Door community (initieel P.uncia), Op maa 12 maa 2012 15:32, 0 reacties, nieuws

Grootste illegale Israëlische nederzetting wordt ontruimdDe grootste illegale Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever zal worden ontruimd. Israëlische media berichten vandaag dat de inwoners van Migron ten noorden van Jeruzalem het gisterenavond eens zijn geworden met het Openbaar Ministerie. De kolonisten zullen op het terrein van de officiële nederzetting Psagot twee kilometer verder ondergebracht worden. Op een heuvel met de wijngaarden van Psagot zal nieuw onderdak voor hen gebouwd worden.

Het Israëlische hooggerechtshof had de ontruiming van de buitenpost Migron bevolen omdat die op Palestijns privéterrein werd gebouwd. Tientallen gezinnen moeten nu binnen de drie jaar verkassen. De verlaten gebouwen zullen daarna door het leger voor een civiel project gebruikt worden, schreef de online-krant Times of Israel.

Israël maakt een onderscheid tussen nederzettingen die met de toestemming van de regering gebouwd worden, en illegale buitenposten. Naar internationaal recht zijn echter alle nederzettingen illegaal. De vredesorganisatie Peace Now keurt het af dat steeds meer illegale voorposten nadrukkelijk door de regering als nederzettingen gelegaliseerd worden. Op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem leven rond een half miljoen kolonisten temidden van ruim 2,5 miljoen Palestijnen.

Jariv Oppenheimer, voorzitter van de Israëlische organisatie Peace Now, noemt de nieuwe overeenkomst een omzeiling van een rechterlijk besluit. Die zal enkel bijdragen tot de oprichting van nieuwe nederzettingen.
Annotaties:
aanmelden / inloggen