride oorlog'.

In feite is de VS is ver vooruit op andere landen in het uitoefenen van deze nieuwe methode van oorlogvoering. Tot nu toe heeft geen enkele andere staat geprobeerd een Gekleurde Revolutie uit te voeren, laat staan het te laten overgegaan in een onconventionele Oorlog. Terwijl velen denken dat dergelijke voorvallen spontaan en toevallig zijn, documenteert Andrew hoe Hybride Oorlogen niet alleen vanaf de basis zijn ontwikkeld door de VS, maar met name hoe ze speciaal worden ingezet in gebieden waar ze het meest geostrategisch lucratief zijn voor de bevordering van hun uniepolaire beleid.

Vervolgens beschrijft Andrew niet alleen de essentie van Hybride oorlogen, maar in het laatste deel van zijn boek zijn vooruitzichten, waarvan hij gelooft dat ze kunnen gebeuren. Hij introduceert het baanbrekende concept van de Gekleurde Boog, een aaneengesloten lijn van staten die zich uitstrekt van Hongarije naar Kirgizië waar het voeren van Hybride Oorlogen ernstige schade zou toebrengen aan de nationale belangen van Rusland.

Dit is de eerste keer dat Gekleurde Revoluties ooit zijn geanalyseerd door een geopolitieke prisma, en het geeft een heel andere kijk op het gebruik van dit wapen. Dit nieuwe paradigma is absoluut essentieel om de Amerikaanse nieuwe aanpak voor Regime Verandering te begrijpen en welke vorm, zowel fysiek als geopolitiek, dit zal aannemen in de komende jaren.

Download het gratis E-Book hier: http://orientalreview.org/wp-content/uploads/2015/08/AK-Hybrid-Wars-updated.pdf
Annotaties:
| #235672 | 19-08-2015 10:19 | Ness
Hier een mooi voorbeeld: In Armenie gingen de energie-prijzen wat omhoog. Meteen werd daar op ingesprongen door USA-gesteunde figuren, en er werden demonstraties en andere feestelijkheden georganiseerd. Het liep verkeerd af omdat de betrokkenheid van USA kon worden aangetoond. Toen verdween de oorsponkelijke aanhang als sneeuw voor de zon. http://21stcenturywire.com/2015/07/31/fail-us-backed-electric-color-revolution-in-armenia-short-circuits/
Ness's avatar
aanmelden / inloggen