Door Patman, Op zat 31 aug 2013 10:33, 4 reacties,    

Het nieuwe businessmodel van Alpe d’HuZes (voorstel)

Goede doelen hebben zojuist het allerlaatste restje vertrouwen verloren. Teveel mensen kunnen hun handen niet afhouden van de soms hele grote hoeveelheden ?anoniem? geld. De strijkstok. Het begint met de komst van wazige management-advies bureautjes en het eindigt met grote onduidelijke declaraties en verdwenen geld. De strijkstok kan trouwens ook gewoon bestaan uit heel veel bureaucratie.

Het probleem is dat het hele businessmodel niet klopt en ook niet meer van deze tijd is. Met moderne technologie kan er een beter model worden bedacht.

Mensen zouden in deze tijd van sociale netwerken hun geld niet meer aan zo'n organisatie moeten (willen) geven, maar direct aan de goede doelen zelf en dat kan met crowdfunding. Bij crowdfunding kunnen ondernemers hun plan voorleggen aan het publiek en kan het publiek geld geven aan het plan van hun keuze. Bij voldoende geld is de deal rond en wordt het geld overhandigd aan de ondernemers. Crowdfunding werkt inmiddels verschrikkelijk goed.

De ondernemers zouden in het geval van Alpe d'HuZes onderzoeksteams zijn, het publiek zou uit de fietsers bestaan en het crowdfunding platform, dat zou Alpe d'HuZes moeten zijn. Zoals bij deze campagne op het crowdfunding platform Indiegogo ter ondersteuning van dit onderzoek.

De techniek bestaat, met de TOWEMA software is dit allemaal zo te regelen. Alpe d?HuZes pakt een klein percentage van de opbrengst zoals gebruikelijk op dit soort platforms en hebben ze meer geld nodig, voor eigen projecten, ook gewoon via het crowdfunding platform. De Kickstarter voor kankeronderzoekers.

Deze constructie houdt de gekke management advies bureautjes buiten de deur en omzeilt meteen ook de nogal opvallende selectiviteit bij sponsoring door de industrie (KWF), kortom geeft dus ook veelbelovend alternatief en complementair onderzoek een kans. De constructie is voor de donateurs volledig transparant.

Alpe d'HuZes kan hiermee het voorbeeld worden voor de goede doelen industrie van de moderne tijd. 'Een platform om veelbelovend kankeronderzoek en donateurs bij elkaar te brengen'.

Aan de organisatie van Alpe d'HuZes

Mijn partner in mijn eigen bedrijf is wel zo?n beetje expert crowdfunding in Nederland, haalde recentelijk 7-8 miljoen euro op voor de Windcentrale, laat maar weten als 'ie jullie moet helpen, Ernesto, dan weet je het alvast.

De software haal je hier: http://www.towema.com/ Ga de software vooral niet zelf bouwen. Don?t do it. Beetje mooi design er omheen, alles regelen met paypal. Ook al die stappen hebben we hier al eens doorlopen, Maarten, dan weet je het ook alvast.

Jullie taak zou zijn het vinden van voldoende onderzoekers die hun project plaatsen en voldoende mensen op de been brengen. De mensen vinden zelf de projecten van hun keuze wel, op jullie platform. Good Luck.
Annotaties:
12-09-2013 02:26 | why not try here
Het nieuwe businessmodel van Alpe d’HuZes (voorstel) #alpeduzes #zaplog
| #206082 | 31-08-2013 10:42 | Hans
Samen met andere nabestaanden jezelf in het zweet trappen op de Alpe d'Huez (of een andere berg, er zijn er zat) is een prima activiteit in de rouwverwerking.
Maar geld inzamelen voor onderzoek kan zoveel makkelijker.
Hans's avatar
| #206090 | 31-08-2013 12:39 | ouwe knar
Volgens mij zijn er veel meer oorzaken over kanker bekend dan men wil toegeven. Eerst die oorzaken toegeven zou al heel veel schelen. Allemaal onderzoek dat gedaan is. Helemaal gratis en voor niets te krijgen. Kost de burger niets.
Mja, de burger staat helemaal onder aan de lijst van belanghebbenden.
De burger is mensvee dat dom gehouden moet worden en waaraan verdiend moet worden.

Kijk hoe het met de bijtjes aangepakt wordt, er er dan nog hoop?
ouwe knar's avatar
| #206214 | 03-09-2013 18:32 | Debsy
De naam Otto Warburg wel eens tegengekomen Ouwe Knar?

In Mexico bestaat een instituut waar ze er in ieder geval een hoop meer van begrijpen.

http://www.hope4cancer.com/
| #207941 | 18-10-2013 08:10 | Coen
Beste Patman,
Mooi stuk en een prima tip ter verbetering en modernisering van het sponsormodel. Ik denk dat er prachtige nieuwe initiatieven mogelijk zijn. Jammer dat ook jij je verhaal meent te moeten larderen met een goedkope en foutieve sneer naar de 'wazige management-advies bureautjes' en de 'bureaucratische strijkstok'. Goedkoop omdat dit hier geenszins aan de orde is en daarnaast volstrekt onnodig omdat jouw verhaal positief, creatief en constructief is. Je hebt het dus niet nodig en ontkracht je verhaal.
aanmelden / inloggen