Door Ness, Op din 29 maa 2016 20:51, 1 reacties,    

In de naam van Allah, de zeer vrijgevige ??

In Australië ontwikkeld zich momenteel een schandaal van jewelste, dat 2 gearresteerde journalisten, Prins Bandar en nog wat koninklijke Saoedische griezels, een Maleisische premier, zijn koopzieke vrouw, flink wat duistere figuren en meer dan een miljard dollar omvat.

Er stroomde tussen het moment dat de bankrekening van deze Maleisische premier geopend werd in 2011 en weer afgesloten in 2013 zóveel geld zó snel naar Najib Razak's bankrekening dat het internationale witwas-alarm afging bij de Australische mede-eigenaar van de Maleisische bank. Onder de gulle gevers bevonden zich de Saoedische staat zelf en verder een paar meer dan buitengewoon vrijgevige Saoediërs met klinkende achternamen, zoals Prince Faisal bin Turkey bin Bandar Alsaud uit Riyadh, en Zijne Koninklijke Hoogheid Prince Saud Abdulaziz Al-Saud.

Die laatste liet de giften soms vergezeld gaan van een brief waarbij bij menigeen de kin met een klap op tafel zal zakken; het geld mocht door Najib naar eigen inzicht besteed worden (mevroi Najib kocht op één middag meer dan een miljoen aan juwelen) en was bedoeld als beloning voor het gebruiken van Islamitische principes tijdens het besturen van Maleisië. Maar, zei ZKH DSaud, je moet dit niet zien als omkoperij, want dat is verboden binnen de Islam en daar ben ik erg op tegen. Zo gezegd zo gedaan dus Najib gaf, geheel Islamitisch verantwoord, geld uit als water aan mooie auto's en dure vakanties.

Blijkbaar was ergens de maat vol toen onze fijne Najib (had iemand nog vertrouwen in het MH17-tribunaal?) 620 miljoen dollar ontving van "Tanore Finance ", een heel ongrijpbaar instituut. Dit geld werd - hopelijk - geretourneerd. De centrale bank van Maleisië was geheel op de hoogte gesteld van de geldtsunami, maar greep niet in; 2 Australische journalisten van de groep die de zaak hadden uitgezocht en gepubliceerd zijn echter direkt na publicatie het gevang in gesmeten. Ze zijn nu wel weer vrij maar mogen het land niet verlaten. De rest van de bedragen staan allemaal nauwkeurig in het abc.net artikel vermeld; doe een veiligheidsbril op want je ogen rollen uit je kassen. Hoe het staat met de bankrekeningen van de politici alhier die ijveren voor de invoering van het Wahabisme is vooreerst niet bekend. *Bankgeheim* zeker...
Annotaties:
| #249675 | 30-03-2016 10:22 | herman4394
Dit speelt al meer dan een jaar in Maleisie. Volgend jaar zijn verkiezingen. Ben benieuwd...
Motie van wantrouwen is hier politiek niet haalbaar.

Blog van Oud premier Maleisie, Mahadir Mohammed die Najib indertijd in het zadel heeft geholpen. Veel meer artikelen hierover op deze website http://chedet.cc/?p=2005

36) Malaysians are ashamed that Malaysia is rated as among the ten most corrupted country in the world and Najib is regarded as the most incompetent Finance Minister.

40) It is because of all these that the citizen of Malaysia call for his removal.
aanmelden / inloggen