Door P.uncia, Op zat 6 aug 2011 17:26, 3 reacties,    

Hoogste zonnetoren in de wereld (800 m) om 200MW te producerenEen project met de waarde van US 750 miljoen dollar zal binnenkort in de woestijn van Arizona worden gebouwd en gepland om in 2015 te beginnen met het leveren van groene schone energie. Het project zal volledig worden uitgevoerd door EnviroMission, een in Australië gevestigd bedrijf, om ongeveer 200 megawatt elektrische energie te generen en aan het net worden aangesloten om ongeveer 150.000 huizen in de VS van energie te voorzien.

Het zeer grote project zal een grote hoeveelheid zonnepaneelinstallaties bouwen die gekoppeld worden aan het bijproduct van warmte-energie om meer elektriciteit te produceren. Een toren in het centrum van het zonne-energiesysteem zal 800 m hoog zijn met een diameter van 130 m. De toren zal worden gebruikt om warme lucht te distribueren om een aantal inwendige turbines aan te drijven.

Het systeem werkt door gebruik maken van hete temperaturen in de woestijn van Arizona, die 40 graden Celsius kan bereiken, om een broeikas te creëren onder de installatie van zonnesystemen die 90 Celsius graden zal bereiken. Warme lucht onder de toren zal van de bodem naar de top in de ruimte van de toren stromen om de inwendige turbines te laten draaien. De zeer hoge toren maakt een groot verschil in de temperatuurgradiënt, het zal een krachtiger aanzuigen van warm water naar de top van de toren creëren en een grotere kracht produceren om de turbines te laten draaien.

De EnviroMission zonnetoren constructie in Arizona zal in staat zijn om de vele voordelen te geven van een grote site die de groene energie zal oogsten zonder uitstoot van vervuiling of emissies uit hernieuwbare energiebronnen. De hoogste toren ter wereld, met zijn zonne-energie installaties er onder geplaatst, zal voor ten minste 80 jaar bijna geen onderhoud nodig hebben.

Het zonne-energie en hete lucht oogstsysteem op de EnviroMission zonnetoren wordt beschouwd als een energie-efficiënter en betrouwbaarder systeem dan andere systemen om hernieuwbare energiebronnen te oogsten. Het project is reeds in het stadium van grondverwerving en behaalde het eerste contract van 30 jaar van Southern California Public Power Authority om in hun energiebehoeften te voorzien.

Door, Xenang.
Annotaties:
| #151453 | 07-08-2011 07:56 | Gareth
Should, would, could... water down the bridge...

Eerst zien, dan geloven... de wet van blind Maupie...
| #151477 | 07-08-2011 11:27 | Hans
Zoveel moeite doen om elektriciteit op te wekken, zodat je dingen (traplopen, tandenpoetsen) niet meer met spierkracht hoeft te doen.
Hans's avatar
| #151499 | 07-08-2011 13:19 | Axeman
Zoveel moeite doen om elektriciteit op te wekken, zodat je dingen (traplopen, tandenpoetsen) niet meer met spierkracht hoeft te doen.

Geduld Hans, het stenen tijdperk komt ooit nog wel terug ;)
aanmelden / inloggen