Door community (initieel Best Well), Op maa 12 feb 2018 18:32, 1 reacties, nieuws

Halbe Zijlstra nu ook doorgebroken in Russische pers

Het kon niet uitblijven, na de Amerikaanse pers bij monde van de Washington Post is het nieuws over The Lying Dutchman ook in Rusland geland.

Het artikel dat wij oppikten komt van het belangrijke webportal mail.ru. Wij weten niet hoeveel miljoenen Russen dat lezen, maar ga er maar vanuit dat het er veel zijn. Miljoenen. Wij kunnen melden dat het gaat om een droge weergave van het Volkskrant artikel zonder verdere Schadefreude. Zijlstra heeft toegegeven gelogen te hebben. Deed dat om zijn bron te beschermen. Geeft toe dat dat fout is. Rutte accepteert de feiten. Minister kan aanblijven.

Het artikel sluit af met:

Dinsdag moet Zijlstra ("Зейлстра") aankomen in Moskou voor zijn eerste ontmoeting als Minister met het Russische hoofd van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov. Eén van de belangrijkste thema's is het onderzoek naar de ramp met de Boeing in Oekraïne in 2014.Als lichtgewicht Halbe Zijlstra morgen landt in Moskou, is zijn roem hem al vooruit gereisd... dat gaat niet meer goedkomen...

Waarom nu?Kijk naar de foto boven en wat zien we? Blik ziet een onderdanige, zijn plek niet kennende Halbe Zijlstra, die te hard lacht, te licht is, te blij is op zijn reisje, geen gewicht heeft, etcetera. Het zou zo maar eens kunnen dat zijn reisgenoten gedacht hebben, "hier hebben we geen zin meer an"; "Ok", zeiden ze bij de VVD, "heeft u liever Han ten Broeke"? "Ja, geef ons die maar". "Ok, dat regelen we dan. We bellen wel even met de Volkskrant, die regelen de rest". Wij zijn tot deze gedachtes gekomen door de tweets van Burgercommiteeu (ere wie ere toekomt). Want toeval bestaat natuurlijk niet en in de Volkskrant komt niks uit de lucht vallen.
Annotaties:
oud-Shell-topman Van der Veer, steld dat de boodschap helemaal niet staat zoals Rutte zegt.

Zijlstra kan zich nooit meer in Rusland en aangrenzende gebieden vertonen.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen