Door Frans Waterman, Op vri 28 sep 2012 09:57, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

Het falende beleid van helikopter Ben (of van René Tissen?)

Het is nog niet zeker, maar de kans wordt steeds groter dat Ben Bernanke van de Amerikaanse Federal Reserve de geschiedenisboekjes in zal gaan vanwege zijn falende beleid.

Het beleid faalt met betrekking tot de wereldwijde schuldencrisis en vooral vanwege zijn gepeperde uitspraak dat hij bij hoge geldnood persoonlijk in een helikopter stapt om geld over land en oceaan uit te strooien. Dat heeft de Fed inmiddels gedaan. Het heeft niets geholpen. De Amerikaanse economie is een puinhoop. De wereldeconomie ook.

Lemmingen
Van oudsher volgt Europa het foutieve Amerikaanse denken over de economie, namelijk als een soort auto die harder gaat...
Annotaties:
| #188442 | 28-09-2012 10:13 | Frans Waterman
Het Tientje van Lieftinck
Vlak na de tweede wereldoorlog kregen alle Nederlanders tien gulden tijdens de grote geldhervorming die oud minister van financiën Lieftinck op touw zette. In één week moesten alle oude bankbiljetten en munten worden ingeleverd - om vervolgens te worden ingeruild voor nieuw geld – en moest men rondkomen van deze tien gulden. Op 26 september 1945 werd al het Nederlandse papiergeld in één klap ongeldig. Tegelijkertijd werden alle banktegoeden bevroren. Het zwarte geld werd in een klap vernietigd. Nederland maakte grote schoonmaak.


Interessant dit wist ik niet. Dus pas op 26 september 1945 is de (Nederlandse) economie 'gereset'. En alle schulden kwijtgescholden.
Frans Waterman's avatar
| #188443 | 28-09-2012 10:16 | Frans Waterman
Oops ik zie nu dat Witte haai het ook al geplaatst heeft.

Wat mij betreft kan mijn linkdump verwijderd worden.
Frans Waterman's avatar
aanmelden / inloggen