Door GoedGezond, Op zon 15 dec 2013 22:56, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

Hersenen en immuunsysteem met elkaar verbonden. Lachen is echt gezond


Lachen is echt gezond

Je brein is aan je immuunsysteem verbonden. Depressieve mensen zijn vatbaarder voor infecties. Een positieve blik op de dingen loont ! Dat blijkt ook uit meerdere studies: positief ingestelde mensen leven gezonder en langer. Terwijl zwartkijkers, menen die altijd het ergste verwachten, een 25% hogere kans hebben om voor hun 65e te overlijden. Stress activeert genen, die je liever niet geactiveerd wil hebben. De hersenen kunnen het immuunsysteem op verschillende manieren beïnvloeden. Zo heeft elk hormoon dat de voorkwab van de hypofyse uitscheidt een direct of indirect effect op het immuunsysteem. Deze hormonen staan...
Annotaties:
21-12-2013 19:38 | parajumpers long bear dam
Hersenen en immuunsysteem met elkaar verbonden. Lachen is echt gezond #zaplog
| #209478 | 16-12-2013 19:55 | ffloor
Al in 1982 hadden we in Amsterdam een Indiase lachgoeroe, één van de vele goeroe's die daar toen de hoofdstad onveilig maakten. Zijn naam weet ik niet meer, het begon met 'Swami **' maar zo schijnen ze allemaal zo te heten, het volledige verhaal is toendertijd zowel in Onkruid, Koörddanser als in Bres gepubliceerd (alle 3 beschikken over een database voor abonné's).
De goeroe had ook een eigen onderwijsstudio in A'dam, zijn adres stond namelijk in diverse advertenties.

Overigens, dat de geest met het immuunsysteem is verbonden sprak ooit al de grootste Handenoplegger die de wereld ooit heeft gezien:
"Hoor en versta. Datgene wat de mond ingaat verontreinigd de mens niet maar wat de mond uítgaat: laster, bedriegerijen, achterklap en boze overleggingen. Dat verontreinigd de mens" - eerst met de ontrafeling van ons immuunsysteem bleek dat de verplicht gehuwde Rabbi die 5 broers, 2 zusters en Hijzelf 2 kinderen: nog nog gelijk te hebben gehad ook.
| #209479 | 16-12-2013 20:02 | ffloor
Verder is er een amerikaans artikel over 'kanker weglachen' middels het per film bekijken van een berucht komiekenstel en verschenen in 'Het Beste of the Readers Digest' in een vrij vroege jaargang, ik dacht midden '70er - maar toen ik het artikel later opvroeg bleek het uit hun database verwijderd te zijn en het NL-kantoor werd nog heel boos toen ze ervan hoorden.
aanmelden / inloggen