Door community (initieel Best Well), Op din 19 dec 2017 10:52, 0 reacties, nieuws

Is Ruben Oppenheimer de cartoonist die Erdogan uit de tent moet lokken

We gaan natuurlijk niet politiek correct doen, want dat zijn we alleen binnen eigen landsgrenzen. Zo moeten we genderneutraal gaan praten omdat we 0,0001% van de mensen die in een identiteitscrisis zitten, niet willen beledigen en we moeten de toiletten aan gaan passen omdat er hele hordes mensen niet weten naar welk toilet ze moeten; we mogen onze eigen koning niet beledigen of te kritische artikelen schrijven om niet te worden gecensureerd op Facebook, maar we gaan natuurlijk wel de Turkse president beledigen. Dat doen we dan via een cartoonist die een plaatje maakt over Erdogan die het vogeltje uit het Twitter logo seksueel bejegend.

Natuurlijk is dit “een initiatief van de cartoonist zelf“, want die betaalt zijn dure apparatuur natuurlijk vanuit een bijstanduitkering. Nee, deze meneer maakt cartoons voor grote kranten als het NRC Handelsblad, NRC Next, het AD en zo meer. Kun je je dan voorstellen dat deze meneer niet heel erg goed nagedacht heeft over zijn keuze? Zou het kunnen dat hij dit ‘in opdracht van’ heeft gedaan? Kunnen we ons voorstellen dat deze meneer niet de consequenties overwogen heeft? Zouden al die opdrachtgevers dat zomaar ongemerkt voorbij laten gaan? Deze meneer maakt spotprents omdat hij er zijn brood meer verdient. Het lijkt dus eerder logisch dat hij de prent waarmee hij Erdogan bewust beledigt, ook zeer wel overwogen heeft gemaakt. Wat dacht u van ‘een opdrachtgever’?

Het moet allemaal reuze komisch zijn, want wij Nederlanders kunnen zo goed pochen met onze “vrijheid van meningsuiting” en daarom moet zo’n prent toch kunnen vinden we. Je kunt eventueel nog een discussie op gaan tuigen over goed fatsoen, maar dit lijkt allemaal vooral bedoeld om Erdogan professioneel uit de tent te lokken in navolging van wat in Duitsland gebeurde met komiek Jan Böhmermann, die Erdogan op tv beledigde door te zeggen dat Erdogan een geitenneuker is, naar kinderporno kijkt en meisjes slaat met een rubbermasker voor zijn gezicht. De Duitse justitie vervolge Böhmermann niet en dat blijft natuurlijk knagen in Turkije. Wat Ruben Oppenheimer nu doet lijkt hetzelfde doel te dienen: Erdogan prikkelen. En niet te vergeten de grote groep Turken in Europa. We moeten die verschrikkelijke dictator uit de tent blijven lokken, zodat we vooral vergeten onder wat voor dictatuur we zelf leven. Terwijl we kritiek leveren op de harde hand waarmee Erdogan journalisten oppakt, wordt de censuur in Nederland en de rest van de EU op veel sluwere wijze geïntroduceerd via het valse voorwendsel van nepnieuws of door kritische schrijvers online te besmeuren. We moeten vooral naar Turkije kijken om maar niet te zien welke horror zich over ons uitrolt via wetgeving als de sleepwet en smart city technologie die Europa onder een digitale variant van het socialisme brengt.

Dit verhaal draait niet om de vermeende censuur van Facebook en Twitter als gevolg van de “lange arm van Erdogan”. De ware censuur vindt plaats door kritische artikelen over het beleid in eigen land of over PsyOp’s, weg te drukken uit de news feed. Dit ‘Erdogan-pesten’ is vooral bedoeld om een bijdrage te leveren in het bewerkstelligen van iets wat ik al een tijdje voorspel: het doen herrijzen van het Ottomaanse rijk. De arrogantie van het westen is gepland en zal moeten leiden tot een geplande inname van Europa door Turkije.


Annotaties:
aanmelden / inloggen