Door community (initieel Best Well), Op zat 10 maa 2018 11:24, 5 reacties, nieuws

Hond, kat of Konijn, platspuiten? Ja/Nee
Dacht u dat het volspuiten van baby's en kleuters BIG business was? Gaat u maar even rustig zitten: Er is nog veel mooiere business: Wat dacht u dat er omgaat in het platspuiten van Hond, kat en konijn! Miljarden!

Geen flauw benul

De dierenartsen weten zelf maar half wat ze inspuiten en waarvoor. Bij de ene is tegen Parvo de aanrader van de week; ga je bij Roozendaal de grens over naar België, dan is tegen hondsdolheid vereist. In Nederland daarnetegen wordt de prik tegen hondsdolheid niet eens standaard aangeboden.

Zwemmen = prikken

Ander mooi verhaal: waar mensen voor het zwemmen in het plaatselijke meertje geen prik krijgen, daar moet de veel sterkere viervoeter plots gevaccineerd worden tegen de ziekte van Wijl, want stel dat hij met een rat in zijn bek het water uitkomt...

Het is zo gepiept!

Zie hier het lijstje dat het Medisch Centrum voor Dieren (iemand?) aanhoudt. Zeg maar gerust een dikke lijst! Als je je aan die lijst wil houden heb je bijna een dagtaak aan het vaccineren van al je beesten thuis! En de dierenarts en de Pharmagigant een dikke vette boterham! "Komt u maar binnen met uw beesten, het is maar een klein prikje, we zijn zo klaar. Zo, het konijn, de poes, en de hond. Dat waren er dan 3. 135 Euro. U kunt afrekenen bij de assistente. Tot volgende keer. Vooooolgende!"


Rennen naar Ranzijn. Nu kun je voor slechts 20 Eurootjes je beesten volspuiten! Maak snel een afspraak!
Annotaties:
| #262363 | 10-03-2018 12:18 | ouwe knar
Absoluut helemaal waar.
Kom je bij de dierenarts: Oh, ik zie dat uw hond/kat/konijn/kanariepiet/papegaai/wandelende tak.... al een hele poos niet gevaccineerd is. Zullen we dat dan gelijk maar even doen?

Naast vaccineren wordt er een dikke boterham verdiend aan opgepimpte sojabrokken. GMO wedden?

3-rats-seralini-e1354631752195.jpg https://www.gmoseralini.org

Raar hè dat al dat klein vee tegenwoordig nog veel meer dan mensvee, epidemisch leidt aan tumoren, nierfalen, hartfalen, darmontstekingen, depressies....
Allemaal pilletjes en aangepast voer voor, en anders maar snijden. Dat heb je toch gewoon over voor je beesie als zijnde niet-dierenbeul????
Je kunt altijd nog een ziektekostenverzekering voor je lieveling afsluiten...
ouwe knar's avatar
| #262378 | 11-03-2018 13:45 | G.B. Wolf
Klopt helemaal en daar ben ik ook mee gestopt. Alleen de rabiësprik krijgt mijn viervoeter nog, omdat dat eenmaal domweg is verplicht, als je naar het buitenland gaat.
Voorbeeldje: onze vorige hond ging altijd mee naar Spanje op de camping. Dierenarts vroeg waar we op vakantie naartoe gingen. In Spanje, schijnt een levensgevaarlijke teek (althans voor honden) rond te hobbelen, waarbij 1 beet al dodelijk is voor het dier. Hoppa, naald erin.
Jaar erop: "We gaan naar Spanje, dus.. je raadt het al. Een
paar jaar (en prikken) later, was het druk en kregen we een andere "arts": "We gaan naar Spanje, dus..." Hele grote, verbaasde ogen. Waarom????. Uitgelegd hoe het zat. Daar had hij nog nooit van gehoord! Was niet nodig.
Sindsdien mijd ik die "dierenkliniek" als de pest. Gelukkig is de rabiësprik tegenwoordig 3 jaar geldig, dus gaan we nu maar eens in de drie jaar. Scheelt voor de hond ook veel stress. Die moet ik nu de kliniek indragen...
Het gaat die tenten puur om de omzet, dierenwelzijn is daaraan ondergeschikt.
G.B. Wolf's avatar
| #262391 | 11-03-2018 19:26 | Zhen
Nou en of dit een racket is!!

Je kunt aan de praktijk met dieren ook goed zien waar ze voor mensen ook mee naar toe willen.

Een buur van mij heeft voor zijn hond een EU paspoort aangevraagd. Anders mag hij zijn (flinke) hond niet mee nemen op reis.

Dat is dus voornamelijk puur een marketing middel om stapels en stapels vaccins af te zetten!

Het hele paspoort is ca. 20 paginas dik (kan meer zijn, heb 't niet voor me liggen).

Er zijn 2 a 4 paginas met "persoonlijke" (dier) gegevens.

De rest is ALLEMAAL enkel gereserveerd om vaccins af te stempelen. En dat niet enkel voor de verplichte (en uiteraard ineffective) vaccins, maar voor een hele reeks meer.

Met-je-hond-op-vakantie-naar-het-buitenland-officieel-Europees-dierenpaspoort-Medium-e1455115486285-300x232.jpg

Ook leuk: vaccins moeten vaak worden vernieuwd. Hoe vind je die! Nou, heus, is reuze goed spul hoor, vertrouw ons maar... werkt beslist! Als je maar door blijft prikken en tegen wat "bijsymptomen" kunt.

Anyway, dit is dus waar ze ook met mensen naar toe willen: paspoort, met vele vele stempels voor verplichte (en nog niet verplichte) kwakzalverij vaccins (die je nog ziek maken ook).

Freaks zijn het. Weiger hieraan mee te doen.
Zhen's avatar
| #262392 | 11-03-2018 19:38 | Zhen
Zhen's avatar
| #262395 | 11-03-2018 19:46 | ouwe knar
Paspoort voor mensvee met vaccinatie stempels is niet nodig. Gewoon een biometrisch toestandje. EPD uibreiden, chip kan ook nog. Is praktisch, geen wachtrijen op Schiphol OMFG
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen