Door Farming Africa, Op din 10 feb 2015 09:59, 2 reacties,    

Hoe de wereld Afrika berooft

Macht, hebzucht en corruptie zijn de belangrijkste ingrediënten in het nieuwste boek van Martin Meredith. ‘De schatten van Afrika’, beschrijft vijfduizend jaar geschiedenis van Afrikaanse rijkdommen. Schatten die vrijwel niks bijdragen aan de economie van het continent. Wegens macht, hebzucht en corruptie.

Als een rode draad kabbelt de landbouw door het laatste boek van Martin Meredith. Het machtige boekwerk ‘De Schatten van Afrika’, telt ruim 700 pagina’s en beschrijft de rijkdommen van het Afrikaanse continent. Goud, slaven, ivoor, diamanten, koper en olie. Maar ook landbouwgrond en landbouwproducten als rubber, katoen, cacao en koffie.
'De Schatten van Afrika' van Martin Meredith is een schitterend maar schokkend geschiedenisboek. Het boek is chronologisch opgebouwd, beginnend bij de farao’s.
'De Schatten van Afrika' van Martin Meredith is een schitterend maar schokkend geschiedenisboek. Het boek is chronologisch opgebouwd, beginnend bij de farao’s.
Gaat het over landbouw, dan beschrijft Meredith de gevolgen van droogte, conflicten tussen veehouders en nomaden, de landbouwontwikkeling van kolonisten, maar vooral het plunderen van grondstoffen, landbouwgronden en het toe-eigenen van complete leefgebieden door buitenlandse mogendheden. Roof is de rode draad.

Roof is de rode draad

In Afrika profiteerden slechts enkele corrupte... Lees deze op Blendle.Lees verhalen van Marc van der Sterren over landbouw in Afrika en meer

Koop bij bol.com

Annotaties:
| #229010 | 10-02-2015 10:21 | Antares
Doorlezen? Even registreren of inloggen.
Antares's avatar
| #229015 | 10-02-2015 10:43 | ..................
Copier de inhoud en plak dan de inhoud in je topic.Geen zin in spam van bolcom
aanmelden / inloggen