Door Hans, Op din 27 mei 2008 09:17, 25 reacties,    

Grenswetenschap over kerogeen en abiotische olie.

In dit artikel wordt voorzichtig geprobeerd om uit te leggen dat aardolie niet is gevormd uit vergane plantenresten van miljoenen jaren geleden.
Het mengsel kerogeen vormt de sleutel tot de aanmaak van olie.
Dus allereerst zou men moeten aantonen dat kerogeen niets te maken heeft met vergane planten. Dat lukt al niet helemaal:

Kerogeen, ook wel aardwas genoemd, is een mengsel van een groot aantal chemische verbindingen, dat een belangrijk deel uitmaakt van de organische materie die in sommige sedimentaire gesteenten aanwezig is, vooral wanneer zij in een anoxische situatie werden gevormd.


De organische materie kan heel goed afkomstig zijn van dode planten (en ook dieren). Dat het voorkomt in sedimentaire gesteenten is ook erg opvallend. Je kunt je goed voorstellen dat dode algen en plankton op de zeebodem, in moerassen of in rivierbeddingen bedekt worden door zulke afzettingsgesteenten.
Als er een laag zand of klei wordt afgezet over dood organisch materiaal, wordt het afgesloten van zuurstof (anoxie). In het verre verleden zijn er perioden geweest waarin de oceanen zuurstofloos waren, de ocean anoxic events. Grote hoeveelheden plankton en algen stierven af en vormden dikke lagen sediment op de zuurstofloze oceaanbodem.

Het kerogeen bestaat uit verbindingen van hoofdzakelijk koolstof en waterstof met een hoog moleculair gewicht (van meer dan 1000).

Organisch materiaal, zoals eiwitten en koolhydraten als zetmeel en cellulose, bestaat ook uit verbindingen van koolstof en waterstof met een hoog moleculair gewicht.
Tot dusver wijst alles erop dat kerogeen van biologische oorsprong is, zeg maar vergane plantenresten. Ik had scheikunde in mijn eindexamenpakket en in aardolie komen dezelfde chemische elementen (C,H,O,N,S) voor als in levende materie. Olie is dus ontstaan uit levende materie. Als je mij niet gelooft vraag je het maar aan Ker Than van Livescience.


En op de maan Titan van Saturnus dan?
Daar zijn toch ook koolwaterstoffen aangetoond.
Ja dat klopt, maar het schijnt toch vooral te gaan om methaan en ethaan. Ik heb nog niets gelezen over stoffen met een hoog molecuulgewicht.
Ik heb geen idee hoe die koolwaterstoffen daar ooit gevormd zijn. Het is echter geen bewijs dat op Aarde nu dezelfde omstandigheden heersen en er diep in de aardkorst ook koolwaterstoffen worden gevormd.http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolwaterstof

En hoe komt het dan toch dat uitgeputte oliebronnen, jaren later toch weer olie blijken te bevatten ?
Dat komt door de viscositeit van de olie. Als je op één plek alle olie hebt weggezogen, dan sijpelt er uit het omringende gesteente geleidelijk weer olie naar de leeggezogen plek toe. Dat kan kennelijk jaren duren.
Het is algemeen bekend dat uit olievelden die geleidelijk worden leeggepompt, meer van de oorsronkelijk aanwezige olie kan worden gewonnen. Haastige spoed (het opvoeren van de produktie) leidt tot een lager netto resultaat.

Mijn conclusie: abiotische olie is onzin.
De no-peakers en aanhangers van abiotische olie kunnen roepen wat ze willen. Maar dat lijkt vooral bedoeld om de verantwoordelijkheid voor de hoge olie (en benzine) prijs bij andere duistere organisaties, zoals OPEC en oliemaatschappijen te kunnen leggen.
De huidige situatie zal er niet door veranderen. De prijsstijgingen worden m.i. vooral veroorzaakt door de niet aflatende vraag naar vloeibare brandstof.

Er worden dagelijks 86 miljoen vaten olie geproduceerd. En elke dag gaan die schoon op. Er blijft geen druppel van over.
Volgende maand zijn er weer een miljoen auto's bijgekomen in China en India. Die rijden ook elke week langs de pomp. We hebben dan eigenlijk 86,5 miljoen vaten per dag nodig. Maar door de dalende produktie in Mexico, Rusland, Noorwegen en Groot-Brittannië zijn er maar 85,5 miljoen vaten per dag beschikbaar.
De prijs zal nog wel even blijven stijgen.
Annotaties:
Grenswetenschap over kerogeen en abiotische olie. #zaplog
| #26419 | 27-05-2008 10:32 | Patman
Waarom niet op Zapruder?
Patman's avatar
| #26421 | 27-05-2008 11:10 | Patman
Volgens mij zijn de huidige prijsstijgingen kustmatig. En ik zie een hoop aannames en inschattingen, niets dat de biotische oorsprong van olie aannemelijker maakt dan de abiotische. Nog los van het peakoil verschijnsel.

De sedimentatietheorie waar de halve onstaansgeschiedenis en evolutietheorie aan hangt, is ook nooit bewezen, in tegendeel, het schijnt heel anders te werken.

En hoe zit het met die Nature-publicatie die stelt dat de vorming van biotische olie in strijd is met de tweede wet van de thermodynamica?
Patman's avatar
| #26422 | 27-05-2008 11:11 | Patman
Als olie echt schaars aan het worden is, zouden Shell en BP niet weer recordwinsten hebben gemaakt. Of zit daar een ander mechanisme achter?
Patman's avatar
| #26424 | 27-05-2008 11:16 | Inanna
Ik heb geen idee hoe die koolwaterstoffen daar ooit gevormd zijn.


Bij afwezigheid van zuurstof zal koolstof zich als eerste verbinden met waterstof. Op Titan bestaat de atmosfeer uit methaan, over het oppervlak stroomt vloeibare methaan. Maar er is daar geen water. Dat komt omdat er geen zuurstof is.
Inanna's avatar
| #26426 | 27-05-2008 11:25 | Hans
Waarom niet op Zapruder?

Vanwege de discussie op Zaplog gister.
De sedimentatietheorie waar de halve onstaansgeschiedenis en evolutietheorie aan hangt, is ook nooit bewezen, in tegendeel, het schijnt heel anders te werken.

Bron ??

Als olie echt schaars aan het worden is, zouden Shell en BP niet weer recordwinsten hebben gemaakt. Of zit daar een ander mechanisme achter?

Als je 10 procent minder verkoopt tegen een 50% hogere prijs, dan maak je meer winst dan ooit .... toch ?

Dank Inanna voor je uitleg over Titan.
Hans's avatar
| #26468 | 27-05-2008 15:29 | Nostro Nazus
Je maakt er wel werk van Hans, moet ik zeggen...

De no-peakers en aanhangers van abiotische olie kunnen roepen wat ze willen. Maar dat lijkt vooral bedoeld om de verantwoordelijkheid voor de hoge olie (en benzine) prijs bij andere duistere organisaties, zoals OPEC en oliemaatschappijen te kunnen leggen.

Zal ik nog maar wat roepen dan?

Eigelijk is peak-oil helemaal niet zo interresant.....JIJ denk dat dit de motor achter al het kwaad is, ik denk dat het slechts een klein onderdeel is van hun plan....

Jeweetwel......het plan om de complete wereld te controleren....MONOPOLY-MAN!.....het belangrijkste onderdeel van dit spel is dat "ZIJ" de bank bezitten!!!!

Kom jij aan met je bonus voor het passeren van "start"....."ZIJ" maken hun eigen geld!!....snap je nu dat het geen eerlijk spelletje is?

"Ze" gaan het financiële systeem omvormen...dat kun je nu met je eigen ogen zien....De volgende stap in hun plan is de "creditcard-crisis".....nog niet van gehoord? komt nog wel!

Het gaat erom dat de crash van 1929 op kinderspel zal lijken...problem...solution...1 wereldmunt...mogelijk met alleen virtueel geld....

De VS is al failliet...de huidige "crisis" is echt nog helemaal niets....de komende val van de dollar is een feit....het "tekort" aan olie zal dan helemaal niet meer belangrijk zijn!!!

De peak-oil-hoax heeft de afgelopen eeuw ervoor gezorgd dat men volledige controle heeft over het midden Oosten...tevens heeft het al een eeuw lang ervoor gezord dat "ze" onvoorstelbare rijkdom hebben vergaard....

Echter het gaat helemaal niet om geld, of olie om de economie draaiende te houden.....HET GAAT OM MACHT!....wanneer zie je dit nou eens?.
Nostro Nazus's avatar
| #26470 | 27-05-2008 16:00 | Nostro Nazus
De Chinesen maken al onze elektronische apparatuur.....batterij-techniek, enz enz.....

Mijn vraag aan jou Hans:

Waar rijden de Chinesen niet massaal in elektrische auto's?....je dacht dat een liter benzine duur is voor ons? hoe denk je dat de prijsstijging aankomt voor de gemiddelde Chinese fabrieksarbeider?

De logica vertelt ons dat China gewoon onder volledige controle staat van de Illuminati.....waarom denk je dat ze anders al hun geld hebben uitgeleend aan de failliete staat?

toeval bestaat niet Hans....
Nostro Nazus's avatar
| #26472 | 27-05-2008 16:25 | Hans
Ach Nostro Nazus, elektrische auto's worden ook gemaakt van staal en kunststof. Om dat te maken heb je weer olie nodig.
Om die Chinezen te voeden heb je ook olie nodig.
En wat heb je aan een elektrische auto als je geen baan hebt en geen eten.

Ik denk dat er over 100 jaar nog maar 1 miljard mensen wonen op Aarde, die nauwelijks kunnen rondkomen. Het Mad Max-scenario.
Het maakt dan weinig uit wie er de baas is en wie er de macht heeft.
Hans's avatar
| #26475 | 27-05-2008 16:50 | Nostro Nazus
Het Mad Max-scenario.
Het maakt dan weinig uit wie er de baas is en wie er de macht heeft.


Je zit er naast Hans.....het is meer het 'V for Vendetta"scenario....

Hoezo maakt het niet uit wie de baas is? Heb je dan echt niets geleerd van de holocaust en 911?

Jij gaat je dus naar de slachtbank laten leiden door jou leiders? Het maakt immers niet uit wie de huidige droomwereld heeft gecreerd toch?.... Je ziet het wel.....

Volgens jou bestaat er dus geen NWO-plan?
Nostro Nazus's avatar
| #26477 | 27-05-2008 16:54 | Nostro Nazus
P.s. voor staal maken heb je geen olie nodig, slechts ijzererts...cokes..en elektriciteit...Kunststof kun je van Hennep maken...
Nostro Nazus's avatar
| #26478 | 27-05-2008 17:05 | Inanna
Warp 11:
De sedimentatietheorie waar de halve onstaansgeschiedenis en evolutietheorie aan hangt, is ook nooit bewezen, in tegendeel, het schijnt heel anders te werken.


Ooit gehoord van boorkernen uit de oceaanbodem? Daar kunnen ze het sedimentatieproces nauwkeurig aan aflezen. Uit de soorten foraminifera in het sediment, kunnen ze zelfs bij benadering de temperatuur van het zeewater aflezen.

De a-biotische theorie verklaart volstrekt niet de geologische omstandigheden die samengaan met de vondst van aardolie. Boren in het krijt en als je een olie-bel raakt, dan spuit de olie er soms uit! Ik zou a-biotische aardolie eerder verwachten onder een laag graniet. Maar alleen als door de vulkanische activiteit een krijt-laag is bedekt door een laag graniet, kun je onder het graniet olie vinden.

Om olie te vinden zocht men naar het hoogste punt van een plooi in de krijt-laag. Olie is lichter dan het omringende sediment en verzamelt zich daarom op het hoogste punt, maar de krijt-laag is ondoordringbaar (denk aan marmer en dioriet). Daar vond men ooit die "spuiters". Maar de spuiters zijn op!

Noem mij nou eens één bewijs voor a-biotische olie!
Inanna's avatar
| #26479 | 27-05-2008 17:12 | Nostro Nazus
Maar alleen als door de vulkanische activiteit een krijt-laag is bedekt door een laag graniet, kun je onder het graniet olie vinden.

Ik ben geen geoloog Inanna, maar ik kan zo wel zeggen dat er geen graniet wordt uitgestoten door vulkanen!!!

Olie bedekt door graniet is dus een bewijs voor a-biotische olie!
Nostro Nazus's avatar
| #26481 | 27-05-2008 17:19 | Nostro Nazus
Als jij denkt dat er graniet uit vulkanen komt, dan is je overige kennis tav a-biotische olie waarschijnlijk ook niet zo van belang....sorry dat ik het zeg...
Nostro Nazus's avatar
| #26496 | 27-05-2008 19:09 | Inanna
Nostro Nazus, aan me neus! Ik ben er al eens ingetrapt bij Komodo, die een formule van Newton dusdanig wist te verkrachten dat het WTC 2 werd versneld om een Boeing te ontvangen.

Maar misschien moet ik niet zegen: graniet. Het blijkt basalt.

Dank voor het gebrek aan verbetering en het afkraken! Je bent bevorderd tot het belangrijkste element in een olieraffinaderij.
Inanna's avatar
| #26510 | 27-05-2008 19:50 | rembo
Even nostro nazus corrigeren dan? ;-) Volgens mij is in china juist wel enorm vooruitstrevend qua e-bikes. Link naar mijn artikel hierover. Helaas zijn de beste accu patenten in handen van oliemaatschapijen. Ik verzin het niet. 30 Jaar geduld dan komen ze vrij.
rembo's avatar
| #26514 | 27-05-2008 20:08 | Inanna
Dank voor de link, Rembo. Dat lijkt me belangrijk!
Inanna's avatar
| #26516 | 27-05-2008 20:22 | rembo
Niet voor de herkomst van olie. Wel om te beschrijven waarom China geen elektrische auto's heeft maar dus wel aan elektrische infrastructuur werkt.
En dus niet geheel illuminati gecontroleerd wat nostro eerder beweerde, kort door de bocht. (ofzo)
Tja, ik vind de hele olieverslaving vaag en wil de vrije (elektrische) energie die al 100 jaar bestaat. :)
rembo's avatar
| #26519 | 27-05-2008 20:47 | Nononsense
In onderstaande artikel en film lijkt het
erop dat we allemaal belazerd worden.
Dat er olievelden in Alaska zijn die de
Amerikanen 200 jaar lang van olie kunnen
voorzien en dat ze die velden afgesloten
houden. Ze pompen zelfs gas terug in de
velden met Boeings.

http://www.wereldgeheimen.nl/energie.htm
| #26522 | 27-05-2008 21:04 | Nostro Nazus
Dank voor het gebrek aan verbetering en het afkraken! Je bent bevorderd tot het belangrijkste element in een olieraffinaderij.

Niet gelijk boos worden Inanna, ik daag je slechts een beetje uit...ik had niet moeten zeggen dat je mening er niet toe doet, want dat is juist wat ik uit lok...

Maar denk jij niet dat vrije energie al lang had kunnen bestaan?
http://nl.youtube.com/watch?v=hkgyY47duCM&feature=related

Ik zoek en ik zoek, en alles wat ik vind is bedrog! Het houdt simpelweg maar niet op....

Zelf het parade-paardje van de milieu-maffia is een hoax:
Toyota Prius:
http://nl.youtube.com/watch?v=-ldPguephYc

hahaha verry funny.....die kut Toyota is overmatig gecompliceerd tegen minimaal "milieu" voordeel....
Nostro Nazus's avatar
| #26527 | 27-05-2008 21:22 | Nostro Nazus
Dachten jullie nou echt dat Exxon eerlijk is betreft Peak-oil?
exxon.gif

Kijk goed naar het logo, beste vrienden....DOUBLE CROSS!! ofwel het kruis der bedriegers! En wie zou hier nou bedrogen worden denk je???

En jullie dachten dat jezus de zoon van god was?? Nee hoor, niets van dat alles! Het is de ZON van god....de zon van de ochtend! (Lucifer):
shell.jpg
En nee het is geen schelp, maar de opkomende zon!
Nostro Nazus's avatar
| #26546 | 27-05-2008 22:03 | Rebel
Gut, nou dat is goed nieuws. Opkomende zon, hoop, nieuwe toekomst, energie voor iedereen.
Dank U pastor NN.
Rebel's avatar
| #26549 | 27-05-2008 22:12 | BigPic
Ik stelde het al eerder: Fossiele brandstof is een Rockefeller-leugen. En ook volgens mij zijn de huidige prijsstijgingen kunstmatig.

Vorig jaar verschenen er een paar geweldig interessante artikelen op Zapruder over het groeien van de aarde en het uitsterven van de dinosaurussen.

Wat heeft dat met Peak Oil te maken dan? Alles! Neal Adams toont namelijk met zijn animatie-filmpjes feilloos aan dat er iets heel erg mis is met een aantal fundamentele wetenschappelijke theorieën.

Adams laat zien dat we met zijn allen op een continu groeiende aardbol zitten. En hij maakt het heel erg aannemelijk dat het de enorme energie moet zijn in het binnenste van de aarde die de nieuwe materie laat ontstaan en de aarde laat groeien. Luister eens naar zijn antwoord over aardolie in dit interview (0:14:00).

Hoe wordt die abiotische olie dan gevormd? Thomas Gold schreef er tien jaar geleden een boek over waarin hij de volgende theorie beschrijft:

* In de aardkorst zitten op grote tot middelgrote diepte grote pakketten methaan.

* Door de heersende druk en temperatuur kunnen diamanten gevormd worden doordat waterstof wordt afgesplitst. Als er een geschikt ventilatiekanaal is, kunnen de diamanten aan de oppervlakte komen.

* Het afgesplitste waterstof wordt ingevangen door metaalertsen waardoor onder bepaalde omstandigheden vrijwel zuivere ertslagen gevormd kunnen worden.

* Speciale anaerobe bacterien, waarvan het bestaan bewezen is, kunnen methaan innemen en hogere alkanen uitscheiden, waarbij ook weer ertsen en delfstoffen worden misbruikt om zuurstof van te 'lenen'. Hierdoor ontstaan uit sulfaatertsen sulfide-ertsen en de praktijk leert dat veel ertsen vaak alleen als het sulfide voorkomen.
BigPic's avatar
| #26550 | 27-05-2008 22:12 | BigPic
* Door poreuze gesteenten kunnen bepaalde gassen omhoogkruipen en daarna op exploreerbare diepten blijven hangen. Dit soort gasveld heeft dus een koppeling met de enorme reserves onder de grond en deze velden regenereren zichzelf op den duur weer voor een deel. Dit is in de praktijk waargenomen en is met de 'oude' theorie onverklaarbaar.

* De natuur heeft alle tijd, dus een groot olieveld wordt op den duur gewoon gevuld. Ook al is het door minuscule bacterien die een paar moleculen per uur kunnen omzetten. En omdat levende delen zichzelf aanpassen aan de omstandigheden zullen er naast de methaan-eters ook bacterien zijn die langere ketens innemen, om NOG langere ketens af te scheiden.

* Bacterieën die lange koolstofketens verwerken (bv C12H26 + CH4 + O --> C13H28 + H2O) hebben zuurstof nodig. Dat valt te onttrekken aan het erts Fe2O3. Hierdoor ontstaat FeO (magnetiet). In oliebronnen wordt vrijwel altijd magnetiet aangetroffen, hetgeen niet door de oude theorieën ondersteund is.

* Omdat er gastransporten zijn vanuit de hogedruk gebieden diep in de aarde, zal er dus ook een transport van organismen zijn. Veel van die gastransporten eindigen op de oceaanbodem. Nabij die ventilatie openingen zijn vele vreemde levensvormen waargenomen. Levensvormen die uit de voeten kunnen zonder zonlicht of zuurstof.

* De gemigreerde levensvormen hebben zich in het diepste deel van de oceanen omgevormd tot hydrofiele organismen en een van hun afvalproducten was zuurstof. Hierdoor is onze atmosfeer gevormd. En doordat leven zich verspreidt met de voedselstromen zijn de organismen hoger gekomen en uiteindelijk aan wal gegaan. De rest kennen we.

(Bron: Jan Verhoeven)

Lees ook eens deze bekentenis.
BigPic's avatar
| #26671 | 28-05-2008 16:11 | Nostro Nazus
Peak-oil een buffer voor het ware complot......Het zelfde geld voor Neocons en Zionisten.....

Men hoopt hierdoor dat men niet verder doordringt door de echte waarheid...

Een voorbeeld...onze media verhaalt m.b.t Irak over Al-ciada en wapens der massale vernietiging...."thruthers" zullen vervolgens stuiten op PNAC, Neo-cons, Corporate belangen en meer van dergelijke kletskoek...Het Neocon verhaal betreft peak-oil en oorlogen om de laatste olie....

Deze hoax verhult het "ware" complot m.b.t. het gehele Midden Oosten. Het gaat namelijk niet om het stelen van de olie en het slijten van wapens, maar om een scenario dat alles te maken heeft met het vroegere Babylon....Kort gezegd speelt men de bijbel na.....

Meer Hard-core truthers, zien dan gelijk dat Neocons slecht vingerpoppetjes zijn van organisaties als de vrij metselaars of de zionisten...Maar ook dit is niet logisch....Zo was Henry Ford een grote van van Hitler en een zogenaamde tegenstander van Zionisten....Dit alles terwijl zij gefinanciers werden door de Zionisten....Henry en Adolf eten duidelijk van 2 walletjes...

Er is dus iets dat weer boven de zionisten, vrijmetselaars, jesuïten, enz staat....Ik denk op dit moment dat de bloedlijnen aan de top van de piramide staan...
http://video.google.nl/videoplay?docid=-5625961646315727237&q=leo+zagami+camelot&ei=j3Q9SO6gJYOg2ALbiPDnAw&hl=nl
(if they want to put a chip in me...I get my gun and shoot them!)

Als geflipte "thruther" denk je dat er nog een laag boven de bloedlijn bastaards staan....E.T. en duivelse enthiteiten.....brrrr....
http://nl.youtube.com/watch?v=aptkO-OySPc
(ahhh, deze shit is echt geflipt!)

Kortom....peak-oil is een hoax voor beginners...
Nostro Nazus's avatar
aanmelden / inloggen