Door community (initieel ouwe knar), Op don 2 maa 2017 00:03, 1 reacties,    

In Texas binnenkort geen ADHD meerNaar school gaan is zo langzamerhand een immens stressvolle bezigheid. Tekenen, gym, muziek mogen allemaal niet meer. Kleine hummeltjes moeten hun taalachterstand inhalen, motoriek oefenen, leren omgaan met discipline. Dat sommigen daar bijna letterlijk gillend gek van worden komt de medische industrie prima uit. Hoppa: ADHD dus hersenremmers slikken maar. Jezelf overgeven en in een hoekje wegkruipen mag ook niet want ook dit schijnt een vorm van ADHD te zijn.

Gelukkig zijn er nog scholen met enige realiteitszin. De geplaagde leerlingetjes krijgen daar toegang tot mediteren en echte voeding. Hoera. Helaas is het meest voor de hand liggende voor scholen toch nog veel te ver gezocht.

Niet voor sommige Texaanse scholen: De kinderen daar krijgen meer pauzes. Lekker rondraggen en ontladen plus verrassing, opladen. Heel erg eng en revolutionair. Alhoewel ze er eerder in Finland ook al positieve ervaringen mee hadden opgedaan.
De kinderen krijgen in deze Texaanse scholen ‘s morgens twee maal een kwartier extra pauze en ‘s middags idem. De leraren waren in het begin zeer huiverig: Allemaal kostbare lestijd verloren. Achteraf zorgen om niets. De kinderen waren gemotiveerder en konden zich beter concentreren. Weg ADHD.

Het hele concept wordt zowaar onderschreven door professionals en er is een heus programma voor ontwikkeld, Liinkproject.
Annotaties:
| #258620 | 02-03-2017 20:41 | Zinoco
Ik had een baas, projectleider. Geweldig voor het bedrijf. Begon vroeg wist alles van alles, zag problemen van verre aankomen, heeft een geweldige carrière gemaakt.
Die zou tegenwoordig als kind al onder de Ritalin gespoten worden.
Het zijn juist de drukke kinderen die Nederland aan de gang houden
met hun ADHD gedrag.
aanmelden / inloggen