Door community (initieel Best Well), Op maa 1 jan 2018 16:36, 8 reacties, nieuws

Groene elite zet in 2018 volgende stap naar afbraak welvaart gewone manDe linksgroen-liberale elite maakt heel handig gebruik van de onkunde, onbenulligheid en slaafse volgzaamheid van dit soort actiegroepen, om de gewone man zover te krijgen zijn welvaart en toekomst op te geven voor een in realiteit niet-bestaand CO2/klimaatprobleem. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Naast een opkomende EU-superstaat met nog meer massa immigratie en islamisering is er nog een ander groot gevaar dat ons in 2018 bedreigt: de groene elite, die inmiddels ook een voormalige rechtse partij als de VVD in zijn greep heeft gekregen. Dit jaar worden namelijk de volgende grote stappen gezet om de welvaart van de burgers, de gewone man, u en ik, uit te hollen en uiteindelijk compleet af te breken – en dat onder het mom van de grootste wetenschappelijke en financiële hoax die ooit werd verzonnen: door mensen veroorzaakte ‘global warming’.


Onlangs beloofden 225 grote financiële instellingen om het ‘klimaat’akkoord van Parijs af te gaan dwingen door de veronderstelde grootste vervuilers in de industrie verantwoordelijk te houden voor hun emissies. Dit ‘Climate Action 100+’ blok beheert zo’n € 22 biljoen aan ‘assets’, wat het equivalent is van iets meer dan één derde van de gehele wereldeconomie.

Daar zit ’s werelds grootste asset manager BlackRock –met nog eens € 5 biljoen onder beheer- nog niet eens bij. BlackRock nam de rol van ‘Eco Stasi’ op zich door zo’n 120 bedrijven in de energie-, transport- en industriële sector op te dragen om de ‘gevaren voor het klimaat’ die zij veroorzaken, te rapporteren (en in hun prijzen te gaan verwerken).

CO2 hoax doet uw energierekening exploderen

Je zou zeggen dat al deze bedrijven iets bijzonder schadelijks voor de mensheid en de planeet moeten produceren: giftig afval, schadelijke chemische gassen, kankerverwekkende deeltjes. Maar nee, de almaar strengere regels die het Westen invoert tegen ‘vervuiling’ zijn vrijwel uitsluitend gericht tegen CO2, niet alleen een volkomen onschadelijk gas, maar ook nog eens cruciale brandstof voor de meeste gewassen.

Na zoveel jaren dezelfde hoax te hebben verspreid is er echter nog steeds geen flintertje wetenschappelijk bewijs dat CO2 een ongekende ‘catastrofale’ opwarming van het klimaat veroorzaakt. Die zogenaamde opwarming is alleen realiteit in de al lang ontkrachte computermodellen van een handjevol gepolitiseerde wetenschappers wier onderzoeksresultaten volledig afhangen van de hoogte van overheidssubsidies. Meer dan 31.000 klimaat- en energie experts hebben zich inmiddels verenigd in hun verzet tegen de schaamteloze opwarmingsleugen van de groene elite in het Westen (2).

Tegelijkertijd zien we dat de honderden miljarden kostende Duitse ‘Energiewende’ totaal is mislukt, dat Spanje geen geld meer heeft voor ‘duurzame’ subsidies, en de Amerikaanse president Trump zich uit ‘Parijs’ heeft teruggetrokken, waarmee hij de Amerikaanse industrie en bevolking een last van biljoenen dollars bespaart. De tendens is dus dat bepalende landen de CO2-reductiedoelen beginnen los te laten – maar natuurlijk niet Nederland, altijd het braafste jongetje van de linksgroen-liberale klas, die zijn zinnen lijkt te hebben gezet op de ontmanteling en vernietiging van de Westerse welvaart en beschaving.

Banken en grote bedrijven profiteren, burgers betalen

Waarom zoveel grote bedrijven, banken en financiële instellingen dan toch achter de klimaatagenda staan? Het antwoord is even simpel als voor de hand liggend: geld.(Her)verzekeraars kunnen onder het mom van klimaat’gevaar’ hun premies verhogen; de industrie kijkt verlekkert naar de miljardenorders en –subsidies die regeringen met het belastinggeld van de burgers financieren om de ‘energie transitie’ te bewerkstelligen, en investeringsfondsen veranderen de klimaatnonsens in het zoveelste pyramide schema waarmee enorme winsten kunnen worden gemaakt.

Degenen die de rekening van dit met afstand kostbaarste bedrog ooit moeten betalen zijn u en ik. De komende jaren gaat de energiebelasting fors omhoog, waardoor onze energierekening over een paar jaar vele honderden euro’s hoger zal uitvallen. Waarschijnlijk is dat echter nog maar het begin, want we krijgen nu al te horen dat de ‘klimaatdoelstellingen’ hiermee niet gehaald kunnen worden. Dat betekent vermoedelijk al op de korte termijn nog veel forsere belastingen op energie, brandstof en consumptie. Hierdoor zal er een grote maatschappelijke onderklasse ontstaan met energie- en vervoer armoede.

‘Laatste kans om van de groene elite af te komen’

Vaste Breitbart klimaatjournalist James Delingpole ziet de verkiezing van Donald Trump dan ook als de ‘laatste en enige kans om de stevig zetelende links-liberale elite omver te werpen, omdat die helemaal niets geeft om de levens en aspiraties van gewone mensen; een links-liberale elite die zijn positie gewoonweg misbruikt om zichzelf vet te mesten.’

Net als de megabanken die ‘too big to fail’ waren, die ten koste van de samenleving met honderden miljarden belastingeuro’s en –dollars werden ‘gered’, zo is ook het klimaat-industriële complex een manifestatie van de zoveelste aanval van deze elite op de welvaart en toekomst van de gewone man.

De massamedia manipulatie, de ‘wetenschappelijke’ leugens, de oneerlijke –om niet te zeggen illegale- belastingen, zijn allemaal meer dan genoeg reden om de verantwoordelijken achter slot en grendel op te bergen, maar omdat het in de naam van ‘het klimaat’ wordt gedaan, met steun van de overheid, wordt dit gedrag niet alleen goedgekeurd, maar ook nog eens op de hoogste politieke en financiële niveaus gepromoot.

Delingpole besluit: ‘Het Groene Blok (lett. ‘Vlek’ of ‘Klodder’) is de essentie van het moeras dat Donald Trump beloofde droog te leggen, en moet in 2018 totaal worden vernietigd.’ (1) Helaas hebben wij Nederlanders vorig jaar in het stemhokje een grote kans laten liggen om voor onze eigen toekomst hetzelfde te doen.
Annotaties:
| #261610 | 01-01-2018 18:25 | G.B. Wolf
Ik begrijp uit het hele verhaal, dat als ik meters in de kast heb hangen, ik dan energiebelasting moet betalen. Ik ben van plan alle energie die ik gebruik, zelf op te wekken. Zodoende kan de meter eruit. Hoe word ik dan aangeslagen?
G.B. Wolf's avatar
| #261611 | 01-01-2018 20:02 | Best Well
Nul op de meter is dan nog geen nul op de rekening:
Wanneer je een meter houdt betaal je via het vastrecht een gedeelte mee. (Zowel voor gas als elektriciteit )

De meter behouden is je backup wanneer jezelf niet genoeg kunt opwekken. Niet veel mensen zullen het risico van energiegebrek willen nemen.
Best Well's avatar
| #261619 | 02-01-2018 17:51 | G.B. Wolf
Niet veel mensen zullen het risico van energiegebrek willen nemen.

Als het mij straks > € 1.000,00 p.j. (2020) gaat schelen, wil ik best wel een gokje wagen. Batterij erbij en voor de korte termijn ben ik onafhankelijk. Heb ook nog een generator voor acute noodgevallen.
Ik kan alleen nergens vinden, dat als de meter uit mijn huis is verwijderd, ik ook geen belasting meer krijg te betalen.
Of anders maar eens een energie-mij. bellen? Die brengt de belasting bij mij in rekening.
Ben ik verplicht zo'n meter in huis te hebben?
G.B. Wolf's avatar
| #261624 | 02-01-2018 20:55 | Best Well
Volgens mij is de meter niet verplicht.
De belasting vooral zal voor het gasverbruik bedoelt zijn.

Met een warmtepomp kun je van het aardgas afkomen.
Je hebt dan lage temperatuur radiatoren nodig die een groot oppervlak hebben. (vloerverwarming bijvoorbeeld)
De watertemperatuur is namelijk veel lager door de warmtepomp:
De grondwatertemperatuur ca 5 graden door een soort flinke koelkastcompressor (maar andersom aangesloten) verhoogd naar ca 40 tot 50 graden.

Voordat je overgaat naar een warmtepomp installatie kun je eerst de radiatoren aanpassen en de keteltemperatuur verlagen en dit geeft je in ieder geval al een veel beter rendement en zal de stookrekening verlagen.
Pas hierna is de plaatsing een warmtepomp zinvol
Het boren van de warmtebron is het duurste
zomers kun je je huis koelen met dezelfde instalatie.
Best Well's avatar
| #261880 | 03-02-2018 10:53 | Zinoco
Een warmtebron boren is helemaal niet nodig.
De meeste nu geïnstalleerde warmtepompen zijn air to air systemen of hydrokits. We koelen de buitenlucht af en brengen die warmte naar (hete) lucht of water. Blijft een max temp van 40 a 50 graden celsius omdat anders de persdruk van de compressor te hoog wordt.
De grote producenten claimen dat dit goed gaat tot een buiten temperatuur van -15 graden celsius omdat de machine zichzelf ontdooit als hij dreigt in te vriezen. Het rendament van deze systemen ligt inmiddels dik boven de 400%. Een kilowat electrisch er in produceerd vier kilowat plus aan warmte er uit.
Zelfs een simpele Welkoop airco kan dit .
| #261881 | 03-02-2018 14:28 | Best Well
Het rendement van een aan grondwater gekoppelde warmtepomp is vele malen hoger vanwege de betere koppeling met de hoge warmtecapaciteit van water, anders zou je het wel uit je hoofd laten een dure put te boren.
De temperatuur van van het grondwater is ongeveer 7 graden en de luchttemperatuur daalt wanneer het vriest waardoor het rendement daarmee verder daalt.
Best Well's avatar
| #261882 | 03-02-2018 14:59 | ouwe knar
Ik vraag me af of warmte pompen in alle gevallen wel een slimme oplossing is.
In de praktijk zie ik nauwelijks verschil tussen de risico’s als gevolg van het boren en fracken bij schaliegaswinning en de risico’s van aardwarmtewinning waarbij lagen worden aangeboord op dezelfde diepte. Daarna is vaak onder hoge druk fracken nodig om de laag ook bij aardwarmte winning waterdoorlatend te maken en te houden.
http://zaplog.nl/zaplog/article/is_aardwarmtewinning_eigenlijk_een_soort_fracken
Wil je dat? Doe mij dan maar een 'minder efficiënte' oplossing.

https://www.climategate.nl/2017/05/aardwarmte-nederland-ongekende-risicos-doos-pandora/
ouwe knar's avatar
| #261883 | 03-02-2018 15:17 | Best Well
De warmte putten die ik ken maken op de natuurlijke manier contact met het grondwater dat heel langzaam voorbij stroomt zonder dat hierbij van fracking gebruik gemaakt is.

Fracken lijkt mij inderdaad geen goed idee!
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen