Door Best Well, Op woe 29 nov 2017 17:52, 8 reacties, all rights reserved

Ik ben een blanke man
Twee Ken-poppen (van Barbie) uit vervlogen tijden. Kan (Mag) Ken nog? Reporters / DPA

Ik behoor niet tot een bepaalde minderheid. Ik ben geen vrouw en heb geen twijfels over mijn geslacht. Mijn huidskleur is bruin noch zwart. Ik lust geen quinoa hamburgers en behoor niet tot de vegetarische of veganistische bond. Ik eet graag vlees en drink daarbij al eens een glaasje wijn of een trappist. Mijn religieus gevoel gaat niet verder dan het cultuurkatholicisme en mijn echtgenote deelt haar schoonheid zonder hoofddoek met de wereld, ook op strand. Ik werk, betaal mijn belastingen (en boetes) en kraak geen huizen. Mijn kinderen doen hun best op school en liggen op tijd in bed. Kortom: ik ben de beruchte ‘blanke man’ uit de middenklasse.

Bange blanke man

Het beste wat de blanke man kan doen is zich onvoorwaardelijk en voortdurend excuseren voor de erfzonden van de ‘homo albus’
In tijden van ‘vloeibare identiteiten’ ben ik de verpersoonlijking van de ‘white supremacy’ en maak ik gebruik van mijn ‘witte privileges’. De blanke man, ook wel de paria van de opiniepagina’s en van de politiek correcte twitter- en facebooksalons, of de grote afwezige in de talkshows, die wordt overladen met alle zonden van Israël. Durft hij hiertegen enig weerwerk te bieden, dan wordt zelfs een reductio ad Hitlerum of Weinsteinum niet geschuwd. Het beste wat de blanke man kan doen is zich onvoorwaardelijk en voortdurend excuseren voor de erfzonden van de ‘homo albus’.

Vergis u niet, de politieke voorkeur van de blanke man doet er niet toe. Indien hij er centrumrechtse of, erger, conservatieve ideeën op nahoudt, is hij natuurlijk een gemakkelijke prooi voor deze goep van zelfverklaarde ‘strijders der sociale rechtvaardigheid’. Maar ook de linkse blanke man moet zich geen illusies koesteren, want één te kritische noot en hij behoort niet meer tot het ‘echte links’. De linkerzijde heeft de socio-economische ideologie namelijk sinds een paar decennia uitgebreid met een cultureel-ethische visie: alle minderheden zijn goed versus de blanke man is slecht. Daarbij is elke minderheid altijd het slachtoffer van ‘white supremacy’, en zelfs indien de blanke man hierin geen ‘actieve’ rol speelt als agressor, dan toch is hij schuldig omwille van zijn ‘witte privileges’. Tevergeefs heb ik gezocht naar die ‘witte privileges’, maar het bleek een groter mysterie dan alle geheimen van Fatima bijeen. Er bestaan in deze door blanke mannen gedomineerde samenleving maar twee legale opties om te discrimineren: positieve discriminatie van minderheden bij aanwervingen en discriminatie door religies.

Links

Vroeger was links nog gewoon links omdat het de kant koos van de arbeiders en meer sociaaleconomische rechtvaardigheid nastreefde. Links deed dat zo goed, dat die arbeider zelf een deel van de middenklasse is geworden. Vandaag vissen Groen en sp in de vijver der hoogopgeleide risico-schuwende vastbenoemde pseudo-intellectuele vijver. Van die (blanke) linkse militanten wordt op z’n minst verwacht dat ze met postkoloniale literatuur zwaaien, hun kinderen genderneutraal speelgoed kopen en elke culturele eigenheid van migranten kritiekloos omarmen. Behoort u niet tot de groep van gekleurde medemensen, twijfelt u niet over uw gender, breit u geen schreeuwigere pussyhats of maakt u geen deel uit van een textielrijke religieuze minderheid, dan is uw mening voor hen niet relevant. Integendeel, u mag reeds blij zijn niet als seksist, xenofoob en/of post-koloniaal te worden gestigmatiseerd.

Links heeft het (verzadigde) historisch materialisme ten dele vervangen door een politiek correct ‘manichéisme idéologique’
Links heeft het (verzadigde) historisch materialisme ten dele vervangen door een politiek correct ‘manichéisme idéologique’: de gedachtegang waarbij de historische en intellectuele waarde van de geschriften van blanke mannen zoals Aristoteles, Augustus of Nietzsche wordt bepaald aan de hand van hun mening over vrouwen of slavernij. Dezelfde redenering gaat schuil achter de beeldenstorm tegen herdenkingsmonumenten voor gesneuvelde Confederale soldaten in Charlottesville of achter het recente protest tegen Columbus Day, een feest nota bene opgericht door Italiaanse migranten om de sterke band tussen de Verenigde Staten en Italië te vieren.

Terwijl de realist met de woorden van Kant erkent dat ‘de mens uit zulk krom hout gemaakt is dat daar niets rechts van getimmerd kan worden’, is volgens de nieuwe politiek-correcte denkwijze de zelfbewuste blanke man uit de middenklasse ontologisch slecht. Zelfs een onontwikkelde migrant uit primitievere culturen wordt hoger geacht dan de West-Europese mens met zijn socio-economische en democratische vooruitgang en beschaving. Deze theorie van de ‘edele wilde’ komt, sinds het werd neergeschreven door Jean-Jacques Rousseau in zijn Discours sur l’origine et les fondements de l’inégalité parmi les hommes, regelmatig terug. Sinds de jaren 60 zelfs onder de vorm van het linkse cultuurrelativisme en vooral culturele zelfhaat: de eigen (katholieke) tradities en waarden werden niet gekoesterd en hervormd, maar volledig verloochend. In 1991 maakte Willem Vermandere, als woordvoerder van het kritiekloze multiculturalisme, van de sceptische blanke man een ‘bange blanke man’. De kritiek op massamigratie uit landen met cultureel sterk verschillende waarden bleek echter terecht. Tot op vandaag blijft het moeilijk om rationeel over migratie te spreken, terwijl Macchiavelli reeds besefte dat de veiligheid en stabiliteit van een samenleving soms tegenstrijdig is met de christelijk moraal of de mensenrechten.

Alles

Meningen van blanke mannen worden snel weggewuifd als polariserend of weinig verbindend
De ‘slachtoffers’ van de ‘white supremacy’ vergeten echter dat niet de ‘edele wilde’ maar de blanke mannen (en vrouwen) uit de middenklasse verantwoordelijk waren voor zowat alles wat onze liberale democratie hen vandaag te bieden heeft: veiligheid, vrijheid, welvaart, democratie en mensenrechten. De maatschappelijke politiek-correcte utopie waar men ter linkerzijde naar streeft, dreigt wederom te resulteren in een dystopie. In het beste geval blijft het bij een geweldloze, maar daarom niet minder schadelijke McCarthy-bis. Meningen van blanke mannen worden snel weggewuifd als polariserend of weinig verbindend, en indien men een beetje provoceert dreigt een sociale (media) uitsluiting. Politiek filosoof Isaiah Berlin schreef echter deze wijze woorden: ‘Vrijheid betekent het toelaten van pluralisme; dat mensen ieder voor zich hun idealen en doeleinden moeten kunnen najagen. De zoektocht naar een conflictloze harmonieuze samenleving is een illusie. Een platonisch ideaal waar we van af moeten zien.’ Ook Berlin was een blanke man
Annotaties:
| #261405 | 29-11-2017 21:01 | ..................
Heb je een zakdoekje voor me.
Ik moet er haast om huilen,of zijn het tranen van het lachen.

Wat een dom geleuter weer van die nationaal socialisten.
Tussen 1966 en 1980 er miljoenen allochtonen zijn komen wonen in europa.
Is er een sharia ingevoerd,of is de europese cultuur veranderd in een moslim cultuur.
Is het niet andersom dat de moslims eerder aangepast zijn aan de europese waarden en normen.

Nederland/europa zijn schuld was dat ze vanaf het begin nooit hadden omgekeken naar de allochtoon.
In die zin dat zij zich moesten aanpassen aan de europese cultuur.
De turken en marokanen zaten enkel in een cafe na hun werktijden en spraken alleen hun vadertaal.
Pas na de derde generatie werd daar naar gekeken.
Het kan wel zo zijn dat dorpelingen vandaag de dag nog in het jaar mohammed leven,maar ze zullen zich hoe dan ook moeten aanpassen aan de europese cultuur.Al dan niet met hun geloof.
En niet wat de dorpsgekken in nederland vertellen dat nederland zich moet aanpassen aan hen.
Niet voor niets de elite kliek het alsmaar heeft over het assimileren.
Daar is waar het om gaat.
En het volk zijn dienaren van de elite.
Die willen winsten draaien,ten koste van de europeanen.
Vervangbaar voor goedkopere werkslaafjes.

De PVDA (salon socialisme) is nooit een partij van de arbeid geweest.En wat is links te noemen.
Is de VVD niet links en sociaal naar hun eigen achterban toe.
De PVDA zijn rol was de onderklasse en vooral de minima een inkomen te geven,want anders word het onbetaalbaar als ze allemaal gaan jatten en roven,omdat ze geen inkomen meer hebben door het graaikapitalisme.
Dan zouden er honderden gevangenissen moeten worden bijgebouwd ,en duizenden bewakers en overheids ambtenaren worden aangesteld om die onderklasse te begeleiden/in gareel te houden.
Een gevangene kost hedendaags ca 180 euro per dag.
Dat maal 30 dagen is ca 5400 euro per maand,tegen een 900 euro uitkering per maand.
De politiek is verdeeld tussen de middenklasse en de elitekliek.
Ik denk niet dat jij daar deel van uitmaakt.Of die nationaal socialisten van stopdebankiers.

Grappig dat men ook riep dat adolf popsnor anti corperatie was.
Dankzij die elite nazi duitsland zijn derde rijk kon opbouwen.
| #261406 | 30-11-2017 13:10 | ouwe knar
Is het niet andersom dat de moslims eerder aangepast zijn aan de europese waarden en normen.
Zo zou het ook moeten zijn. De normen en waarden van het land waar je te gast bent respecteren. Je hoeft niet alles te adopteren maar respecteren is toch wel het minste wat je zou kunnen (en moeten) doen.
Ik heb sterk het idee dat, respect not done is voor bepaalde grote bekken. Precies datgene wat de elite wil. Wie dit niet onderkent is in mijn ogen o n t z e t t e n d . d o m .

Leuteren over politieke partijen en socialisme is in dit verband volkomen misplaatst. Hoogstens dat deze ook het 'goede' voorbeeld geven in onbeschoftheid, kortzichtigheid en botheid. Alleen is dat voor een beetje slimme mensen allang geen nieuws meer.
ouwe knar's avatar
| #261412 | 30-11-2017 18:30 | ..................
De normen en waarden van het land waar je te gast bent respecteren. Je hoeft niet alles te adopteren maar respecteren is toch wel het minste wat je zou kunnen (en moeten) doen.


Over het algemeen gebeurt dat ook.De uitzonderingen daar gelaten,wat uitvoerig door de zion media word uit belicht,alsof alle buitenlanders zo een mentaliteit hebben.
Wat ze prive doen,is hun zaak.Hoef ik niet eens te weten.

Ik heb sterk het idee dat, respect not done is voor bepaalde grote bekken. Precies datgene wat de elite wil


Eerlijk gezegd verdient de overheid mijn respect niet.Ik hou niet zo van hypocrisie.
Het is een heksenjacht om de boel af te leiden.
Al die zion aanhangers grote moeite hebben met de moslims,die zich volgens hun moeten aanpassen aan het nederland en hun nederlandse waarden en normen,maar vinden het geen probleem als de JODEN exact hetzelfde doen,en geen woord over hen word gerept,want dan staat het CIDI en al die andere zion organisatie op hun achterste poten om het te veroordelen.

Dat vind ik hypocriet.

Dus het doel van al die buitenlanders is blijkbaar een tweedeling te creeren.
Wist je dat ze in engeland ook wetten hebben verzonnen wat rechts strafbaar stellen als ze naar bepaalde website;s kijken.
Dus niet alleen moslims staan op het lijstje van verdachten,maar ook het rechts,wat zich tegen de buitenlanders keren.
Als de vlam in de pan slaat,de overheid dat gebruikt om dat tegen ons allen te gebruiken.
| #261413 | 30-11-2017 19:20 | ouwe knar
vinden het geen probleem als de JODEN exact hetzelfde doen,
Uh, de rest van de wereld moeten de normen en waarden van joden adopteren??? Dat is nieuw voor mij.
Welke joden, welke normen en waarden???

https://www.sott.net/article/369479-The-deepening-rift-between-Israel-and-US-Jews
https://www.sott.net/article/297477-Zionism-An-Existential-Threat-To-The-Jews-of-Israel
ouwe knar's avatar
| #261414 | 30-11-2017 20:19 | ..................
Joden hebben dezelfde soort ideologie en denkwijze als moslims als het bv gaat om de rol van de vrouw.
Bij joden moet de vrouw ook ergens aan de overkant lopen,achter de man aan.
Of is hun gebed ruimte ook gescheiden van de man.
En meer van die achterlijke wetgevingen waarin de man meer rechten heeft als de vrouw.
Terwijl ze in europa lopen te zeveren over de rol van de vrouw in de islam.

Ik weet dat in israel zelf het geloof gescheiden is,en dat seculaire israeliers niks moeten hebben van het geloof.
Ze vrezen ook een oorlog tussen deze 2 groepen.Omdat die orthodoxe joden steeds groter worden.En kerk/synagoge en staat met elkaar willen samenvoegen,zodat ze hun achterlijk wetgevingen aan iedereen kunnen opdringen.
Dat is ook weer het hypocriete van die zionisten die wel vinden dat het europa mag volstromen met moslims,maar zelf willen ze niks met religie te maken hebben in israel.
| #261416 | 30-11-2017 20:35 | ouwe knar
Wat een chaotische vage reactie tamso.
De joden, de moslims, de orthodoxe joden, zio's ....
Een paar decennia geleden hadden christenvrouwen ook weinig te vertellen. Laten we het daar eens over hebben ;)
ouwe knar's avatar
| #261417 | 30-11-2017 21:13 | ..................
Een paar decennia geleden hadden christenvrouwen ook weinig te vertellen. Laten we het daar eens over hebben ;)


Precies.
Hoe is dat gekomen dat europa meer rechten voor vrouwen heeft geschapen.
Welvaart heeft vouwen meer rechten gegeven.
Alleen zo zou je een religie kunnen veranderen en kunnen moderniseren.
Misschien (wie weet) veranderd het midden oosten ook in een moderne maatschappij.
is het niet toevallig dat in landen waar een dictator heerst het land achterlijk is gebleven,en vrouwen amper rechten heeft.
| #261419 | 30-11-2017 23:23 | ouwe knar
Welvaart heeft vouwen meer rechten gegeven.
Alleen zo zou je een religie kunnen veranderen en kunnen moderniseren.
Dat is dan dikke pech voor alle vrouwen.
De elite doen er op dit moment alles aan om overal welvaart te remmen/onmogelijk te maken. Het maakt niet uit hoe, immigranten, vluchtelingen, islamisering, oorlogen, banken corrumperen, idiote bezuinigingen, klappende bubbels, kunstmatige schaarste, you name it.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen