Door community (initieel Appie), Op din 10 mei 2016 18:45, 2 reacties, nieuws

In Californië ‘gaat droogte nooit meer over’

Daarom maakt de Californische gouverneur Jerry Brown water besparen permanent verplicht.

Vorig jaar voerde Brown een verplichte waterbesparingsdoelstelling van 30% door in de hele staat, omdat Californië al vier jaar op rij door droogte getroffen is. Deze winter viel er behoorlijk wat neerslag, waardoor sommige stedelijke waterbedrijven de teugels wat wilden laten vieren.

Met zijn ingreep geeft Brown aan dat Californië nooit helemaal aan droogte zal ontsnappen. "De Californiërs hebben tijdens deze droogte hun beste beentje voorgezet en meer water bespaard dan ooit tevoren. Maar we weten nu dat droogte regelmatig voor gaat komen en daarom moeten we waterbesparing een deel van ons dagelijks leven maken."

Permanent, contextueler

Brown handhaaft de maandelijkse verbruiksrapportages. Verder is het afspuiten van trottoirs, wassen van auto's met een slang zonder afsluiting en gazons sproeien waarbij water weg kan lopen definitief verboden.

Lees verder Foodlog
Annotaties:
| #250864 | 10-05-2016 20:24 | Argwaan
Beetje maf, er zijn dar rivieren en meren.
Argwaan's avatar
| #251079 | 19-05-2016 20:11 | ffloor
Een stukje van de puzzel omtrent natuurlijke regenval (geen onweer) is in hun Oostelijke staten ontrafeld en enkele jaren geleden op Nu.nl gepubliceerd.
Wolken worden namelijk door een darmgas op electronische wijze gekieteld waardoor ze hun molecuulstabilitiet verliezen en druppelvorming ontstaat. En dat darmgas met die electronische lading is voornamelijk afkomstig van regenwormen.
Poepende regenwormen bepalen dus het juiste tijdstip dat er regendruppels moeten vallen - maar kunstmest is net heroïne want je moet er elk jaar 10% extra van strooien, alsook zal onder de zode bemesting de regenwormen niet goed doen want de grond gaat rotten en de producten die je erop teelt bevatten geen vitamines meer want dat produceren toch echt regenwormen.

Het verhaal op Nu.nl verklaart een aantal vreemde voorvallen.
* Onder andere waarom de Hopi-indianen kans zagen het op hun lapjes grond perfekt te laten regen middels hun gestamp - maar de omringende boeren kregen geen druppel!
Het zat gewoon in geschrokken regenwormen die van de schrik massaal begonnen te poepen en bij onverteerde ontlasting komen zwaveldampen met electronentekort bij vrij.

* Wij hadden een regeninstallatie, draaiend op een 4-cilinder tractor - de buurman iets kleiner op een zware diesel-éénpitter.
Als wij beregenden was ons land wel nat - maar GEEN extra gras want je voorkomt met zo'n installatie dat je gras doodgaat maar er harder van groeien doet het niet. Eigenlijk is een regeninstallatie een nutteloze machine - maar in tijd van droogte ben je 1 maand vóór en dat is dan ook echt alles.

* Zoniet de regeninstallatie van mijn buurman!!! Als hij dat ding aanzette dan hoorde je dat gestamp op 2 kilometer in de omtrek en dan zeiden we altijd tegen elkaar: "Nou dan kunnen we de onze wel ophalen want morgen gaat het de hele dag regenen" - wat inderdaad ook altijd gebeurde - en zowel de beregende alsook onberegende percelen gaven evenveel gras, zowel bij hem als bij ons.
We dachten nou werkelijk dat hij zijn machine behekst had, of zoiets - nòòit geweten dat die éénpitter hetzelfde woeste gestamp van Hopi-indianen nadeed. Het heeft 35 jaar geduurd voor die amerikaanse universiteit de oplossing gaf: '...geschrokken poepende wormen' - van zijn lawaaige eenpitter natuurlijk!
Die buurman geloofde ons niet dat zijn diesel betoverd was en ruilde hem in voor een grotere, op 4 cilinders maar die maakte geen hemelregen meer. Heel jammer was dat.

En als wij nou toen geweten hadden dat het in een 1-pitter zat hadden we zijn dingetje gekocht natuurlijk: alleen in het land neerzetten want water hoefde die niet te geven: dat valt prompt uit de hemel naar benee. We wìsten dat het ding dat kon - niet hoe?
aanmelden / inloggen