Door community (initieel Johan Alphons), Op vri 16 dec 2016 20:57, 4 reacties, nieuws

Greenspan: “Obligatiebubbel gaat leeglopen”

Deze man verkoopt geen nepnieuws sinds die met pensioen is houd hij de financiële wereld nauwlettend in de gaten. Dus alle goed"nep"nieuws shows van afgelopen Rutte week, lees het onderstaande.

Volgens voormalig centraal bankier Alan Greenspan zijn we vandaag de dag getuige van het leeglopen van een wereldwijde obligatiebubbel. Ook maakt de oud-voorzitter van de Federal Reserve zich grote zorgen over het gebrek aan productiviteitsgroei en de vergrijzing. Daardoor zien we een oplopende inflatie bij een stagnerende economische groei, een situatie die we kennen als stagflatie.

Volgens Greenspan zijn de economische problemen van dit moment heel moeilijk aan te pakken, omdat het niet meer mogelijk is de rente drastisch te verhogen. De vorige keer dat de Amerikaanse economie in een stagflatie terechtkwam was in de jaren '70, toen de centrale bank de rente naar 20% verhoogde om de economie weer op de rails te krijgen. Deze oplossing is vandaag de dag niet mogelijk, omdat de schulden nu veel groter zijn dan toen.

Greenspan maakt zich zorgen over de begroting van de Verenigde Staten. Door toenemende sociale verplichtingen zullen de begrotingstekorten verder oplopen, wat betekent dat er nog meer geleend moet worden. Dat wordt steeds lastiger, omdat er volgens Greenspan wereldwijd steeds minder animo is om geld uit te lenen aan de Amerikaanse overheid. We hebben het hele interview bij Bloomberg voor u uitgeschreven.
Annotaties:
| #256873 | 17-12-2016 17:21 | Ness
Gaat leeglopen ja, maar voorlopig wordt hij nog opgepompt. Met 80 miljard per maand. Op Uw kosten, uiteraard. Bekijk Tegenlicht doc: http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/tegenlicht-blijft-e80-miljard-ecb/
Ness's avatar
| #256878 | 17-12-2016 19:55 | ..................
De oplossing van het probleem zou moeten zijn afschaffing van schulden naar verloop van jaren.
Na een aanlal jaren alle schulden op 0 zoals de maya's deden met een groot feest en alles begint weer opnieuw.
Dan is die ongelijkheid ook kleiner.

En met die 80 miljard per maand zouden ze een infrastructuur moeten bouwen,waar auto's overbodig worden.
Een soort wegennet met trams/treinen/taxi's,waar je geen half uur hoef te wachten,en wat gratis is.
Als je toch 80 miljard bijdrukt.
| #256881 | 17-12-2016 21:43 | Ness
http://wolfstreet.com/2016/12/15/foreigners-dump-u-s-treasurys-as-never-before/ lol
Doordat de euro zo in waarde is gedaald tov de dollar is het zaak nu die obligaties te verkopen heh dus heel Oiropa is als een haas aan het dumpen.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen