Door Antagonizer, Op woe 11 nov 2009 21:10, 9 reacties, all rights reserved

Grieppandemie-propaganda: wij van WC-eend…

Het vaccinatieprogramma loopt niet zoals gewenst: ongeveer 20% van de zogenaamde risicogroepen wil zich niet laten inenten en van de ouders van kinderen onder de 4 jaar gaf slechts 53% aan hun kinderen te willen vergiftigen inenten. De reden voor deze opstandigheid zijn volgens ‘risicoanalyst’ Rob de Wijk en de directeur van de landelijke GGD Laurent de Vries zijn websites die foute informatie verspreiden. Volgens De Wijk – die we nog kennen van het Goebbels-bureau Clingendael die ons tijdens de Golfoorlog trakteerde op de meest afgrijselijk leugens en oorlogspropaganda – heeft dit te maken met ‘foute’ websites waar allerlei complot –en samenzweringstheorieën staan. Deze verspreiden gevaarlijke misinformatie onder de burgers. Volgens De Wijk is internet te gevaarlijk, aangezien iedereen er zijn mening op kan zetten en dus doet de overheid niet genoeg om deze meningen de kop in te drukken. Vervolgens maakt De Vries het een-tweetje af door meteen de meest onzinnige complottheorie ter illustratie aan te halen, namelijk die van een nanochip die geïmplanteerd zou worden. Standaard procedure als het gaat om debunken en lasteren: je pakt de meest uitzinnige theorieën eruit om alle criticasters in één klap te diskwalificeren. Denk voor niet na mensen, geloof niet die rare complotsites (zoals Zapruder Inc. en Zaplog) en laat u informeren door betrouwbare informatie van uw nog betrouwbaardere overheid. Wij van WC-eend adviseren... WC-eend!

Je hoeft als bezorgde ouder niet eens allerlei ‘obscure’ websites en blogs door te nemen om te zien dat er iets niet in de haak is. Los van alle berichten van belangenverstrengeling tussen de betrokken instituten, pharmabedrijven en onheilsprofeten die er goed van vreten. De taal die gebruikt wordt om het gevaar van een nakende pandemie te roeptoeteren is handig verpakt in allerlei omzichtige formuleringen. In de uitzending van NOVA afgelopen maandag zegt Dick Tibboel van het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam dat vaccinatie een goed idee is “omdat er iedere winter kinderen worden opgenomen met problemen aan de luchtwegen en als daar bovenop ook nog H1N1 zou komen dit extra belastend zou zijn voor de kinderen”. Hierin wordt dus niets expliciets gezegd over een toenemende kans op H1N1 en alleen maar dat de combinatie met luchtwegaandoeningen – klachten die los van de griep staan – extra belastend zou zijn. Dat is hetzelfde als zeggen dat ze ieder jaar veel mensen binnen krijgen met botbreuken van de wintersport en dat de mazelen voor die mensen extra belastend zou zijn. Of een griepinfectie. Geen enkele directe correlatie en alleen bedoeld om ouders met jonge kinderen extra angst aan te jagen. In heel Nederland zouden slechts 5 kinderen met Mexicaanse griep op de IC liggen en sterven er ieder jaar tientallen kinderen aan de ‘gewone’ seizoensgriep (de aantallen zijn niet precies bekend aangezien er geen meldplicht is voor normale griep). Vaccineren is de enige oplossing en er wordt met geen enkel woord gerept over preventie of het precieze ziektebeeld.

Vaccinpooier Roel Couthino geeft in NOVA het voorzetje als het gaat om het marginaliseren van de burgers die kritisch staan tegenover de vaccinatiepropaganda. Hij noemt alleen de nanochip hoax als het gaat om alternatieve geluiden en niets over de meer relevante vragen omtrent adjuvanten, de wijze waarop de vaccins zijn samengesteld en de eventuele bijwerkingen. Het mediaoffensief gaat vervolgens lekker door met angst aanjagen in de uitzending van Netwerk afgelopen maandag. Mensen die het wagen zich te informeren buiten de overheidspropaganda van minster Klink, worden hier eventjes weggezet als complotdenkers en zelfs een gevaar voor de volksgezondheid. Het Politburo zou met minder al trots zijn geweest. Nee, de burger moet niet zelfdenkend en kritisch zijn als het om zijn gezondheid gaat, maar netjes de propaganda slikken van door de overheid goedgekeurde organen zoals het Voedingscentrum en het RIVM; het had zo in een fascistisch of communistisch regime plaats kunnen hebben.

Hoewel de grieppandemie een sprekend voorbeeld is van bangmakerij à la terroristendreiging en tsunamigevaar, legt het weldegelijk een ander groot gevaar bloot. Namelijk, dat de overheid de kritische geluiden op internet steeds meer vreest omdat deze niet stroken met hun angstpropaganda. De oude media hadden ze na enige decennia werk al volledig in de zak, maar die is inmiddels aan de kant gezet door de burger omdat die begint in te zien dat het één grote achter-de-feiten-aanlopende incestueuze bedoeling is. Kranten hebben het moeilijk en roepen om hun moeder en wijzen een beschuldigende vinger naar internet. Dit, terwijl ze beter de eer aan zichzelf zouden kunnen houden en zichzelf opheffen. De overheid ziet zich nu genoodzaakt de dissidente geluiden op het internet tot zwijgen te moeten brengen en dat zal dit keer niet door doodknuffelen gebeuren.

Het voorstel van Ab Klink om op websites met kritische geluiden een banner te plaatsen waarmee ze zichzelf natuurlijk diskwalificeren voor het openbare discours, is een indicatie waar het naartoe gaat. Men zal net zoals de entertainmentindustrie omgaat met de downloaders de dissidente geluiden juridisch gaan aanpakken. Dat betekent dat men zal gaan zoeken naar incidenten die juridisch uitgebuit kunnen worden om dergelijke geluiden bij wet te verbieden. Net zoals de alternatieve geneeskunde in een kwaad daglicht kwam te staan na de Silvia Millecam-affaire, zal men zoeken naar een incident waarmee kritische blogs de das omgedaan kan worden. Tegen die tijd is het een burgerplicht om zo mogelijk nog kritischer uit de hoek te komen en de straat op te gaan.
Annotaties:
| #81478 | 11-11-2009 21:50 | Supermario
Tegen die tijd is het een burgerplicht om zo mogelijk nog kritischer uit de hoek te komen en de straat op te gaan.
Zekers te weten!
Supermario's avatar
| #81479 | 11-11-2009 21:51 | Supermario
Big D - schudt je wakker: http://www.youtube.com/watch?v=zzsP2QVzNoQ
Supermario's avatar
| #81483 | 11-11-2009 22:25 | marianne
Krijg net doorgemaild dat Baxter de besmetting van de 72 kilo heeft toegegeven.
Zie en luister:

http://www.youtube.com/watch?v=VTRSeeTGagQ
| #81485 | 11-11-2009 22:36 | Supermario
Lekker dan, ik neig er naar het filmpje te geloven. Wel jammer dat ik de juistheid van de ondertiteling niet kan garanderen, maarr NEdertlans is al laztig genoech voor me.
Supermario's avatar
| #81486 | 11-11-2009 22:46 | Supermario
@Marianne

Thnx! Heb hem even als apart artikel geplaatst, is het wel waard.
Supermario's avatar
| #81494 | 11-11-2009 23:39 | LordMonk
Prachtige rant. Helemaal geweldig. : )
| #81497 | 12-11-2009 00:15 | Antagonizer
Even het plaatje aangepast ;-)
Antagonizer's avatar
| #81584 | 12-11-2009 19:26 | Zurk
Voordeel is dat je na ziek melden met een griepje ineens veel serieuzer wordt genomen dan vroegâh.
Zurk's avatar
| #81589 | 12-11-2009 19:58 | Inanna
Inmiddels ben ik wel weer uitgerust en ik wil geen griep en ik zal ook geen griep en ik wil ook zeker geen griepprik. Het blijkt dat ik behoor tot een risicogroep. Zal wel...
Gewoon een kwestie van gezond leven en gezond weer op!
Inanna's avatar
aanmelden / inloggen