Door Witte Haai, Op woe 25 jan 2012 21:24, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

Is biologisch eten echt gezonder?

Veel mensen gaan ervan uit dat biologisch producten beter voor de gezondheid zijn dan voedsel afkomstig van conventionele landbouw. Maar is dat wel echt zo? Wat zegt de wetenschap erover? hetkanWel vroeg het aan dr.Lucy van de Vijver. Zij werkt als senior-onderzoeker bij het Louis Bolk Instituut en heeft verschillende wetenschappelijke publicaties op haar naam staan over de effecten van (biologisch) eten op mensen en dieren.

Zoals het een echte wetenschapper betaamt, is het volgens Dr. Van de Vijver nog niet zo makkelijk om een simpel antwoord te geven op de vraag of biologisch eten gezonder is: “Het is niet zo zwart-wit”. In...
Annotaties:
| #174237 | 26-01-2012 16:00 | ouwe knar
OMFG, bewijst maar weer eens dat je als biologische wetenschapper nog steeds een stink drol kunt zijn.

Geen pesticiden --> eten neuh, niet echt gezonder,
Meststoffen met meer en uitgebalanceerdere grondstoffen, --> eten neuh, niet echt beter.
Bodemleven zoals het eigenlijk hoort, --> eten neuh niet echt gezonder....

Los van een schoner milieu met bijvoorbeeld jaja, veel meer bijtjes. Wie had dat 30 jaar geleden ooit kunnen voorspellen. Insecten waren toen nog niet kapot te krijgen engerds.

Misschien zou mevrouwtje eens het verschil tussen industrieel biologisch en 'oorspronkelijk' biologisch kunnen uitleggen.

Als dit alles is wat ze bij het presticieuze Louis Bolk Instituut kunnen presteren dat ziet het er niet goed uit voor de bio-lobby in Nederland :(
ouwe knar's avatar
| #174240 | 26-01-2012 16:13 | ouwe knar
1247902175_5_IrCb.jpeg
ouwe knar's avatar
| #174272 | 27-01-2012 19:38 | Gareth
Hej ouwe, wind je niet op... :)

Mevrouw van de Vijver en haar collega-onderzoeker Machteld Huber - arts - zoeken het gewoon op de verkeerde weg....

Net als hun tegenstrevers van de kunstmest landbouw en veeteelt...
Deze laatsten zouden graag willen bewijzen dat hun producten minstens zo goed of wellicht zelfs beter zijn dan bio producten...

Ze zoeken het in de hoeveelheden - een citaat als bewijs:
'dat biologische melk meer goede vetzuren bevat dan niet-biologische melk...'
en meer schijnt in hun ogen beter te zijn...

Al de onderzoeken zijn energiekwantiteitsonderzoeken
en daar kom je niet verder mee...

Je moet het in de energiekwaliteiten zoeken... maar helaas... (energie)kwaliteiten zijn in het systeem nauwelijks gedefinieerd... en dus tot nu toe niet te meten en te weten....

Als je op wat dieper wetenschappelijk level zoekt...
Natuurkunde, thermodynamica... 1ste en 2de (hoofd)wet...
en weet dat beide de complete (energie) theorie(en) dekken...
Dan kun je met deze twee een prachtig mens/ gezondheidsmodel ontwerpen en testen op haar waarde...
En kun je energiekwaliteiten definieren... en meten... en weten...

Daarover heb ik een verhandeling geschreven...
Die gaat binnenkort naar van de Vijver... en naar Huber...

Een verhandeling, waarin de mens centraal staat, over de betekenis van de eerste en de tweede wet der thermodynamica voor het theoretisch en empirisch onderzoek naar de kwantiteiten en kwaliteiten van energie in voeding, voedingsmiddelen, geneesmiddelen en drugs.

De grap van gezondheid schuilt in
het begrijpen en kunnen toepassen van de tweede wet...
De wet over het behoud van exergie - oftewel entropie...

De hoeveelheden doen er eigenlijk niet zo veel toe... :):):)

Dus enig geduld knar.... tijd = geduld...

© 2011 Gerrit Ooiman alle rechten voorbehouden.
aanmelden / inloggen