Door community (initieel Donkerdoorn), Op don 15 sep 2016 08:37, 2 reacties,    

IG Farben neemt Monsanto over

De fusie tussen het Duitse chemie concern Bayer en de wereldwijd beruchtste genenmanipulator Monsanto lijkt een feit te zijn. Met een overnamesom van een slordige 66(6) miljard Euro ontstaat de wereldwijd grootste frankenfood-boer en dealer in pesticiden (voor de genetisch gemanipuleerde plantjes).

Op zichzelf geen opvallende concentratie van kapitaal, andere soortgelijke monster-concerns werken ook aan fusies, denk Dupont, Dow-chemicals etc, ware het niet dat het opkopen van Monsanto een typisch product is van deze (doorgedraaide) tijd. Bayer dankt haar plotselinge financiële slagkracht namelijk voor een deel aan de "gratis geld" (voor de 0,0001%) politiek van de Europese Centrale Bank die begonnen is met het opkopen van Europese bedrijfsleningen.

Daarnaast speelt Bayer natuurlijk al in op het, over een paar dagen, illegaal voorlopig in werking stellen van het gewraakte handelsakkoord CETA (wegens verkiezingen is iedereen plotseling tegen TTIP maar het trojaanse paard CETA is gewoon TTIP via Canada) waarmee de Europese markt geopend gaat worden voor de producten van Monsanto.

Een fusie met een duidelijke blik op de toekomst van groeimarkt Europa.

Eet smakelijk!
Annotaties: