Door community (initieel Best Well), Op maa 24 okt 2016 20:27, 1 reacties, nieuws

Het ministerie van waarheid is geboren.

George Orwell 1984 ? Nee hoor: Barack Obama 2016Obama wil "Truthiness tests"
Dat de bombarderende vredesprijspresident goed zaken aan elkaar kon praten, was bekend, maar wat hij nu presteert is van een nieuwe orde: "There has to be some sort of way in which we can sort through information that passes some basic "truthiness tests". That is hard to do, but necessary. Creating places: "this is reliable".

In goed Nederland zegt de man: "Er moet een manier zijn waarop we informatie kunnen filteren die een bepaalde "waarheids test" doorstaan. Dat is niet makkelijk, maar wel nodig. Plekken creeren waarvan gezegd kan worden: "Dit is betrouwbaar"

Het is duidelijk dat de gecontroleerde en gelijkgeschakelde media in de VS, naar de mening van de vertrekkende President nog niet genoeg gecontroleerd worden.

Rechtstreekse link naar dit artikel
Annotaties:
| #255345 | 25-10-2016 12:05 | Ness
"Truth" is tegenwoordig 'in the eye of the beholder'. Of beholden... Nou is objectieve waarheid gebaseerd op FEITEN. Dus gaat het erom, feiten zoveel mogelijk weg te moffelen of te krijsen via de media, zodra er iets verschrikkelijk begint te meuren. Mensen die dan nóg niet willen geloven dat ze lavendel en rozen ruiken stop je gewoon in een inrichting of een kamp.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen