Door ffloor, Op vri 3 jul 2009 16:34, 9 reacties,    

Het geroofde klimaatboek uit KNMI en de verdwenen CO2

Het boek: 'Luchtverontreiniging en weer', uitgave KNMI en gedrukt bij de Staatsdrukkerij in 1979, ISBN.90.12.02444.7 bevat alles over de relatie van luchtverontreiniging met het weer, maar... het complete hoofdstuk over de rechtstreekse relatie luchtverontreiniging met onweer is... op bevel van de overheid eruit geroofd!
De roof was te eenvoudig zichtbaar omdat men simpelweg was vergeten om de paginanummering aan te passen - ze schrokken zich een hoedje en direkt kon iedereen een "actuelere versie gratis en voor niks krijgen" - maar ikzelf behield maar liever de 1e-druk uit 1972, dus nog die met ontbrekende pagina's.

Een weerboek, zònder onweer?!! Ja dat bestaat echt! Dit dus.
Nou heeft onweer de kracht van 12 atoombommen in Hiroshima-kwaliteit en wordt de aarde jaarlijks bestookt door 200.000.000 atoombommen in Hiroshimakrachten dus je zou zo zeggen: een klimaatboek zonder onweer erin: wat is dit???
Toen ik begin 80er tijdens de ontzwendeling van de Sovjets Woodpeckersound op de weerbesturing door dit zenderpark (zie de Nato-conferentie over klimaat in dec.1980 waar ook mr.Gore aanwezig was) - op dit luchtvervuilingsboek stuitte met daarin een compleet -ONTBREKEND!- hoofdstuk besloot ik bij KNMI maar eens verhaal te halen.
Ja die roof wisten ze nog. Ze riepen hem. "Een BOA of zo?"
Toen ik betreffende professor aansprak keek hij eerst links, toen rechts en bevestigde dat het manuscript, de proefdrukken en ook het pallet met de meer uitgebreide uitgave als militaire versie: allemaal in de nacht uit de particuliere Biltse uitgeverij waren weggehaald en een gekuiste versie door de Staatsdrukkerij in Den Haag was afgedrukt - en dit terwijl de Staatsdrukkerij nooit klimaatboeken mogen drukken! Het is namelijk broodroof... en de overeenkomst met hun particuliere Biltse drukkerij mocht ik inzien. Die was inderdaad exclusief.

Dus ik van de professor de copietjes van het verdwenen hoofdstuk opgevraagd.
Het was niet veel. Er stond in dat de meetmolentjes bij 450 kM/uur allemaal waren gesneuveld alsook dat de bliksem behalve stikstof ook andere gassen splitst w.o. CO2 dat immers niet boven de 4 kM wordt aangetroffen - maar de afbraakprodukten van CO2 als hagelkern op 12 kM hoogte was aangetroffen.
Het KNMI wist dus al vanaf 1972 van de verdwenen CO2... eigenlijk wel logisch want in 1942 was het CO2-gehalte nog 0,042% en nu 0,0386% dus een flinke daling.
Ook de afkoeling met 10 graden na 1 onweer ontbrak niet, alsmede de nitraatvorming van de bliksem en het inzakkende magneetveld.
We stonden buiten op de gang - binnenkomen mocht niet.

"Maar wat een rare titel? 'Luchtverontreiniging en weer'. Hebben ze soms die titel nou ook al gecensureerd of zo?"
Hij zei niets maar drukte prompt de laatste copie in mijn handen. Draaide zich om en liet een snik. Keek hem na. Kromgebogen. Ik kijken op de copie.
Prachtige cycloontekening erop. Die bij het publiek wat minder bekende tekening herkende ikzelf nog best: dat was de patentaanvraag op de cycloonreiniger eind 19e eeuw en is later in 'The-Dyson' stofzuiger opnieuw gebruikt.
'Luchtvervuiling en onweer' dat -WAS- de titel. Jaaaaaa maar nou snap ik hem!
Maar wie zijn nou de daders?

Maar dat werd pas in juni 2009 opgelost. Het Duitse TV-kanaal ARD zond een documentaire uit waaruit bleek dat de Brandenburgse politie maar liefst 58 voormalige Stasi-officieren in hun politiebureau's aan het werk hebben en ik vermoed zo dat dit in ons landje wel niet veel anders zal zijn?
En als 1 van die hoge Stasi-officieren, voorheen chef martelingen politieke ondervragingen: op dit moment chef de beveiliging van de huidige bondskanselier Merkel is dan zal dit in Nederland echt niet anders zijn op beveiligingsgebied. Dat heeft de mislukte Apeldoornse aanslag op het Koningshuis in 2009 bewezen.

De gevolgen van KNMI's geroofde klimaatboek (dus zonder onweer)
-----------------
Maar de vraag blijft waarom ons land niet bestand blijkt tegen 1 onweertje? Dat ene onweertje, mei 2009 is dus meer voer voor letselschadeatvocaten...
Oja, dat is slechts 1 keer in de 10 jaar - ronkelt KNMI nog wel even voort. Het is in ieder geval al wat gestegen - 10 jaar geleden was dat nog maar eens in de 200 jaar.
Want precies 1 maand later, eind juni 2009 wordt Nederland opnieuw getroffen door een plaatselijk onweertje dat beneden het normale 50 mm regen/uur blijft
want er viel deze keer slechts 30 mm regen in het uur.
Je zou zo zeggen dat een gemiddeld winkeldak deze normaalste waterhoeveelheid zal moeten en kunnen afvoeren - maar dat is te eenvoudig gedacht want opnieuw storten verscheidene winkelpanden in. (!)
Vooral in Limburg waren de gevolgen binnen 1 maand alweer dramatisch:

Noodweer treft Noord-Limburg en Gelderland 27 juni 2009
--------------
Venlo en omgeving is zaterdagmiddag na 17:00 getroffen door hevig noodweer.
De brandweer kreeg talloze meldingen van ondergelopen kelders uit Blerick, Venlo en Tegelen. Straten staan blank en putdeksels komen omhoog, liet de brandweer weten. De brandweer heeft groot alarm geslagen.
Ziekenhuis Vie-Curi in Venlo is zaterdagmiddag afgesloten voor alle bezoek: er kan niemand meer in of uit, ook de toevoer van nieuwe patiënten is gestaakt.(!) Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is de Maas buiten zijn oevers getreden en is het aan de rivier gelegen ziekenhuis binnengelopen. (...!!)
Volgens de brandweer zijn in het ziekenhuis diverse lekkages; een ontruiming wordt nu serieus overwogen.
(-!!... en dat voor 1 onweertje?)
Hevige regenval zorgde ook in Nijmegen, Arnhem en andere Gelderse plaatsen voor zeer veel wateroverlast. Bij de brandweer in Nijmegen kwamen zeker 150 telefoontjes binnen, aldus de woordvoerster zaterdag. Het water staat in sommige delen van de stad tot boven de enkels. Enkele spoorbomen werken niet vanwege problemen in de bedieningskasten. Auto's liepen schade op door het hoge water in de straten. In Arnhem, Elst en Barneveld kwamen putdeksels omhoog door het vele water (!) en liepen ook kelders vol.

Ambtenaren (vermoedelijk Stasi-officieren?) blijven strikt vasthouden aan de idee dat zulk "noodweer" - maar in werkelijkheid is 1 onweertje/maand met gemiddeld 30 mm regen/uur voor Nederland wel het meest normaalste weertype wat je je maar kunt voorstellen - en dat slechts 1x in de 200 jaar optreedt maar als het dan iedere maand hetzelfde liedje is en verzekeren onmogelijk is? In alle landen kun je je verzekeren tegen wateroverlast - niet hier.
Je kunt je dan beter afvragen waarom we eigenlijk een overheid nodig hebben? En die het belangrijker vinden om weerboeken over luchtvervuiling te roven?

Midden 90er liet een Limburgse mevrouw haar huiskamer zien die overstroomd was geweest door de drollen en pis, wat uit haar toiletpot omhoogrees. Ze probeerde nog met een prop oude kranten de pot de blokkeren maar er stond zoveel druk op dat de papierprop met een knal tegen het WC-plafond schoot. Maar toen ze haar huis na 1 week had schoongemaakt en nieuwe vloerbedekking en
nieuw parket had laten installeren - kwam de drollenvloed voor de 2e keer uit
haar toiletpot omhoogknallen.
"Toen kon ik niet meer. Ik moest weg, ik was op". De volkomen doorgedraaide
vrouw schold eerst de lesbische minister Ina de huid vol en werd gearresteerd. Maar de relatie met de cementwinning (cement= radioactief) werd niet gelegd
en dit, inmiddels erg schaarse klimaatboek doet dat.
Annotaties:
| #69939 | 03-07-2009 17:36 | Cmmtgnmn
Ik zit hier een beetje voor me uit te staren en probeer te begrijpen maar ik kom er niet uit...
Cmmtgnmn's avatar
| #69941 | 03-07-2009 18:05 | udo
Inderdaad interessant, maar waar draait het om?
En wat wordt er achtergehouden?
| #69975 | 04-07-2009 09:10 | george_orwell

Toen ik begin 80er tijdens de ontzwendeling van de Sovjets Woodpeckersound op de weerbesturing door dit zenderpark (zie de Nato-conferentie over klimaat in dec.1980 waar ook mr.Gore aanwezig was) - op dit luchtvervuilingsboek stuitte met daarin een compleet -ONTBREKEND!- hoofdstuk besloot ik bij KNMI maar eens verhaal te halen.
Ja die roof wisten ze nog. Ze riepen hem. "Een BOA of zo?"


Volkomen onleesbaar dit soort zinnen.
Probeer eens een coherent verhaal te houden.
george_orwell's avatar
| #69978 | 04-07-2009 10:10 | zanussi
Het heeft wel een soort van Monty Python / Dr. Strangelove / mad scientist -achtige humor.
zanussi's avatar
| #69984 | 04-07-2009 13:51 | Franz Kafka
Uuuuuhhh..... Pilletje?
| #69986 | 04-07-2009 15:12 | george_orwell
Gister ook weer noodweer in het noorden trouwens met veel schade, kelders onder water, putdeksels die omhoogvlogen en door bliksem getroffen huizen....
george_orwell's avatar
| #70008 | 04-07-2009 23:06 | Jan (ongeregistreerd) toon reactie
| #70012 | 04-07-2009 23:48 | TDE9
Dank je, erg helder principe Floor. Luchtverontreiniging is rechtstreeks verbonden met de ontwikkeling van weerpatronen en bliksem en weer beinvloedt lucht, gassen etc. Het artikel kan wel wat chaotisch overkomen inderdaad.
TDE9's avatar
| #70039 | 05-07-2009 12:40 | ffloor
Ja maar daarvoor verwijs ik dan ook naar dit wel erg specialistische boek dat vrijwel alleen gassenexperts in hun kast (moeten) hebben - maar de CO2-gehaltes in de Middeleeuwen van gebruikelijk 0,04% stonden er in de nooit uitgekomen proefdruk allang in benevens de scherpe piek van 0,042% CO2 in 1942. Waar de prof zijn grafiek uithad weet ik niet meer, ik dacht uit de univ. van Wenen. En 14 dagen later was hij dood.
Omdat ik 1 van de laatste was die hem levend had gezien moest ik me dus wel melden bij het Biltse politiebureau dat toendertijd op zichtafstand van KNMI stond en meldde me.
"Nee mijn aangifte wordt niet opgenomen want de officier van Justitie had overlegd met de korpschef en dit was zelfmoord" aldus een rood aangelopen agent die me wegjoeg en dat mag niet want een code 601 staat zelfs nog 4 stapjes hoger dan zo een officiertje nouja zeg!

Warrig? Een boek uit een Staatsuitgeverij??? Iedereen weet dat dit wettelijk niet eens mag maar dit is er zoeentje, twéé drukken zelfs en net zo illegaal als vals geld.
Maar toegegeven, in 1980 wist ik niet wat ze nou met een gas wat toen 0,0383% van de atmosfeer uitmaakt en waar tuinders dol op zijn voor hun plantengroei - nou ergens voor nodig konden hebben??? Ik dacht zo'n beetje onderhand alles wel te weten over de mafia maar niet dat uit een gaspercentage van 0,0383% ook nog geld uit te slaan was en schonk er verder maar geen aandacht aan. Er waren toendertijd anders heel andere problemen namelijk vliegende aardgasbuizen die in 8 minuten tijds vanaf Polen al hier konden inslaan en dat hield me veel meer bezig, iedereen trouwens wel.
Die raketten van "onze" zijde heb ik vaak genoeg kunnen bekijken want ze waren zelfs mijn buurman op het fort naast de boerderij en op maandagochtend kwamen ze langs.

En over dat die Woodpeckersound het klimaat bestuurde met rampzalige gevolgen voor het klimaat in de USA in 1980 zijn toch verscheidene artikelen over geschreven??? 10-tallen!
Alleen al in het Beste van Readers Digest zo'n 5 stuks maar binnen Nato-kringen verbleken ze er nu nog steeds van.
Het principe is bekend: radiogolven verstoren de ionenhuishouding in de geladen bovenwindenjetstromen en die gaan zich daarop verplaatsen - en zulke patronen beïnvloeden direkt alle klimaat op aarde. Iedere zendertechneut weet dat sinds de Raf in 1944 een partijtje net binnengekomen magnetrons op het hondenweer hadden bestraald aan de vooravond van D-Day - maar voor meteorologen zonder zendlicentie was de weersomslag altijd een raadsel gebleven.

Al met al denk ik toch dat prof.Verbunt gelijk heeft die kortgeleden openlijk vertelde dat ze in KNMI vrijwel geen meteorologen en klimatologen meer willen maar alleen nog sterrenkijkers en die maken daar nu al voor 73% de dienst uit.
Maar niet de overige 27% zo moest hij toegeven op mijn vraag over dat laatste CO2-rapport dat 2e-Kamerleden deed verbleken - maar op de vraag of dat ding dan bedrog was klemde hij zijn lippen stijf op elkaar.
Maar, als je in genoemd boek die IR-frequenties bekijkt op absorbtie van een aantal vermelde gassen dan moet je toch zelf al tot de conclusie komen dat CO2 pas vanaf percentages rond de 2% in staat kan worden om als een broeikas te functioneren? Die goede grafiek staat nog wel in de 2e druk.
aanmelden / inloggen