Door P.uncia, Op din 9 okt 2012 17:34, 1 reacties,    

Het in verval rakende Westen: Tragedie of Comedy?Tijdens de oorlog in Vietnam was Zweden een onafhankelijk land met een moreel geweten, en Zweden gaf asiel aan de Amerikaanse oorlogsdemonstranten die de dienstplicht weigerden. Washington realiseerde de kosten voor zichzelf en kocht de Zweedse regering om met als doel een herhaling van moreel geweten te voorkomen van de kant van iedere westerse regering.

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en tijdens de daaropvolgende decennia van de Koude Oorlog met de Sovjet-Unie, presenteerden de westerse landen zichzelf als het morele geweten van de wereld. Het blijkt dat dit grotendeels een mop was. De "westerse landen" zijn slechts pionnen die medeplichtig zijn aan de misdaden van Washington nu Washington probeert alle informatie gesloten te houden in zijn streven naar wereldhegemonie.

Het artikel van Mark Weisbrot in Aljazeera heeft dit te zeggen over het gebruik van Washington van de marionettenregering in Zweden om Julian Assange te vervolgen voor het publiceren van gelekte documenten die de leugenachtigheid en misleiding van andere landen door Washington onthullen:

"Er is een overvloed aan bewijs dat de VS zeer geïnteresseerd is in het straffen van Assange, en het blijft toenemen: op 18 augustus meldde de Sydney Morning Herald dat de buitenlandse dienst van Australië op de hoogte was dat de Amerikaanse autoriteiten Assange voor ten minste 18 maanden aan het volgen waren. En op 24 augustus meldde Craig Murray, voormalig Britse ambassadeur en 20-jarige carrière diplomaat daar, dat zijn collega's van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken wel beter wisten dan de ongekende dreiging te uiten om de ambassade van Ecuador binnen te vallen, maar dit deden onder druk van Washington .

"Net als veel Europese landen, inclusief uiteraard het Verenigd Koninkrijk, is het buitenlands beleid van Zweden nauw verbonden met die van de Amerikaanse regering. Dit is niet de eerste keer dat Zweden heeft samengewerkt met de bondgenoten van Washington om de mensenrechten en het internationaal recht te schenden. In 2001 droeg de Zweedse regering twee Egyptenaren over aan de CIA zodat ze naar Egypte konden worden gestuurd, waar ze werden gemarteld.

"De actie van Zweden bracht veroordeling van de VN en de regering werd gedwongen om schadevergoeding te betalen aan de slachtoffers, beide werden later vrijgesproken van enig vergrijp. Enquêtes toonde dat de Zweden vonden dat deze misdaad het ergste politieke schandaal in hun land was in 20 jaar.

"Zweden is een sterk ontwikkelde sociale democratie dat veel garanties van burgerlijke rechten en vrijheden voor zijn burgers heeft. Het Zweedse volk zou niet moeten toestaan dat hun regering doorgaat zichzelf ten schande te blijven maken in een andere internationale gouvernementele misdaad, in dit geval een kwaadaardige aanval op de vrijheid van meningsuiting, simpelweg omdat Washington wil dat ze dat doen".

Washington of Israël, wat in feite hetzelfde is, heeft veroorzaakt dat de marionettenregering in Canada de diplomatieke betrekkingen tussen Canada met Iran om geen enkele reden beëindigde. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken John Baird veroordeelde in een ongewone show van onwetendheid, zelfs voor hem, Iran als een "bedreiging voor de mondiale veiligheid." Geen verstandig mens zou kunnen geloven dat Iran een bedreiging voor de mondiale veiligheid is.

Kijk naar John Baird. Hij ziet er zelfs uit als een impulsieve idioot. Wat is er geworden van de Canadezen, die ooit een intelligent, tolerant volk waren, dat ze malloten in functie plaatsen? Baird, na door zijn staf geïnformeerd te zijn dat Iran de geestdrift ontbrak om een wereldwijde bedreiging van de veiligheid te zijn, veranderde zijn reden en volharde dat hij de diplomatieke betrekkingen met Iran verbrak als gevolg van vijandigheid van Iran tegenover Israël. Dit bezorgde de debiele minister van Buitenlandse Zaken van Canada zelfs nog meer gelach. Het is Israël dat Iran dreigt met een militaire aanval en eist dat de VS meedoet, niet Iran dreigt Israël met een aanval.

Westerse landen zijn een karikatuur van hypocrisie geworden. Als westerse landen niet waren bewapend met kernwapens zou de rest van de wereld over de grond rollen van het lachen.

Is het kapitalisme niet geweldig? Het heeft zo'n hoog verfijnd moreel geweten.

Door, Paul Craig Roberts.
Annotaties:
| #189222 | 10-10-2012 08:26 | net wakker geworden
´Als westerse landen niet waren bewapend met kernwapens zou de rest van de wereld over de grond rollen van het lachen.´

Roberts zou eigenlijk moeten zeggen ´als Israël niet met de Samson Option had gedreigd dan waren de westerse landen nu niet de knechten van de zionisten.'
aanmelden / inloggen