Door community (initieel Donkerdoorn), Op vri 17 feb 2017 09:07, 1 reacties, nieuws

Het Europarlement keurt CETA goed, wat nu?

Vandaag heeft het Europees Parlement gestemd over het CETA-verdrag. En met een meerderheid van 408 stemmen (bij 254 tegenstemmen en 33 onthoudingen) heeft ze CETA goedgekeurd. Nu is het de beurt aan de parlementen van alle EU-lidstaten. We verwachten dat CETA na de Tweede-Kamerverkiezingen van 15 maart a.s. door het Nederlandse parlement wordt behandeld.

We hopen dat de Tweede en Eerste Kamer verstandig zijn en CETA afwijzen. Maar doen ze dat niet, dan zijn wij als anti-TTIP/CETA-coalitie aan zet. Dan zullen wij met 300.000 handtekeningen een nationaal referendum over CETA afdwingen. Velen van u hebben onze petitie voor een referendum getekend. Heeft u dit nog niet gedaan, ga dan naar onze site en teken daar:

www.ceta-referendum.nl

Met deze petitie zetten we de volksvertegenwoordiging maximaal onder druk om tegen CETA te stemmen. Stemmen de Kamerleden toch voor? Dan krijgen ze een referendum om hun oren! Wij zijn er zeker van dat we het referendum gaan winnen. Opiniepeilingen laten zien dat hoe meer mensen weten over TTIP en CETA, hoe meer ze ertegen zijn.

Waarom deugt CETA niet?

CETA bevat alles wat TTIP zo slecht maakt. Via speciale arbitragehoven kunnen multinationals miljardenboetes eisen van overheden als die beleid in het publieke belang wijzigen. Regelgeving tussen Canada en de EU wordt gelijkgeschakeld. We geven daarmee onze soevereiniteit weg over onze standaarden op het vlak van o.a. arbeid, milieu, dierenwelzijn en consumentenbescherming.

Bovendien: CETA is TTIP via de achterdeur. Tachtig procent van de Amerikaanse bedrijven die in Europa actief zijn, hebben een Canadese vestiging. Dankzij CETA kunnen zij alsnog miljardenclaims tegen Europese overheden indienen.

Hoe werkt het referendum?

Eerst moeten de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan met CETA. Daarna is er een periode van 4 weken waarbinnen 10.000 Nederlanders op officiële, door de overheid verstrekte formulieren moeten tekenen voor het referendum. Als die handtekeningen zijn goedgekeurd, moeten nogmaals 300.000 Nederlanders op de officiële formulieren tekenen. Dit kan wel via internet.

Iedereen die tot heden onze oproep heeft getekend, moet straks dus opnieuw tekenen voor de officiële referendumaanvraag. U bent uiteraard de eerste die ervan hoort zodra het mogelijk is om “echt” te tekenen voor het referendum. Hou daarom onze emails goed in de gaten!

Nogmaals, hoe meer mensen nu onze oproep tekenen, hoe sterker het signaal aan de nieuwe Tweede Kamer, en hoe gemakkelijker we straks de “echte” referendumaanvraag kunnen doen! Stuur deze email door aan bekenden en familie. Post onze URL www.ceta-referendum.nl op uw Facebookpagina of andere sociale media accounts. Twitter erover met de hashtag #StopCETA. Teken hier:

www.ceta-referendum.nl
Annotaties:
| #258492 | 19-02-2017 22:09 | G.B. Wolf
Als je nog twijfelt, of je er goed aan doet om de petitie te tekenen, lees dan dit maar eens door.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen