Door P.uncia, Op woe 31 okt 2012 18:26, 2 reacties,    

Griepprik kan mensen mogelijk griep bezorgen!Het griepseizoen staat voor de deur. Beter twee keer nadenken voordat je de lokale drogisterij bezoekt voor dat kleine prikje!

Drie jaar geleden merkte een Canadees onderzoeksteam op dat mensen die een griepprik hadden ontvangen meer kans hadden om besmet raken met het pandemische H1N1-virus dan degenen die geen prik hadden ontvangen. Vijf opvolgende onderzoeken werden in verschillende provincies gedaan, met dezelfde verontrustende resultaten.

Nu heeft een nieuw dubbelblind onderzoek, onder leiding van een influenzadeskundige van het British Columbia Centre for Disease Control, de gebeurtenis herhaald met behulp van fretten. De fretten in de vaccinatiegroep werden significant zieker dan de andere dieren.

Niemand is helemaal zeker waarom dit zo is, maar er lijkt geen probleem te zijn geweest met het in Canada gebruikte griepvaccin. Dus moeten we ons niet alleen zorgen maken over de bijwerkingen van het griepvaccin, het lijkt nu de ziekte te verergeren dat het behoort te voorkomen.

Dit is niet de eerste keer dat een griepmedicijn niet effectief bleek te zijn en mensen mogelijk gevoeliger maakte voor de griep. Roche Pharmaceuticals werd beschuldigd van het achterhouden van gegevens over de Tamiflu pil die suggereerde dat niet slechts het geneesmiddel niet zo effectief als het was gemeld maar eigenlijk niet effectiever dan aspirine bleek te zijn. Het lijkt ook te interfereren met het eigen vermogen van het lichaam in staat te zijn om antilichamen tegen het griepvirus te creëren, wat belangrijk is om toekomstige infecties te bevechten.

Toch werd Tamiflu opgeslagen door diverse regeringen in de wereld tijdens de varkensgriep pandemie. Het Verenigd Koninkrijk had contracten getekend voor 50 miljoen doses Tamiflu, genoeg voor 80 procent van de bevolking, terwijl de VS meer dan 37 miljoen doses had opgeslagen. De kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler was 1,5 miljard dollar.

Voor Big Pharma is de volgende pandemie niets meer dan een kans om meer geld te verdienen ten koste van onze portemonnee, onze gezondheid en soms zelfs ons leven. Vergeet niet dat de griepprik in de VS, in tegenstelling tot die welke in Europa gegeven worden, nog steeds kwik bevat wat een andere belangrijke reden is om het te vermijden.

Beter nog, ga voor de veel effectievere natuurlijke geneeswijzen. Vitamine D is zeer effectief bij de bestrijding van influenza. De behandelingen die we al in ons tbc artikel vermelde zou in dit geval ook gelden voor de griep.
Annotaties:
| #190410 | 31-10-2012 21:32 | liedetecter
Ha, ja, dat ondezoek bedoel ik! ...Uniek in zijn soort ook, omdat de vaccin maffia dit tot nu toe steevast heeft geweigerd te voeren. Zgn op ethische gronden! Wat een lef he ..
| #190411 | 31-10-2012 21:33 | liedetecter
.. uit te voeren ...
aanmelden / inloggen