Door community (initieel P.uncia), Op woe 14 maa 2012 15:48, 5 reacties, nieuws

‘Integratiedebat berust vaak niet op feiten’Hoewel integratie een belangrijk maatschappelijk vraagstuk is in veel landen van de Europese Unie, ontbreekt het vaak aan informatie over de mate waarin migranten meedoen met de samenleving.

Dat staat in het rapport "Measuring and monitoring immigrant integration in Europe" van het Nederlandse Sociaal en Cultureel Planbureau.

Eeuwwisseling

Onderzoekers hebben voor het rapport informatie over migratie en integratie in 17 Europese landen, waaronder België, op een rijtje gezet. In veel landen kwam pas rond de eeuwwisseling aandacht voor integratiebeleid. Pas onlangs is in veel landen het migratiebeleid aangescherpt om de instroom van immigranten te verkleinen.

Verblijfsvergunning

Ook moeten migranten meer doen voor een verblijfsvergunning. In onder meer Oostenrijk, Nederland en Denemarken, maar ook in het Vlaamse gewest, moeten zij bijvoorbeeld verplicht op inburgeringscursus. In Italië wordt de toestroom van migranten zelfs gezien als een probleem voor de openbare orde. Europa ziet integratie overigens als een tweezijdig proces, waarbij migranten én ontvangende landen rechten en plichten hebben.

In het midden en oosten van Europa ontbreekt aandacht voor integratiebeleid grotendeels. Dat is niet vreemd, omdat veel Oost-Europese landen voornamelijk emigratielanden zijn.

Europa gewilde bestemming

Van de 501 miljoen mensen die in 2010 in de Europese Unie woonden, hadden er 33 miljoen niet de nationaliteit van het land waar ze woonden. Van hen had ongeveer twee derde geen EU-nationaliteit. Europa is een gewilde bestemming voor migranten. Vaak willen ze ernaartoe vanwege werk, studie of gezinshereniging.
Annotaties:
| #176520 | 14-03-2012 22:31 | Japie
Welk integratiedebat? Welke feiten? En wat klopt er dan niet?

Het lijkt er op dat deze kop mbv een kretologiemixer in elkaar gedraaid is.
Japie's avatar
| #176523 | 15-03-2012 00:25 | hakkietakkie

Welk integratiedebat? Welke feiten? En wat klopt er dan niet?

Als men debatteert over integratie debatteert men niet over integratie, want eigenlijk weten we er bijna niets van.
hakkietakkie's avatar
| #176524 | 15-03-2012 02:51 | Guantanamo Lullabay
ik roep al heel lang dat er geen sprake is van een debat maar een hetze
Guantanamo Lullabay's avatar
| #176585 | 16-03-2012 08:12 | Gareth
Zo is het GL. Ik heb de PVV nog nooit een debat zien aangaan. Scheldpartijen wel. Daar grossieren de afgevaardigde niet-leden in. Het enige lid geldt daarbij als "De Kampioen". Walgelijk. Waarlijk walgelijk.

Het hele integratiedebat is een wassen neus. Want wat weten de debaters nu van integratie. Dank hakkietakkie. Geen zak. Waar zijn de vergelijkingen met eerdere ervaringen op dat gebied. Die zijn er zat in Nederland. Nederland. Immigratieland ad infinitum. Geneuzel kortom.

Hoe bestaat het dat er mensen zijn die andere mensen een kwart of een halve deelname aan de samenleving toedichten. De samenleving. Dat zijn wij toch allen te samen? Hebben die mensen maar een arm? Of enkel een arm en een been? Abstract gezwam.

En op groteske manier de aandacht afleiden van het meest beroerde item van nu. De oorlog. De oorlogen beter gezegd. De laatste wereldoorlog naar mijn mening. Die met economie en psychologie wordt uitgevochten. Economie is ook geen wetenschap. Economie is de voortzetting van oorlog met andere middelen. Al sedert 1945.

Daarbij is oorlog de voortzetting van economie met andere middelen.
En zitten we al eeuwen gevangen in die vicieuze cirkel. Vooral dankzij enkele machtige plutocraten op deze wondermooie planeet.

Dat hele integratiedebat geeft schooiers als Wilders De kans om zijn oorlog tegen de Islam te voeren. Oorlog ja.
En Wilders is een schooier. Omdat hij altijd schooit. Om aandacht.
| #176656 | 17-03-2012 17:23 | Guantanamo Lullabay
hier heb je een voorbeeld van debat
Guantanamo Lullabay's avatar
aanmelden / inloggen