Door EvaVanE, Op din 10 jun 2008 19:30, 3 reacties,    

Integriteit van je lichaam? Vergeet het maar!

Lach niet, maar ik heb nog steeds zo’n ouderwets donorcodicil in m’n portefeuille. Al lang niet meer nodig, want dat staat inmiddels centraal geregistreerd.
Nostalgie? Och, misschien heeft iemand mijn lever wel heel hard nodig op het moment dat een ems het internet heeft uitgeschakeld. Van mij mogen ze alles hebben, zolang er althans een patiënt mee geholpen wordt.
Andersom zou ik ook wel eens heel erg blij kunnen zijn met een orgaan van iemand anders. Tussen twee haakjes: als die donor hiv-seropositief is zal me dat een rotzorg zijn. Zélfs als dat HIV-virus wérkelijk bestaat, dan brengt een orgaantransplantatie als zodanig veel meer risico met zich mee.

Terug naar de kern van mijn verhaal: ik stel mijn organen en weefsels beschikbaar. Niet voor wetenschappelijk onderzoek, want dat is al lang geleden gekaapt door de farmaboeren. Nee, gewoon voor jou, of je moeder, of je zoontje. Voor mijn part ben je een leugenachtige fascist; je mag mijn lever, mijn nieren, mijn hart hebben, zolang je daardoor gezonder wordt.

Tenzij je Ernst Hirsch Ballin of Ab Klink heet.

Maar ja, ik ga daar niet over. Ik heb natuurlijk wel dat leuke donorcodicil en ik sta wel keurig in die database, maar dat zegt – als het aan deze illustere bewindslieden ligt – helemaal niets. Volgens hen zijn het mijn nabestaanden die daar uiteindelijk het laatste woord over moeten hebben.

Mijn nabestaanden? Wat hebben mijn nabestaanden er goddomme mee te maken wat er mijn lijk gebeurt? Niet éne sodemieter, Hirsch Balin en Klink! Hef dat hele donorsysteem dan maar gewoon op, zodat iedereen begrijpt dat we in Nederland minstens 150 jaar terug geplaatst zijn in de tijd onder dit gristenfundamentalistisch bewind.
Hebben we dáárop gestemd? Ik dacht het niet.
Het heeft de volksvertegenwoordiging – pardon partijvertegenwoordiging – nog niet bereikt. Ik hoop dat zij me niet een extra argument geven om in de toekomst de stembus te mijden.
Annotaties:
| #29043 | 10-06-2008 19:37 | EvaVanE
PS "Klink betreurt dat de brief is uitgelekt. Zeker bij dit gevoelige onderwerp is dat 'ongepast', vindt hij."

Tuurlijk. De gristensharia moet zo stiekem mogelijk tot stand worden gebracht!
EvaVanE's avatar
| #29044 | 10-06-2008 19:45 | Sander
Ach en nog maar weer een bos kappen voor altjd onzinnig papier misbruik om ons te indoctrineren. Wat een idioterie weer.
| #29045 | 10-06-2008 19:46 | Rebel
mijn gevoel voor humor stel ik ook beschikbaar na mijn verscheiden...:)))
Rebel's avatar
aanmelden / inloggen