Door community (initieel Best Well), Op zat 24 maa 2018 15:08, 8 reacties, nieuws

Het Ronald Bernard debacle en waar het allemaal om draaideIn de 5e video van de inmiddels bekend geworden acteur in de alternatieve media, komt de aap uit de mouw van waar het allemaal om draaide. Ronald Bernard spreekt de New Age gedachte uit dat we in de tijd van de vrije wil beland zijn en dat we het kwaad niet moeten bestrijden, want dan blijven er nog maar 2 opties over: of de dood of het gekkenhuis. En dat is precies wat de gevestigde macht graag wil dat we geloven, zodat we ons als makke gehypnotiseerde schapen richting de slachtbank van de “vrije wil” laten leiden. De boodschap is: verzet je niet tegen het systeem, want ze zijn te machtig en je bekoopt het met de dood of de psychiatrie. I rest my case.

Lees mijn voorgaande artikelen over Ronald Bernard hier, hier, hier en hier. De alternatieve media die het verhaal van deze man gepusht hebben zijn gediskwalificeerd.

bron:
https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-ronald-bernard-debacle-en-waar-het-allemaal-om-draaide/


video via de link
Annotaties:
| #262641 | 24-03-2018 23:52 | Zhen
De artikelen van Martin V hebben soms best prima info en analyzes te bieden, en ik ben gaan waarderen hoe hij met een gezonde scepcis kijkt naar de "alternatieve media" scene (of ik het er nu mee eens ben of niet), maar ik begrijp niet hoe hij zo volstrekt de plank mis kan slaan wat Ronald Bernard aangaat - voor zover hij zelf ter goeder trouw is, waar ik voorlopig van uitga.

Ook in deze video (en de rest waarvan dit een fragment is) zijn RB's lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen volkomen coherent met wat hij vertelt. Dus er is wat mij betreft duidelijk niet sprake van misleiding.

Maar met name MV's analyze van wat RB vertelt over "vrije wil" toont aan dat MV gewoon nog niet zo ver is met het begrijpen van de spirituele aspecten van het bestaan in dit universum.

RB heeft namelijk in essentie volkomen gelijk!

Al mijn observaties, meditaties en analyzes hebben voor mij aangetoond dat wij in een dimensie leven waar inderdaad iedereen vrij spel heeft - zij het met de begrenzingen die men bij de geboorte meekrijgt - of het nu om een goede persoonlijkheid/entiteit gaat of een slechte, een engel of een demon.

Daarom past het niet om aan anderen voor te schrijven hoe ze moeten leven. Als je dat doet, dan vraag je om problemen die gewoon niet nodig zijn, en meer kwaad dan goed kunnen doen. Zoals het gezegde gaat: de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.

Je kunt anderen natuurlijk wel adviseren en/of sugesties doen (indien welkom).

(wv)
Zhen's avatar
| #262642 | 24-03-2018 23:56 | Zhen
Het is natuurlijk volkomen gepast om jezelf te verdedigen als je wordt aangevallen - dus ook tegen "het systeem" - met alle goede middelen die er zijn (en RB sugereert zeker niet het tegendeel). Niet alle gedrag hoeft te worden getolereerd, met name als het op de eigen levenssfeer een negatieve impact heeft. Dus soms moet je WEL aan anderen voorschrijven hoe ze (niet) moeten leven, zij het met adequate middelen.

Het is nooit gepast om kwaad met kwaad te bestrijden, want als je dat doet dan werk je toch voor het kwade. Maar dit betekent niet dat je in alle gevallen pacifistisch moet zijn (meen ik, anders dan mensen zoals Ghandi), en het sluit niet per se uit geweld te gebruiken, zolang dat geweld maar passend en bijv. niet sadistisch is. Bruut of slecht gericht geweld gebruiken, of tegen teveel weerstand ingaan, is in veel gevallen ook niet passend, en kan ook meer kwaad dan goed doen. Het doel op zich heiligt niet altijd de middelen.

Het lijkt me niet dat uit de woorden van RB moet worden begrepen dat hij adviseert zich niet te verdedigen/verzetten tegen de slechterikken. Het gaat erom de juiste principes - de "universele wetten" - te volgen en toe te passen, en realistisch om te gaan met de krachten die kwaad zaaien.

Het kwaad - "evil" - zal nooit kunnen worden uitgeroeid op deze planeet en elders. Het is juist de reden voor het bestaan van deze dimensie, is wat ik meen te begrijpen.

Maar het goede zal ook nooit kunnen worden uitgeroeid. Het is de sine qua non.

Het gaat erom te kiezen - bij voorkeur het goede - en de moed ervoor te hebben en/of te vinden.

Om ermee om te gaan, pas leefprincipes toe zoals die van Bhudda, relativerend, respecterend, en (adequaat, maar niet te veel) "detached" (geen goed nederlands woord voor, om de term te begrijpen moet je een en ander van de oosterse filosofien hebben verkend).

Respecteer de vrije wil van anderen, geef je eigen vrije wil alle respect waar het recht op heeft, en creer persoonlijke leefomstandigheden die een dusdanig gunstige impact hebben dat dit de rest van de mensheid stimuleert een goede weg in te slaan. Ronald heeft mijn stem ;)

En als er iemand is die het daar helemaal niet mee eens is, dan is dat diens vrije keus (zolang ik er maar geen last van heb). Gefeliciteerd! ;)

Overigens bedankt voor het attent maken op de nieuwe video, die weer erg interessant is.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=OaOvm13Xr3M

Met name het laatste deel over de talloze geheime ordes is veelzeggend. Het bevestigt hoe in die vele ordes men apocalytisch en/of satanistisch is, maar ook van wil is een bepaalde balans te willen/moeten respecteren ten opzichte van het goede. Er blijkt toch met name uit dat de occulte agenda de wereld naar extreme losbandigheid en duisternis moet leiden, ondanks het bloemetjes verhaal over "vrije wil" die naar een vermeende betere wereld zou moeten leiden.

Als MV meent dat de video mensen moet intimideren, dan heeft hij natuurlijk helemaal gelijk. Dat was immers ook de bedoeling van alles dat RB is aangedaan (en wat een verhaal! en volkomen geloofwaardig - ook ik heb vreemde zaken zien gebeuren, en lees/kijk maar eens wat rond op het internet over de kringen waar RB het over heeft).

Het getuigt niet van moed om gevaar niet onder ogen te zien, en het is niet verstandig om teveel hooi tegelijk op de vork te nemen. Be no fools...
Zhen's avatar
| #262644 | 25-03-2018 00:10 | Best Well
Ik ben het niet altijd helemaal met Martin eens eens maar ik kan de andere invalshoek enorm waarderen.
Van de juiste weerstand gaan heel veel dingen juist groeien.............
Deze invalshoek is belangrijk om door heel veel spelletjes heen te kunnen prikken. Sommige zaken moeten zichzelf nog bewijzen en daarom is het in ieder geval gezond om een vinger aan de pols te blijven houden.
Best Well's avatar
| #262645 | 25-03-2018 00:21 | Zhen
Sure...

Zhen is vandaag zen ;))
Zhen's avatar
| #262650 | 25-03-2018 10:47 | Best Well
Meestal kiest men onbewust al voor een waarheid en is het erg lastig om daarna nog over te schakelen op een hele andere.

Na het lezen van Martin Vrijland over Irma Schiffers
(onderdeel van ) Coöperatie De Vrije Media en houdt ik de vinger aan de pols bij fantastische gepolijste presentaties die zomaar uit de lucht komen vallen.

https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/ronald-bernard-een-goed-acteur-omarmt-door-de-alternatieve-media/
Best Well's avatar
| #262656 | 25-03-2018 17:08 | Zhen
Best Well, wees vooral kritisch ten opzichte van wat voor informatie die je ontvangt dan ook, en blijf dat. Maar blijf ook logisch denken.

Wat Ronald B. vertelt over binnen "je eigen domein" blijven is een puur logische en praktische tip om om te gaan met een van de vervelendste wetten op deze planeet: de wet van de sterkste.

Natuurlijk is het mogelijk om de NWO en alle satanisten die erbij horen te slopen en te doen vergeten! Maar daar moeten we dan wel wat voor doen.... en er de kracht en middelen voor hebben.

In de voorgaande post schreef ik dat "evil" nooit zal kunnen worden uitgeroeid. Maar het is wel af te wenden, terug te brengen en/of in te dammen! Nogmaals, voorzover de capaciteiten gaan.

We leven nu in een tijdperk waarin enkele van de meest negatieve apocalyptische en/of satanistische sekten, clubs en clans de overhand hebben gekregen.

Brute kracht ertegen werkt niet. We zullen slimmer moeten zijn.

Ondertussen zou ik graag ergens een pdf kunnen vinden van het boek dat Ronald B toont: "Ridders van Nu" door Andre van Bosbeke.

Alle zoekresultaten geven tot nog toe enkel links naar scam sites. Dus als iemand 'm mocht vinden, alvast bedankt voor het posten hier :)

Het enige lezenswaardige dat ik tot nu toe heb gevonden erover zijn de volgende 2 links

http://www.bendevannijvel.com/forum/viewtopic.php?id=2361

http://www.vrijzinnigwestvlaanderen.be/pdfs/mozaiek/Zoeklicht/zoeklicht-2013-06.pdf
(p. 26)

Dat boek lijkt me overigens vooral op christelijke en (enkele?) satanistische ordes gericht. Voor joodse ordes of sectes had de auteur natuurlijk joods moeten zijn. Dus denk maar niet dat alle antwoorden in dat boek te vinden zijn. En trouwens, waarom schrijft MV daar dan niet even over? Als we het dan toch over misleiding zouden kunnen hebben, dan zit daar vast ook wel iets ;)
Zhen's avatar
| #262657 | 25-03-2018 17:21 | Best Well
Dank je wel !
Ga ik doornemen.
Best Well's avatar
| #262704 | 28-03-2018 21:16 | Zhen
Ronald B had 't erover met het feit dat hij uiteindelijk bedreigd is met de woorden: "de volgende keer is het de kist, of het gekkenhuis."

Voor wie goed frans verstaat is hieronder een video van een economie professor die de 'gekkenhuis behandeling' methode over zich heen kreeg.

Zijn verhaal over hoe hij te grazen is genomen is op bepaalde punten freaky gelijk aan dat van Ronald B.

Het begon allemaal toen hij een handel in fake universiteit diplomas ontdekte. Dit lijkt hem in conflict te hebben gebracht met de belangen van enkele machtige individuen die vervolgens beroep deden op precies hetzelfde netwerk dat Ronald B te grazen nam.

Het feit dat deze economische professor de Hayek opvattingen onderwijst, lijkt ook niet te hebben geholpen, aangezien die econoom de antithese zijn van Keynes en Friedmann, die de (niet werkende) economie modellen voor de NWO propaganda leveren.

Zo belandde deze professor van de een op de andere dag 3 jaar lang in een gekkenhuis, waar hij psychisch en physiek geheel werd gesloopt (daar zijn "psychiatrische inrichtingen" immers voor bedoeld, toch?). Door een gunstige samenloop van omstandigheden kwam hij nog net op tijd vrij, anders had hij nooit meer aan een universiteit kunnen werken, en was er een automatisch vervolg op de behandeling waardoor hij de rest van zijn leven vast zou zijn blijven zitten...

Ook de economie prof kreeg te maken met (suspect handelende) rechters die hem vertelde dat alles 'helemaal geregeld' zou worden, om de dag erop toch (weer) gearresteerd te worden.

Zijn conclusie: gedwongen psychiatrische behandeling is het ultieme wapen om elke waarlijk vrijheid zoekend en creatief individu te verbrijzelen, en/of in de rangen terug te doen springen. Hij heeft het over "wapen van de toekomst", maar het is natuurlijk al zo oud als dat er dergelijke inrichtingen bestaan.

Zijn verhaal is vooral een goed voorbeeld hoe de occulte netwerken dit soort liquidaties met gemak kunnen organiseren. Iemand wegwerken is zo makkelijk als wat, als je overal je pionnen hebt. Vrijmetselaars vindt je (zo goed als) overal in de wereld, en met de vele occulte riddder ordes, judaistische loges, en satanistische clubs bereik je wat met het vrijmetselaars netwerk niet bereikt kan worden.

Het is weer een ongelofelijk verhaal, dat uiteindelijk griezelig gewoon blijkt. Het leek mij een goede ondersteuning voor wat Ronald B vertelt, ontdaan van de spectaculaire verhalen over de occulte kant ervan.

Le cas edifiant d'un prof intern pour ses ides
https://www.youtube.com/watch?v=_pBupda-jk8
Zhen's avatar
aanmelden / inloggen