Door P.uncia, Op din 18 sep 2012 17:27, 9 reacties,    

Heeft Brit, 78, zichzelf genezen van “ongeneeslijke” kanker?Een grootvader die door artsen werd verteld dat zijn kanker "ongeneeslijk" was, werd minder dan vier maanden later verteld dat hij geheel schoon is na het proberen van een ander dieet. Allan Taylor kan vergeven worden voor het ergste te vrezen toen artsen hem vertelden dat ze niets konden doen om zijn aandoening te behandelen.

Maar de 78-jarige wilde niet opgeven, in plaats daarvan zocht hij op het internet naar een alternatieve methode om zijn kanker te bestrijden. Na het bestuderen van websites besloot hij om zijn dieet radicaal te veranderen en ontdekte dat zijn toestand enorm verbeterde.

Taylor, een gepensioneerde boorplatform ingenieur uit Middlesbrough, verving rood vlees en zuivelproducten met 10 porties rauwe groenten en fruit per dag. Zijn dieet is inclusief gras in poedervorm, curry kruiden, abrikoospitten en selenium tabletten.

Taylor maakte de veranderingen nadat hij op 30 april een brief ontving waarin hem verteld werd dat het geen zin had nog meer chemotherapie te krijgen omdat het hem niet zou genezen net zomin als een operatie.

"Ze zeiden dat als ze de kanker zouden wegsnijden het gewoon ergens anders zou opduiken", vertelde hij de Sunday Mirror. "Maar ik was vastbesloten om positief te blijven en besloot om mijn eigen genezing te vinden. Op 6 augustus kreeg ik een brief van het North Tees ziekenhuis waarin stond dat een scan had laten zien mijn kanker was verdwenen en de afwijking niet langer zichtbaar is". Ik ben helemaal schoon.

De beproeving van Taylor begon in februari vorig jaar, toen hij een 5 cm grote knobbel in zijn buik opmerkte. Hij werd voor een scan gestuurd en werd verteld dat hij had darmkanker had. Afgelopen september onderging hij een operatie, waarbij een chirurg een stuk van 22,5 cm van zijn dikke darm verwijderde en hij begon een drie maanden durende kuur van chemotherapie. Maar in april van dit jaar kreeg hij te horen dat de kanker was uitgezaaid naar de dunne darm.

Taylor reageerde door de woorden "dikke darm kanker behandeling" in een zoekmachine op internet te typen. Hij gebruikte de informatie, samen met de adviezen van zijn lokale gezonde voeding winkel, om zijn nieuwe dieet te bedenken.

Hij is van mening dat het elke ochtend en avond nuttigen van een theelepel gemalen gerstegras in warm water bijzonder cruciaal was. "Er is geen twijfel in mijn gedachten dat mijn dieet mijn leven heeft gered", zei hij. "En alles wat het gekost heeft was £ 30 per week".

Door, Rob Preece.
Annotaties:
| #188002 | 18-09-2012 19:55 | Aardloper
Geweldig! Weer een plusje voor de abrikozenpitten en gezond voedsel.
Aardloper's avatar
| #188027 | 19-09-2012 11:57 | eco-ernie
HOERA! kan het niet vaak genoeg lezen:
door iets NIET te doen (producten van dieren eten)
help je de hele wereld inclusief jezelf door drie vliegen in één klap (oh, dat is geen dier-vriendelijke opmerking, haha):
1- kans op kanker wordt vele malen kleiner en in het algemeen wordt je leeftijdverwachting 10 jaar hoger
2- je bespaard de wereld energie en vervuiling (denk maar aan alle koelinstallaties en transport voor vlees- en melkproducten)
3- zeker niet op de laatste plaats maar helaas voor velen onbelangrijk; je bespaard veel dierenleed wat volkomen onnodig in deze wereld is.

Wat is er nou moeilijk aan deze beslissing, je leven en dat van dieren en de wereld te verbeteren door iets NIET te doen?
eco-ernie's avatar
| #188028 | 19-09-2012 12:23 | kikker
@eco-ernie

Heb je voor mij een bron voor puntje 1, ik kan mij niet voorstellen dat in de evolutie van de mens een gebruik dat kanker veroorzaakt (vlees eten) blijft bestaan.
Jager/verzamelaar kon nooit genoeg energie halen uit enkel (rauwe) groente, dus die maakte arme diertjes dood om ze op te eten (lekker!).
| #188029 | 19-09-2012 13:40 | Debsy
rauwe groenten zijn helemaal niet zo gezond, want deze bevatten heel veel anti-nutrienten. Maar voor een korte termijn kan een raw -food dieert zuiverend werken, voor een langere tijd werkt het destructief.

Uit dierlijke producten halen we onze bouwstenen.

Eco-Ernie je zou eens het boek van Weston Price kunnen lezen.

http://www.westonprice.nl/topic/plantaardige-en-vlezige-praatjes
| #188030 | 19-09-2012 13:50 | Guantanamo Lullabay
tsja mijn pa had ook ongeneeslijke kanker en die at filet americain van de ah en salmiak
tsja wie weet
Guantanamo Lullabay's avatar
| #188033 | 19-09-2012 14:27 | eco-ernie
@kikker: ik denk dat je daar gelijk in hebt. Het mooie van de mens is echter dat ie een keuze heeft, omdat ie (soms) na kan denken. Zoals we vroeger aten is ook niet meer met nu te vergelijken. Daarbij is veganisme een luxe, in mijn ogen een heel goed bedoeld ambitie waar ik graag aan mee doe zolang ik nog een keuze KAN maken. Subtiel verschil. Erg jammer dat vegetariërs en veganisten en vleeseters zo zwart-wit over&weer;van elkaar denken. Als ik alleen maar mensen aan het denken kan zetten over hun keuzes, vind ik dat al heel mooi.
@Debsy; heel mooi artikel, ben al halverwege. Ga dit ook doorgeven aan anderen. Maar wat vind je dan van het feit dat wij mensen als enige zoogdier geen vitaminen zelf aan kunnen maken? Geloof dat dat ergens in ons dna op bizarre wijze anders is (als ik goed geïnformeerd ben). Wat ik hierboven al probeerde duidelijk te maken is dat het mooie van de mens juist is dat we een keuze hebben. Voor mij persoonlijk telt het exploiteren van dieren het zwaarst, zeker als dat in onnatuurlijke vormen gebeurt zoals hier en nu.
eco-ernie's avatar
| #188035 | 19-09-2012 14:55 | eco-ernie
@Debsy; hè hè, flinke kluif dat artikel. Geeft nieuwe inzichten maar één ding wil ik nog even tegenspreken. Er wordt meerdere keren gesproken over dat veganisme ook psychologische gevolgen zou hebben. Ik denk dat dat per individu verschilt. Ik ben ruim 15 jaar geleden gestopt met vlees eten (en pas recentelijk waar ik kan te minderen op dierlijke producten in het algemeen) maar voel me nog even fit en vrolijk als altijd. Ik sport, ik doe veel fysiek werk en achter de pc verbrandt ik alle mogelijke hersencellen zonder daarin een seconde geremd te zijn door mijn keuzes in voedsel. Toch kwam de inspiratie voor mijn keuzes uit de wantoestanden in NL. Was ik hier in FR geboren waar de stier nog heerlijk tussen zijn vrouwen blijft lopen en de zijn kalveren, had ik vast nóg later in mijn leven deze keuze gemaakt.
Hoe het ook is, ik betreur het vaak dat het onderwerp tot haat&nijd;moet leiden, terwijl wederzijds respect tot kennisverrijking leidt. Dat zie ik vandaag weer!
Bedankt voor je reactie.
eco-ernie's avatar
| #188036 | 19-09-2012 15:02 | Debsy
Graag gedaan!!
Zelf vind ik het werk van Weston Price veel logica bevatten. Ik vind gezond eten ook veel beter vol te houden met dierlijke producten aangezien koolhydraten in de vorm van veel fruit en granen niet heel gezond zijn. Wij eten alleen biologisch(dynamisch) dierlijke producten en drinken vooral veel rauwe melk.
| #188037 | 19-09-2012 16:08 | JeroenG
Ik wil nog even Moerman in herinnering roepen:
Dit inzicht bereikt Moerman in 1939 en dat is ook het jaar dat hij voor het eerst zijn dieet bij een patiënt toepast. Leendert Brinkman, wiens kanker door het ziekenhuis als 'terminaal' is gediagnosticeerd, komt in contact met Moerman en verklaart zich bereid de strenge voedselvoorschriften van dokter Moerman op te volgen. Enkele maanden later is de tumor verdwenen en wordt Brinkman officieel genezen verklaard. Achteraf betwijfelen de officiële artsen echter of Brinkman überhaupt ooit kanker heeft gehad; ook een gecompliceerde blinde darmontsteking kan een tumorachtig gezwel opleveren.

En 73 jaar later...
she went on a organic raw veg and fruit diet took natural vitamins pills not synthetic type you get from supermarkets also apricot kernels and a number of other organic things. she had change her life lifestyle to vegan and the cancer had gone. The Dr said she was misdiagnoses.. They always say this and if she was misdiagnoses and went for the chemo she be dead now.

Professor antikwakzalver Piet Borst maakt het helemaal bont:
Patiënten [van Moerman] worden opgezadeld met een lastig dieet zonder enig wetenschappelijk bewezen effect: “Dat een gezond dieet kanker kan voorkomen, daarover bestaat niet zoveel twijfel, maar het is iets héél anders wanneer je al een kankergezwel hebt of je dat met een dieet in toom kan houden. Dat is absoluut niet het geval!!

Onwetenschappelijker kan bijna niet. De methode Moerman is overigens ook "onderzocht.":
De commissie stelde, dat allereerst pathologisch-anatomisch moest zijn vastgesteld, dat de bij het onderzoek betrokken patiënten inderdaad kanker hadden. Daarnaast werd gesteld, dat als een vastgestelde genezing of klinische verbetering aanwezig was bij door Moerman behandede patiënten, dan geen andere behandelwijzen mochten zijn toegepast. Het is duidelijk, dat er dan geen patiënten overblijven, die op een door de therapie-Moerman veroorzaakte genezing kunnen wijzen.

Dat geldt ook voor Brinkman (genoemde patiënt van Moerman) en zou ook gelden voor Taylor (uit het artikel). Professor Borst vindt het rapport van de commissie echter "heel solide en fair."
aanmelden / inloggen