Door spaceman, Op don 9 mei 2013 21:59, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Hezbollah: nu krijgen wij ‘cruciale’ wapens van SyriëHezbollah beweert van Syrië “game-changing” wapens te krijgen nadat Israël eerder deze week Syrisch een wapentransport voor de militiegroep aanviel. “We krijgen ongekende wapens.”
Hezbollah spreekt volgens AP van “speciale wapens” en “cruciale” die het niet eerder tot haar beschikking had. Volgens leider Hassan Nasrallah is dit een directe reactie op de aanval van Israël.

Het wapenstransport dat door de Israëlische luchtmacht werd bestookt was afkomstig uit Iran en zou via Damascus richting Hezbollah in Libanon gaan. Volgens Israël zou het transport onder meer precisieraketten hebben bevat.

Volgens Nasrallah is het...
Annotaties:
| #199765 | 11-05-2013 09:05 | Nico de Geit
Hezbollah staat al jaren met lege handen. Af en toe lanceerden ze uit frustratie een zelfgemaakte raket richting Israël. Maar als Hezbollah geavanceerde wapens krijgt geleverd - net als de door de VS gesteunde groepjes die tegen Assad strijden - staan de zaken er heel anders voor.

De toename van geweld is natuurlijk geen heugelijk feit. De bevolking daar - in Israël en Syrië - zit niet te wachten op al die ellende. Alle schuld kan worden toegeschreven aan de VS die het initiatief nam voor de Arabische lente.

Als Israël het vredige en vriendelijke Assad-regime aanvalt verdient ze hetzelfde lot. Wat is het Westen toch diep gezonken.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen