Door community (initieel hakkietakkie), Op don 27 jun 2013 15:03, 0 reacties, nieuws

Inval bij chemiebedrijf Oosterhout vanwege brandDe politie heeft donderdag een inval gedaan bij European Liquid Drumming, het chemisch bedrijf waar begin deze maand een brand woedde. Het bedrijf zou zich niet aan de milieuvergunning hebben gehouden en bovendien niet alles hebben gedaan om te voorkomen dat de brand kon ontstaan, meldt het Openbaar Ministerie.

Bij de doorzoeking, onder leiding van het Functioneel Parket, is er administratie in beslag genomen. Na de brand startte er al een strafrechtelijk onderzoek. Het bedrijf heeft volgens het OM vermoedelijk gevaarlijke stoffen opgeslagen, bewerkt en verwerkt op plaatsen waar dit niet toegestaan was volgens de verstrekte milieuvergunning.

Het OM schrijft dat het overtreden van de milieuvergunning voor een dergelijk bedrijf "grote consequenties" kan hebben:

"Wanneer bedrijven en personen met opzet in strijd handelen met de milieuvergunning en met de voorschriften van het Besluit risico's zware ongevallen kan dat tot ernstige incidenten leiden, de veiligheid in gevaar brengen en de omgeving ernstige schade berokkenen."


'GEEN GEVAARLIJKE STOFFEN VRIJ'
Op 4 juni vond er, even voor halftien in de avond, door nog onbekende oorzaak een explosie plaats in een opslagloods, die daarop in brand vloog. Op het moment van de explosie en brand waren geen mensen in het pand aanwezig. Ook zouden er geen gevaarlijke materialen in de loods hebben gelegen. Een deel van het dak van de loods is ingestort. De burgemeester meldde later dat er bij de brand geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen.
Annotaties:
aanmelden / inloggen