Door community (initieel Best Well), Op maa 18 dec 2017 22:12, 1 reacties, nieuws

Is Alexander Pechtold (D66) zijn tong alweer kwijt geraakt?De NOS pakt wel groot uit als Omtzichtgate gaande is. Bij Pechtoldgate doet de NOS net of ze het te druk hebben met andere zaken en negeert het thema.

Pechtold, die anders altijd zo graag anderen moreel de maat neemt, wil er weinig over kwijt. Begrijpelijk, want wat moet je er nog aan toevoegen als je van een Canadese diplomaat ten tijde van de CETA onderhandelingen een gift van een dikke ton privé in je zak steekt? Wij gaan hier ook niet zeggen dat Pechtold corrupt is. Corruptie is sowieso een woord dat in Holland niet voorkomt. Dat is iets voor België en zuidelijker. Niet voor Holland. Wat Pechtold doet, noem je bij ons: "niet handig", "zullen we volgende keer anders doen", "privézaak", of gewoon "gaat niemand wat aan". Klaar. In Nederland hebben we daarom geen corruptie. Laat staan een corruptie-probleem.


Dat Pechtold, als het hem wat heet onder te voeten wordt, wel vaker de tactiek van het zwijgen toepast, weten we dankzij JDTV al langer. Hij krijgt een klein vraagje en schiet van de schrik in de zwijgmodus. Pijnlijk.


Vanavond is Kasja Ollongren (ook D66) te gast bij Jinek. Het plannetje was om daar het "we worden heimelijk beïnvloed door de Russen" breed uit te rollen. Gaat Jinek haar nu vragen naar de Canadese beïnvloeding? Kijk naar de uitzending en laat hier in de comments je analyses horen.
Gepost door Blikop NOSjournaal op 21:48
Labels: D66, Pechtold, Pechtoldgate
Annotaties:
| #261513 | 20-12-2017 00:06 | G.B. Wolf
Nieuw spreekwoord: Boer, als Pechtold zwijgt, pas op je kippen.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen