Door community (initieel Best Well), Op vri 21 okt 2016 20:03, 0 reacties, nieuws

IS terreinverlies Syrië en Irak voorbode voor meer terreur in EuropaDe strijd in Syrië om Aleppo en in Noord Irak rond Mosoel zorgt ervoor dat IS steeds meer terrein verliest. Wie welke partij financiert en steunt is bijna niet meer te volgen, maar dat lijkt ook precies de opzet. Onderstaande video lijkt een goed actueel beeld van de strijd te geven, maar de ene keer krijgt berichtgeving de titel ‘Westerse propaganda’ terwijl andere berichtgeving weer ‘Russische propaganda’ is. Mijns inziens is de oorlog in Syrië nog steeds een setup om vooral in eerste instantie het gebied op te splitsen, waarbij IS vooral gebruikt is om het land in chaos te storten om vervolgens weer orde op zaken te kunnen stellen en de koek te verdelen. Belangrijk doel daarbij was het creëren van de vluchtelingenstroom richting Europa, waardoor Turkije een sterkere machtspositie kon krijgen. Turkije is immers de belangrijkste doorvoerhaven van deze vluchtelingen. Griekenland is flink volgepompt met vluchtelingen en ligt compleet in puin. Een hekwerk aan de grenzen van de EU zorgt ervoor dat het land feitelijk veranderd is in een concentratiekamp. De Turkse president Erdogan meldt vandaag dat bij de oplaaiende strijd rond Aleppo wel eens een miljoen vluchtelingen richting Turkije kunnen stromen. En u weet wie de vluchtelingenkraan richting Europa bedient.

Laten we eens een keer niet spreken over de verschillende groeperingen die actief zijn in deze strijd en over door wie ze allemaal heimelijk gesteund en gefinancierd worden. Daar is al genoeg bewijs voor geleverd ook op deze site. IS was nodig om de chaos te scheppen en in de orde die vervolgens hersteld zal worden, spelen de Westerse landen, Turkije, Iran en Rusland allemaal hun rol. Bij het herstellen van die orde, lijkt IS nu aan terrein te moeten verliezen. Zou het mogelijk zijn dat dit hoort bij het plan om Europa verder de destabiliseren? Als we de berichten in de mainstream media analyseren, lijkt het daar sterk op. Zo meldde de Telegraaf gister [citaat] Er dreigt een stortvloed aan terroristen richting Europa te komen bij het einde van Islamitische Staat als land. Dit scenario begint actueel te worden nu een internationale coalitie de aanval op Mosul heeft ingezet.

Hoewel we deze week nauwelijks iets horen over de economische problematiek in de wereld en over het feit dat er nog steeds geen oplossing is voor de problemen bij de Deutsche Bank, wil dat niet zeggen dat daarmee de dreiging weg is. Er lijkt sprake van een stilte voor der storm. En als het zo is dat de economie een klap krijgt en er daarnaast nog eens ‘een stortvloed aan terroristen‘ richting Europa trekt, dan is dat niets meer dan een bevestiging van wat ik hier al jaren voorspel. Geheel Europa moet in chaos gestort worden. ‘Ordo ab Chao'; eerst chaos en dan een sterk ingrijpen van bovenaf. Dat lijkt ook voor Europa de nabije toekomst. Is dat doemdenken? Ja, dat klinkt als doemdenken, maar je kunt het ook zien als een nuchtere analyse. Los van de vraag wie die orde in Europa zal gaan herstellen, lijkt een voorbereiding op lastige tijden niet een overbodige luxe. Amerika schuwt deze week niet om Rusland te dreigen met cyber aanvallen. In Groot-Brittannië besloot de bank NatWest (onderdeel van de Royal Bank of Scotland Group) de bankrekeningen van de Russische zender RT op te heffen. Er broedt dus iets onder de oppervlakte. En als het westen Rusland het leven zuur gaat maken, zou iets vergelijkbaars wel eens teruggedaan kunnen worden. Een cyberaanval op Rusland zou de Russen kunnen doen besluiten datzelfde bij de westerse alliantie te kunnen doen. Wat gebeurt er als bijvoorbeeld de computers van elektriciteitscentrales en banken uitvallen?

De optelsom van alle dreiging is dus van economische aard, van een stortvloed aan terroristen en van een cyberoorlog. Dat alles zorgt er bij steeds meer mensen voor (zo blijkt uit de reacties die ik ontvang) dat er serieus nagedacht wordt over het op zijn minst in huis halen van een houdbare voorraad levensmiddelen. Maar als bijvoorbeeld door een cyberoorlog infrastructurele zaken als elektriciteit en het waternetwerk een paar dagen uitvallen, zit iedereen ineens zonder geld, stroom, water en ligt in 1x een heel land of gebied lam. Het economisch effect van eventuele noodhulp aan een bank als de Deutsche Bank zal ook niet gering zijn. Je kunt op dit moment maar het beste voorbereid zijn om in ieder geval enkele dagen of weken zelfstandig te kunnen overleven. Nog geen 2 tot 3 generaties geleden was het heel normaal om een kelder in huis te hebben waarin je wat houdbaar voedsel opsloeg. Wij zijn tegenwoordig gewend aan de dagelijkse gang naar de supermarkt, maar het aanleggen van een noodrantsoen is misschien helemaal niet zo’n lachwekkende gedachte meer. Ook het zelf kunnen filteren van water als de pompen van het waternetwerk uitvallen door een cyberaanval, is echt niet zo’n aluhoedje gedachte meer.


Rechtstreekse link naar dit artikel
Annotaties:
aanmelden / inloggen