Door EvaVanE, Op maa 2 nov 2009 17:46, 0 reacties,    

HIV/AIDS zuigt fondsen weg van echte problemen

Het zijn niet de minste wetenschappers die een aanpassing eisen bij de besteding van fondsen. Zij menen dat de miljarden die de afgelopen twintig jaar besteed worden aan HIV ertoe hebben geleid dat andere dodelijke aandoeningen, zoals diarree, te weinig aandacht hebben gekregen.
Het geld vloeit voornamelijk naar landen in zuidelijk Afrika en wordt niet besteed aan de vijf grootste killers voor kinderen onder de vijf jaar. Naar schatting sterven jaarlijks wereldwijd anderhalf miljoen kinderen aan diarree, waarvan minstens de helft in Afrika, terwijl het makkelijk en goedkoop kan worden behandeld met zinktabletten.

Daniel Halperin, HIV epidemiologisch onderzoeker aan Harvard, is er helder over: “Over het algemeen worden beschikbare fondsen verkeerd ingezet en we moeten dat herzien. In het westen geloven veel mensen dat alle Afrikanen in armoede leven en met HIV geïnfecteerd zijn. In werkelijkheid komt HIV in de meeste landen bij drie procent van de mensen voor. Wat die mensen nodig hebben is schoon water en geboortebeperking. Zelfs voor tuberculose en malaria is veel minder geld beschikbaar dan voor HIV”.
Annotaties:
aanmelden / inloggen