Door Vero Legata, Op vri 3 okt 2014 23:59, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Het Patroon van TirannieEen duidelijke uitleg over hoe gehoorzaamheid wordt afgedwongen over mensen met geweld en hoe die gehoorzaamheid vervolgens bewaard wordt via cultuur en wetgeving.

Einde van al het kwaad00Dit – Patroon van Tirannie – wordt al sinds het begin der tijden gebruikt door psychopaten die geloven dat ze het recht hebben de vrijheid van andere mensen te vernietigen omdat ze de illusie hebben dat ze daar zelf op de één of andere manier voordeel van zouden hebben.

Wanneer mensen bekend zijn met dit patroon zullen ze het opeens overal herkennen. Van het niveau van pestkoppen en dieven tot aan strak georganiseerde religies en overheden.

Ook...
Annotaties:
| #220487 | 04-10-2014 06:32 | Charles
Het Patroon van Tirannie
en de tirannie van afhankelijkheid van de Staat.

Het Stockholmsyndroom, aka "Emotional" of "traumatic bonding"
Hoewel de naam op dat moment nieuw was, was het verschijnsel al veel langer bekend bij psychologen en andere hulpverleners, vaak onder de titel 'emotional' of 'traumatic bonding'. In veel situaties voelen slachtoffers sympathie voor degenen die hen misbruiken.

en
"Emotional" of "traumatic bonding"
Hoewel de naam op dat moment nieuw was, was het verschijnsel al veel langer bekend bij psychologen en andere hulpverleners, vaak onder de titel 'emotional' of 'traumatic bonding'. In veel situaties voelen slachtoffers (burgers) sympathie voor degenen (Staat)die hen misbruiken.Condities
Er zijn een aantal condities waaraan voldaan moet worden voordat het Stockholmsyndroom ook werkelijk optreedt. Op de eerste plaats is er vaak sprake van dreiging (gewelds-monopolie van de Staat), of die dreiging nou echt is of niet, het slachtoffer is bang dat de dader de bedreiging daadwerkelijk zal uitvoeren. Het slachtoffer voelt zich, terecht of onterecht, geïntimideerd (door de hoge heren).

Daarnaast zal de dader ook op allerlei kleine manieren aardig zijn tegen zijn/haar slachtoffer (huur- koop- subsidie, tegemoetkoming van de zorgkosten, enz., enz.), waardoor het slachtoffer het gevoel heeft dat het allemaal wel meevalt (Vadertje Staat zorgt toch goed voor ons (...)).

en
Weinig mensen zullen toe willen geven dat de werkelijkheid waarin ze leven eigenlijk niet zo is als het zou moeten en daarom zullen ze proberen, onbewust, om hun situatie goed te praten: cognitieve dissonantie wordt dit in de psychologie genoemd. En hoe meer mensen hebben geïnvesteerd in een relatie hoe sterker dit mechanisme zal zijn.
Charles's avatar
aanmelden / inloggen