Door community (initieel P.uncia), Op vri 13 apr 2012 15:06, 1 reacties, nieuws

Hoe racistisch zijn Amerikanen?De dood van de jonge tiener Trayvon Martin blijft de gemoederen in Amerika beroeren. De zwarte tiener werd doodgeschoten door George Zimmerman, die als burgerwacht patrouilleerde en zich 'bedreigd' voelde door de ongewapende jongen.

Na zes weken is Zimmerman dan toch opgepakt en aangeklaagd, het gerecht oordeelde dan toch dat er van zelfverdediging geen sprake kon zijn. De moord was de aanleiding voor een grootschalig onderzoek naar racisme in de Amerikaanse samenleving. De resultaten van dat onderzoek zijn nu bekend gemaakt en de resultaten zijn schokkend.

Zo zou slechts elf procent van de blanken Zimmerman als schuldig beschouwen, tegenover een grote meerderheid bij de zwarten. Ook komen steeds meer verhalen boven van racistische optredens door de politie, duidelijk gericht tegen zwarten in de samenleving, zonder dat er iemand bestraft werd.

Het zijn maar twee voorbeelden van wat een breuk in de samenleving wordt genoemd, die loopt tussen blank en zwart. Een kloof die de zwarte president Obama na vier jaar regeren niet heeft kunnen overbruggen.
Annotaties:
| #178216 | 14-04-2012 09:51 | wingload
Politieke strategie (en spelen met vuur). Hier Obama die als omroeper 'Killing a Mocking Bird aankondigt'.
"Speel gewoon de rassenkaart, het is verkiezingstijd!"
wingload's avatar
aanmelden / inloggen