Door community (initieel Appie), Op din 14 jan 2014 20:59, 1 reacties, nieuws

Het nieuwste voedsel schandaal: garnalen!


Duitse en Nederlandse garnalenvissers mogen zoveel garnaal vangen als ze willen en vernietigen daarmee zeeleven en de zeebodem. De firma Heiploeg mag vervolgens zoveel gif aan deze garnalen toevoegen dat je er een rat mee zou kunnen doden. En deze zelfde firma betaalt vervolgens Marokaanse garnalenpellers te weinig om van te leven en te veel om dood te gaan.

De zender ZDF van de televisie van onze Oosterburen heeft het nieuwste voedselschandaal op de kaart gezet. En het leukste nieuws; wij Nederlanders spelen een grote hoofdrol in dit megaschandaal. 1 doosje garnalen bevat namelijk genoeg gif om een rat te doden. Nu is dat niet zo'n heel erg groot probleem, maar als je maar genoeg garnalen eet dan kan ook jij er doodziek van worden.

De firma Heiploeg, en dat valt in ze te prijzen speelt open kaart, geeft een kijkje in de keuken en laat zien hoe ze met in achtneming van de EU regels schadelijk stoffen aan de garnalen toevoegen. Dat slecht 30% van de garnalenpellers in Marokko het minimum loon verdient en de ander 70% van 80 to 100 euro per maand rond moet komen wordt zijdelings ook nog even benoemd.

Hebben we het nog niet over het zeeleven dat totaal vernietigd wordt op de Noorzeebodem "natuurwerelderfgoed" Om een heel andere reden zit de EU ook nog eens achter deze firma aan in het plaatsje Zoutkamp en mag ze haar portemonnee trekken voor een boete van 27miljoen euro. Inpakken, strikje er omheen zo meenemen.

Waar vroeger garnalen maar twee dagen houdbaar waren zijn ze door toevoeging van conserveringsmiddelen nu 21 dagen houdbaar. Maar als natuurlijke bacteriën al niet in deze garnaal willen leven. Hoe zit dat dan met u? Is dat gif wel goed voor u en uw lichaam?

Annotaties:
| #210336 | 14-01-2014 22:11 | ouwe knar
Volgens mij worden garnalen gevangen door sleepnetten. Die slepen dus over de boden en slepen alles mee dat los en vast zit. Zowie zo een manier om het zeeleven en de zeebodem kapot te krijgen.
http://www.kennislink.nl/publicaties/sleepnetten-slopen-zeebodem
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen