Door community (initieel Best Well), Op zon 1 apr 2018 10:00, 0 reacties, nieuws

Het Westen saboteert de vrede in het Nabije Oosten

In veel gedeelten van Syrië is de toestand nu stabiel. De terreurmilitie IS en andere extremistische terreurgroepen zijn vergaand overwonnen. Maar, nu de hevig verlangde vrede in Syrië weer zou kunnen weerkeren, worden nieuwe fronten gevormd en gaat de geweldspiraal nog sneller. Is dit toeval of wordt de vrede in Syrië doelgericht verhinderd en door wie?
Wij bekijken in deze uitzending het binnentrekken van Turkse grondroepen in de Noord- Syrische provincie Afrin.
Met de zogenaamde “Operatie Olijftak” bestrijdt Turkije sinds 20 januari 2018 de Koerdische militie YPG. YPG zet zich in voor de autonomie van de Koerdische minderheid. De Turkse regering gaat dit echter met alle middelen tegen en typeert hen als terroristische organisatie. Turkije wordt daarbij ondersteund door het vrije Syrische leger, dat sinds 2011 tegen Assad strijdt. Daarentegen worden de Koerden ondersteund door Assad, omdat hij de Koerden het recht op een autonome staat toekent. Anderzijds - zeer tot ergernis van de Turkse regering - rekent men de Koerdische YPG in Syrië tot de belangrijkste bondgenoten van Amerika, en wel in hun voorgewende strijd tegen IS.
Maar waarom trokken de Turkse troepen Syrië binnen – wat trouwens in strijd is met het volkenrecht - en kwam die strijd op Syrisch territorium … want dit is in strijd met het “algemene verbod op geweld” van het Handvest van de Verenigde Naties (artikel 2 nr. 4). Oorzaak was de beslissing van het Amerikaanse bestuur, om direct aan de grens met Turkije een YPG leger van 30 000 man op te bouwen, uitgerust met moderne wapens, en volgens Amerikaanse bekendmaking om zogezegd IS te bestrijden. Die waren in Syrië echter zo goed als overwonnen. Bovendien was het te voorzien dat Turkije een modern en slagvaardig YPG leger aan haar grenzen niet zou aanvaarden.
Volgens inschatting van de Duitse auteur en voormalig DDR agent, Rainer Rupp, heeft Amerika met deze strategische zet alleen tot doel, Syrië te verdelen en zo toch nog een regimewissel in Damascus door te zetten – als geostrategisch doel van het Amerika.
Hierbij komt nog dat Emmanuel Macron, president van Frankrijk, op 13 februari 2018 Syrië dreigde met militaire aanvallen, mocht de Syrische regering gifgas hebben ingezet. De verwijten over gifgas zijn niet nieuw, vooral nadat de Syrische troepen successen hebben geboekt. Zoals kla.tv echter in meerdere uitzendingen aantoonde, zijn er geen bewijzen dat de Syrische regeringstroepen gifgas hebben gebruikt. [

Conclusie: De vrede in het Nabije Oosten is alles behalve in zicht. Opnieuw worden de verklaringen van de Amerikaanse strateeg, George Friesman, bevestigd dat Amerika weinig belang heeft bij vrede en dat ze hun ‘strategisch doel hebben bereikt, zolang de Islamitische wereld verdeeld blijft en er opstanden zijn”.
De uitvoering van deze achterbakse Amerikaanse strategie is alleen mogelijk omdat westerse regeringen en vooral de toonaangevende media, Amerika dekken en steunen. De militaire acties van de Amerikaanse regering en de door Amerika geleide NAVO, die duidelijk handelen in strijd met het volkenrecht ‘algemeen verbod van geweld’, worden niet openbaar gemaakt en zeker niet bestraft. Vijandige beelden over Syrië, Rusland en Iran worden daarentegen zonder bewijzen vastberaden aangewakkerd.
Annotaties:
aanmelden / inloggen