Door Paul2, Op vri 6 jan 2017 11:40, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

‘Het Westen moet zich veel weerbaarder opstellen’


Volgens de Nederlandse socioloog Ruud Koopmans (55) wordt het gevaar van de radicale islam in het Westen nog altijd onderschat. ,,Wereldwijd zijn 50 miljoen moslims bereid geweld te gebruiken."
Koopmans werkt als hoogleraar sociologie en migratie-onderzoek in Berlijn. De Duitse hoofdstad die vorige maand werd opgeschrikt na de bloedige aanslag op een Kerstmarkt. De wetenschapper vindt dat de islamitische gemeenschap zich duidelijker moet uitspreken tegen terreur.

,,Het stoort mij dat er na dit soort aanslagen nooit een massale mobilisatie van moslims op gang komt. Als zoiets in naam van jouw religie gebeurt, heb je de verantwoordelijkheid...
Annotaties:
| #257303 | 06-01-2017 13:47 | Ness
De gristenen - dat zijn christenen die zeker weten dat ze gelijk hebben, dus heel irritante mensen - zijn met een omweg bezig mensen weer 'tot god' te brengen door zich te profileren tov de islam, onderwijl die islam met zijn achterlijke aanhangers en medestanders barmhartig in de armen te sluiten en te beschermen, want geloof. Dus hoe meer geknuffel des te beter dat wordt geacht voor het overleven van religie - alle soorten en maten, maar de eigen eerst natuurlijk.

Deze mensen begrijpen niet hoe het mogelijk is dat er mensen zijn die het hele godconcept wegflikkeren. Zelf zijn ze daar natuurlijk niet toe in staat en het wordt ook niet van ze verlangd. Maar gristenen en ook moslims gaan ervan uit dat als ze maar lang genoeg mensen aan de kop zeiken, die mensen 'het licht' gaan zien. Wat ze absoluut niet willen begrijpen is dat zo'n geestelijke ontwikkeling, de houding van niet-geloven, een persoonlijke one way street is die doorwerkt op vele fronten. Het is een vorm van volwassen worden. Er is geen terugkeer mogelijk.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/50019-burgervader-culemborg-doneer-voor-moskee
https://www.nieuwskoerier.nl/news/48084-burgemeester-nunspeet-evangelie-antwoord-op-polarisatie-door-wilders
http://cult.tpo.nl/2017/01/04/een-nieuwe-spirituele-kruistocht-alleen-het-christendom-kan-europa-redden/

De propaganda en de dwang in bovenstaande links gaat tot de volledige instorting van het christendom hier in het westen leiden, is mijn inschatting. Mensen die wars zijn van gevestigde reli-instellingen hebben hun klauwen ingetrokken omdat de grsitenen dat ook deden maar die wapenstilstand kan worden opgeheven, oh heilige boontjes - wie met de vijand heult is zelf de vijand.
Ness's avatar
| #257304 | 06-01-2017 15:10 | Ness
De kerken lopen niet leeg omdat men niet meer in 'een hogere macht' gelooft maar omdat men niet meer in kerken gelooft. Veel mensen, agnosten en ietsisten, hebben voor zichzelf uitgedokterd dat er waarschijnlijk wel zoiets als een soortement god bestaat, maar zijn niet bereid andere mensen macht over hen te verlenen op grond van dat vermoeden, laat staan zich aan maffe cq achterhaalde regeltjes te houden. De dominees en pastoors zijn hun schaapkens definitief kwijt.

Atheisten gaan nog iets verder en stellen dat er geen machten in die zin zijn. Wie geloof gaat afdwingen of probeert een ideologie anderszins via de achterdeur op te dringen gaat van een hele koude kermis thuiskomen. Want 'de vijand' is niet dit geloof in een god of 'iets' maar de groep mensen die dit idee pushen om daar zelf op enigerlei wijze op vooruit te gaan, om zelf macht, aanzien en poen te verkrijgen of erger.

Daar vallen dus de meeste pastoors, rabbijnen, dominees, imams, kortom graftakken en soepjurkendragers onder. Dat zijn degenen die achterlijkheid en afhankelijkheid pushen, die kritisch denken verhinderen, die kinderen geestelijk en in geval van islam zelfs lichamelijk mishandelen/brainwashen op grond van achterlijke wetjes die hun voorgangers ooit hebben bedacht om daar beter van te worden.

Als 'het Westen' zich weerbaarder moet opstellen is het tegen dit soort patjakkers die geweldige naiviteit, achterlijkheid en afhankelijkheid verspreiden als een besmettelijk virus dat het brein van mensen aanvreet. Ook het gristendom en het jodendom kennen de 'jihad' tegen zelfstandigheid en gezond verstand, en ook het gristendom en het jodendom zijn in een handomdraai tot extremistische uitersten om te vormen. Want die handleiding staat in al die ouwe boekjes.

Weerbaarder tegen de achterlijkheid die islam teweeg brengt in de breinen van geleuvigen is weerbaarheid tegen alle vormen van achterlijkheid, ook de gristelijke, joodse et al. Immuniteit voor het ene psychische virus betekent immuniteit voor alle andere. Je kunt niet de kool én de geit sparen. Zelfs de PVV niet. De haat jegens de fundi-islam kan zomaar uitgebreid worden tot haat jegens alle sprookjesverkopers in NL. Bezint dus eer ge begint en staakt uw wild geraas lol
Ness's avatar
| #257320 | 07-01-2017 13:34 | Ness
Hier is een imam die niet helemaal spoort:
De jongens die dit gedaan hebben zijn allemaal Nederlanders. Laten we het niet gaan hebben over Marokkanen. Maar ik vind wel dat er een taak ligt voor de Marokkaanse gemeenschap en als de moskee als instituut daar aan kan bijdragen dan zullen we dat absoluut doen.
We gaan het NIET hebben over Marokkanen DUS heeft de Marokkaanse gemeenschap hier een Taak. Dat haalt je de koekoek, meneer Contradictio in Terminis. Ophouden met afschuiven svp. Het zijn de ouders en in bredere zin is het de gemeenschap die de verwildering van deze jeugd niet alleen toestaat maar zelfs stimuleert, al is het maar met wegkijken. In zo'n geval kunnen mosketen ook niks want die zijn deel van het afschuifprobleem.

Die jeugd ziet je al aankomen, imam. Wat weet jij nou van hun problemen? DENK dope, denk sex, denk bling bling, denk gemixte crimescene, denk aan al die zaken waar jij je altijd verre van gehouden hebt en waar je dus totaal geen ervaring mee hebt. Nee zeggen, vingertje zwaaien en Allah wordt boos roepen gaat helemaal niet helpen. Die gasten zijn gewoon te ver heen. Hooguit kun je de ouders wat voorlichting geven.

En dan dit: zwaar overtrokken, maar in iedere uitspraak zit wel een kern van waarheid. Het christendom heeft het NT om zich van het primitieve en barbaarse OT te distantiëren. De islam kent zoiets niet. Het christendom kent van nature een scheiding tussen wetgeving (die ouder is dan de religie) en godsdienst, die 'verlichting' stimuleert. De islam niet. De niet-reli's zijn zich zeer bewust van de nadelen van de islam. Nou de dominee nog. Zonder harde aanpak blijft het dweilen met de kraan open. De christenen zullen hier echt een veer moeten laten.

[url=http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/648828/waarom-het-eigenlijk-heel-goed-gaat-met-de-integratie-in-nederland.html]En hier flink wat propaganda: die vooruitgang is grotendeels te danken aan de segregatie, de scheiding tussen de verschillende leefgemeenschappen, de aparte scholing. Zonder competitie van autochs doen de allochs het beter, ja. Maar dat is dus het tegendeel van integratie. Zo raken ze de achterlijkheid niet kwijt die met de cultuur mee komt, en die zoveel problemen mede veroorzaakt. Vandaar dat al die maffe hoogopgeleide wijven met symbolische luizenlappen blijven rondlopen. Die het verschil en de kloof nog eens extra benadrukken, en tevens een groffe belediging zijn @alle autoch mannen.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen