Door community (initieel Appie), Op maa 17 aug 2015 18:49, 3 reacties, nieuws

In 80% van industrieel voedsel zit suiker

Ongemerkt kun je met gezond supermarkteten tot wel 40 scheppen suiker per dag binnenkrijgen. Dat ontdekte de Australische filmmaker Damon Gameau bij het maken van "That Sugar Film".


Sinds dit voorjaar draait de documentaire "That Sugar Film" in Australië, Groot-Brittannië en sinds kort ook de VS. Anahad O'Connor van Wellblog (New York Times) sprak met acteur-regisseur Damon Gameau.40 theelepels suiker per dag

De film richt zich op gewone consumenten. Gameau wil de verwarring over suiker uit de wereld helpen: "De ene dag lees je dat suiker giftig en toxisch is, de andere dag dat het een prima energiebron is", zegt hij in de NYT.

In navolging van Morgan Spurlock, die voor "Supersize Me" een maand lang alleen McDonald's at, besloot Gameau zijn normale eetpatroon met vers eten twee maanden lang in te ruilen voor het standaard-eetpatroon van een gemiddelde Australiër. Dat blijkt in totaal zo'n 40 theelepels suiker per dag te bevatten, 'verstopt' in 80% van de bewerkte voedingsmiddelen die in supermarkten te koop zijn.

Lees verder: Foodlog
Annotaties:
| #235652 | 17-08-2015 19:11 | Ness
An extra 1.2 million people have diabetes in the UK now compared with a decade ago, according to new figures - leading to a warning that its cost could "bankrupt the National Health Service"
http://www.independent.ie/world-news/europe/diabetes-surge-could-bankrupt-health-service-31455905.html
Ness's avatar
| #235659 | 17-08-2015 20:55 | Nico de Geit
Veel suiker en snelle koolhydraten zouden best wel eens tot hoofdpijn en migraine kunnen leiden. En tal van andere aandoeningen natuurlijk.

Wat mensen in de supermarkt kopen eten ze zelf wel, maar zouden ze niet aan hun huisdier geven. Dat het voedsel uit de supermarkt niet geschikt is voor dieren snappen de meesten wel.
Nico de Geit's avatar
| #235669 | 18-08-2015 22:39 | Miep
Dankzij de voedsel test/proef panels waar schijnbaar alleen zoetenkauwers aan mee doen wordt elk product in NL volgegooid met suiker. Van mayo, tomatensaus tot bruine bonen aan toe.

Maak eens zelf je tomatensaus voor je pasta van echte tomaten en geef die aan wat mensen die normaal de saus uit een potje halen. Ze zullen het niet te vreten vinden. Elk smaakgevoel over hoe echt voedsel smaakt is volkomen kapot door deze "proefpanels"
aanmelden / inloggen