Door Paul2, Op zon 15 sep 2013 16:43, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Iran ziet akkoord Syrië niet als Amerikaans gezichtsverliesEen Amerikaanse aanval op Syrië lijkt met het akkoord dat gisteren met de Russen is gesloten ver weg. Iran lacht nu in haar vuistje, vrezen critici. Waarom zouden zij hun nucleaire ambities opgeven nu de VS een tandeloze tijger is gebleken? Wie zich dieper in de psyche van de machthebbers in Teheran verdiept, ziet dat dit akkoord juist openingen biedt om de nucleaire patstelling te doorbreken, schrijft onderzoekster Suzanne Maloney van het Saban Center for Middle East Policy van het Brookings Instituut.
"Een mislukking om op te treden tegen het gebruik van chemische wapens zal een verbod tegen andere massavernietigingswapens verzwakken...
Annotaties:
| #206788 | 15-09-2013 16:47 | Paul2

Ayatollah Ali Khamanei herinnerde zijn volk daar afgelopen week nog aan door te stellen dat de Amerikanen 'dezelfde mensen waren die toekeken bij de massale chemische aanvallen door Saddam in deze regio'. Als voorbeeld noemde hij de slachtingen in het Irakese Halabja (1988) en het Iraanse Sardasht (1987).
Internationaal recht rechtvaardig?
"Het Westen keek nadrukken en bewust de andere kant op, en bewezen in sommige gevallen zelf diensten aan de barbarij," zegt Maloney. Volgens haar leerde Iran dat internationaal recht niets te maken heeft met rechtvaardigheid. Intimidatie, dat is de taal van de internationale rechtsorde.

En dan Obama vandaag:
http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=125
Het akkoord dat Rusland en de VS over
de Syrische chemische wapens gesloten
hebben,moet een les zijn voor Iran,zegt
president Obama in een interview met de
zender ABC.Het nucleaire
programma van Iran weegt voor de VS
zwaarder dan de chemische in Syrie,zegt
Obama in het interview.
aanmelden / inloggen