Door community (initieel ouwe knar), Op vri 24 nov 2017 02:27, 2 reacties,    

Hoog tijd voor revolutie?Nog gaat het 'goed ' in het rijke Nederland, maar aan alle kanten worden burgers kapot getreiterd. Er gaan hoe langer meer stemmen op, dat de beuk erin moet. De zombies moeten maar eens van hun luie laffe reet komen en eens wat nuttigs gaan doen.
Vrijheid, gelijkheid en broederschap enzo...

Hier een klein stukje uit https://herstelderepubliek.wordpress.com/ dat inmiddels grote lappen tekst uit voorzorg heeft weggemikt. Er is nog wel wat te vinden in archive.org. Tja...

Vanaf 1794 nam een vijfmanschap de leiding van het land waar: Het Directoire. In deze periode kwam Napoleon sterk op en toen hij op verzoek van het Directoire een “royalistische” opstand in Parijs moest neerslaan, was zijn naam als “sterke man in opkomst” gevestigd. Met zware artillerie schoot talloze salvo’s hij op de menigte in, een bloedbad zonder precedent. Geen wonder dat hij opviel en de heersende (financiële) machten, die de staat van goud en geld voorzagen, zagen wel brood in deze “nuttige idioot”, zoals we er daarna nog velen hebben mogen leren kennen. Pas Toen Napoleon weigerde nog geld aan te pakken van het kartel dat hem in het zadel had geholpen, was het gedaan met zijn carrière. Tijdens zijn tocht naar Rusland werden de aanvoerlijnen van voedsel en munitie gesaboteerd. Napoleon is uiteindelijk in Britse gevangenschap overleden, ver van het centrum van de macht.


En dat is precies wat er aan de Franse Revolutie voorafging. De graanvelden in de Graanschuur van Europa stonden bol van de tarwe, maar het zou de steden nooit bereiken. Met vereende krachten werden grote voorraden van de graanoogst opgekocht en weggesluisd door de Franse aristocratie en de Britse East India Company, met alle gevolgen van dien. Speculatie met een doel: knorrende magen brengen de massa in beweging die te hoop lopen tegen de heersende klasse in de gedaante van de “monarchie”, Lodewijk de Zestiende kreeg overal de schuld van en hij verhoogde de belastingen ook nog eens.
Annotaties:
| #261349 | 24-11-2017 08:02 | ..................
De russen onderging hetzelfde lot als de fransen.
Ook door uithongering het volk in opstand kwam.
Wat inhoud dat de kapitalisten regeringen in een houdgreep hebben,en als ze er niet mee eens zijn een opstand veroorzaken door te gaan klooien met de voedsel voorraden.
De revolutie van frankrijk was net zo erg voor het volk,als onder de monarchie leven..
Tien duizenden boeren werden vermoord,omdat de revolutie hun oogsten opeisten.
Die napoleon was eerst een knechtje van de rotteshilden familie.

Een revolutie zelf heeft niet zoveel zin.
Het is altijd een elite die de macht opeisen en het niet kan overleven zonder diegene die de opstand hebben veroorzaakt,of wat de reden ervan is geweest.
In dit geval de centrale banken en hun industrie en kapitalistische mentaliteit.
Het zijn zij die wereldwijd de touwtjes in handen hebben.wat we de vrije markt noemen.
En politici jagen op die baantjes na hun regeer periode.
aanmelden / inloggen