Door community (initieel ouwe knar), Op din 13 feb 2018 18:16, 6 reacties,    

Hoera, de donorwet is er doorKern van de nieuwe wet is dat mensen als orgaandonor worden geregistreerd tenzij ze hebben laten weten dat niet te willen. De Tweede Kamer ging anderhalf jaar geleden al akkoord met de wet.

De discussie in de senaat spitste zich de afgelopen weken toe op de positie van nabestaanden. Dijkstra zegde de Eerste Kamer toe dat nabestaanden in feite het laatste woord hebben, ook al krijgen ze geen formeel vetorecht.


Met andere woorden de artsen doen hun best iedereen tevreden te stellen. Gelukkig hebben ze van de overledene geen last. En als die nog niet echt is overleden, dan is die het wel na de donatie.

Misschien toch even registreren???

https://www.donorregister.nl/uwregistratie/digitaal#!/login

https://www.transplantatiestichting.nl/donor-worden/hoe-registreren-als-donor/verschil-donorpas-en-donorcodicil
Annotaties:
| #262000 | 13-02-2018 18:32 | ouwe knar
Dijkstra zei na de stemming de senatoren ontzettend dankbaar te zijn voor het aannemen van de wet. "Nu gaan we ermee aan de slag dat de wet zorgvuldig wordt uitgevoerd", voegde ze eraan toe. Het Kamerlid dankte ook organisaties als de Nierstichting, de Hartstichting en het Longfonds, die haar hebben gesteund.
Ik denk dat ik mij maar even van commentaar moet onthouden.... De lezer mag in dit geval dat commentaar zelf invullen.
ouwe knar's avatar
| #262002 | 13-02-2018 21:41 | Best Well
Toen deze zombie-wet door de tweede kamer gekomen was heb ik mij onmiddellijk laten registreren met Nee, ik geef geen toestemming. Het leek mij namelijk erg vervelend dat ik nog bewust zou meekrijgen dat mijn organen verwijderd zouden worden na toediening van spierverslappers. Blijkbaar werkt ook het zenuwstelsel nog en zou je van de pijn samentrekken. Dat vindt ik zelf niet dood genoeg om alvast maar open gesneden te worden.
De definitie van dood wordt namelijk al heel wat ruimer geïnterpreteerd en om het slachtoffer te worden van dit nieuwe verdienmodel daar had ik toen al geen zin in.

Wanneer je bij gaat lezen zul je veel verhalen vinden van mensen die bewust hebben meegekregen dat het uitnemen van organen in gang gezet zou moeten worden voordat ze werkelijk dood zouden zijn anders zouden de organen daardoor waardeloos zijn.

Het zal nu wel erg druk worden bij de donorregistratie en ik hoop dat het iedereen nog lukt voordat deze zombie-wet in werking treed.
Overheid en digitale registratie werkt niet altijd even goed.
Best Well's avatar
Alles is onzichtbaar gemaakt met identiteitsfraude, computerfraude, en nu is de laatste controlegrens de autopsie op het lijk ook verdwenen.
Tja, het heeft ook weer een voordeel, lijken hoeven niet meer naderhand te worden opgegraven bij bepaalde criminaliteit. Geen organen, geen bewijs. Iedereen wordt leeggepeuterd, en je antie briefje raakt puntje bij paaltje wel kwijt.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #262007 | 14-02-2018 13:34 | ouwe knar
en je antie briefje raakt puntje bij paaltje wel kwijt
Daar zat ik ook aan te denken.
De zorgzame samenleving is een lachertje.
Je boft als je thuis kunt sterven of als je toch in een ziekenhuis sterft, iemand 24\7 over je waakt (niet intussen even naar de WC gaat).
https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/de-orgaandonatiewet-van-d66-pia-dijkstra-maakt-van-jouw-lichaam-een-goudmijn-deel2/

Handig zo'n https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektronisch_patiëntendossier
ouwe knar's avatar
| #262010 | 14-02-2018 14:51 | Donkerdoorn
Nederland als nieuwe markt voor organen voor de elite. In Duitsland is het een beetje scheef gelopen. Zie anno. Dus weer levers voor rijke arabieren.....
Donkerdoorn's avatar
| #262014 | 15-02-2018 11:56 | G.B. Wolf
Zijn er geen middeltjes, waardoor je organen compleet waardeloos worden voor donatie? Als ik bezig ben de pijp uit te gaan, maakt dat toch niet meer uit voor de gezondheid. Vind ik een betere garantie, dan dat hele codicil.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen