Door Ness, Op don 14 apr 2016 17:18, 14 reacties,    

#ISISlam

ISIS in historisch verband, een korte cursus van een ex-moslim die weet waar hij het over heeft. Omdat de door hem genoemde koranverzen en hadiths wekelijks van de kansels alhier daveren en duidelijk door de jeugdigen met een islamitische achtergrond worden geapprecieerd mogen de uit de klei getrokkenen niet achterblijven in kennis. Want ISIS baseert zich wel degelijk op de kern van de islam en is dus in de ogen van moslims zonder meer legitiem, volgens deze afvallige. Als dus de moslim-jeugd blijk geeft van instemming met de handelswijze van ISIS dan volgen zij gewoon hun godsdienst, al heet het hier "radicalisatie" op z'n policors.

De boodschap van Mohammed laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De vraag is, of christenen, atheisten en ietsisten alhier hem willen horen, in hun eigen belang, of dat zij zo bang zijn voor nazi's en racisten te worden uitgemaakt dat hun oren bij voorbaat al dichtgaan. Kennisnemen van een onderwerp is geen haatzaaien. En kennis van de islam is wat we hier heel hard nodig hebben. De gemiddelde moslim van middelbare leeftijd weet nauwelijks wat er allemaal in die boekjes en hadiths staat, en gaat eventueel naar de moskee zoals christenen naar de kerk gaan, voornamelijk omdat het zo hoort. En pikt uit de preken op wat voor hem/haar van waarde is.

Het gepredikte gaat dus vaak het ene oor in en het andere oor uit, net als bij de meeste christenen. Ook de christelijke leer kan onverwacht agressief en dominant zijn, maar de meeste christenen hebben geleerd die akelige oorlogszucht met een fikse korrel zout te nemen. Zo ook hebben de wat oudere moslims voldoende levenservaring om te begrijpen dat de soep niet zo heet moet worden gegeten als hij wordt opgediend. Bij de jeugd pakt dat helaas heel anders uit. Die slaan deze informatie op in het nog vrij lege geheugen; omdat de levenservaring ontbreekt en de hormonen hoogtij vieren zal de boodschap gaan overheersen. Dan komen zij er al snel achter, dat ISIS echt 300% zuiver islamitisch is - en hun erfrecht, wat de eventueel gematigde imam ook zegt. En dan beginnen de problemen pas goed.


Annotaties:
| #250057 | 15-04-2016 06:07 | herman4394
Vreselijk om aan te horen en aan te zien.
Als tegenwicht een video van Professor Tariq Ramadan in Oxford, Engeland

https://www.youtube.com/watch?v=gva_CrMJge8
Engelse versie
How to react to this worrying era (8 min)
...It's just a competition of Power and Money...


Een betere video vind ik deze in zijn "moedertaal" Het Frans.
La coeurlintelligencela dignité


Comment réagir à la tristesse de l’époque?
(8 min)
https://www.youtube.com/watch?v=jqyDxOAVfkY Franse versie

Ik heb eerst de Engelse versie bekeken. Daarna de Franse versie. Dat vond ik het gemakkelijkst en het meest volledig.
| #250058 | 15-04-2016 08:12 | ..................
Wat de 2de link liet zien,was dat alle ongelovige (niet moslims) moest worden bestreden in naam van allah.
Dat is niet waar,wat er staat.

Die vergelijking die hij maakt ging volgens mij om de slag om badr.
Dat is altijd datgene waar die zio's naar verwijzen,als het gaat om het doden.
Stel je loopt door oorlogsgebied (anno 2016) als neutraal iemand,of de beide partijen jouw ook met rust zouden laten.
Of ze je niet een kopje kleiner maken om de handel wat je bij je hebt.

In ieder geval zouden bepaalde joodse sekte's beloofd hebben mohammed te helpen,maar kozen achteraf toch partij voor de vijand.En werden toen zelf gedood door de moslims.

http://www.cie.ugent.be/bogaert/

Hier staat wat uitleg erover wat ermee word bedoeld met de ongelovige in dat tijdvak.
Die pippo doet overkomen alsof het christendom in die tijd de verlossers waren.Maar dat juist de islam is ontstaan door het christendom,die landen gingen onderdrukken..

Probleem met religie's is dat er maar 1 kapitein op een boot kan varen,en dat er 2 kapiteins zijn die deze boot willen besturen.
De vrees dat de islam europa zal overnemen zie ik niet gebeuren.
Ten eerste kan een moslimpartij geen wetten creeeren in de politiek wat is gebaseerd op de quran.
Ten 2de ze nooit op kunnen tegen de millitaire macht van het westen.

Ten derde ze mooi als zondebok kunnen dienen voor wat komen gaat.
Ik vind eerlijk gezegd europa net zulke retards,als de IS/moslims.
Die geloven ook alles wat je word voorgehouden via corperate TV.
Of je nu een nazi ideologie hebt,of een IS ideologie,het op hetzelfde neerkomt..
Beide gaat om je eigen toko.
| #250059 | 15-04-2016 08:58 | Ness
Herman, het gaat niet om interpretaties en uitlegsels. Het gaat erom dat deze sekte zo geniepig in elkaar steekt, dat juist jeugdigen, pubers vooral, erin stinken. En dan gaan ze zélf interpreteren aan de hand van het aangeleverde 'bewijs'. Dan nemen ze wat er staat letterlijk. En zij niet alleen, af en toe laat een imam hier zich ontglippen dat ISIS™ prima is, kosher.

Aangezien ik geen Arabisch kan lezen moet ik afgaan op wat mensen zeggen. Wat deze gast zegt hoor je niet vaak. Maar het zal zeker allemaal in de koran en de hadiths staan. Wat dat betreft hoef je slechts de bijbel te lezen. Daar staan echt gruwelijke verhalen in. En er zijn christenen die dat niet in het verleden kunnen laten maar naar deze tijd overzetten en daar naar zouden willen handelen. Die zijn af te stoppen omdat men hier vaker met dit bijltje gehakt heeft. De christen zegt: god is liefde. Nou, dat haal je niet uit de bijbel hoor, dat is (gelukkig) hun eigen interpretatie, gebaseerd op een paar stukjes Nieuwe Testament.

@Tamso: ISIS™ is opgezet door experts, uit Israel en de Arabische landen. Het is een *produkt* gemaakt door social engineers die heel goed op de hoogte zijn van de ins en outs van de islam én van de beïnvloedbaarheid van de jeugd. Pubers zijn zeer geneigd idolen aan te hangen en die worden hen via dit produkt aangesmeerd. Ik wil dus dit produkt onderzoeken want het is een WAPEN. Ik plak niet voor niets ™ achter dat woord.

Ik flitste even naar je link; het eerste waar mijn oog op valt is: mogen moslims lachen. Vrouwen mogen dat van Erdogan publiekelijk zeker niet, heeft hij gemeld. Het kan niet anders of hij baseert zich op de islam. Dat het overgrote deel van de moslims zoiets met een korrel zout neemt, doet even niet ter zake. Het gaat om de ingevangen jeugd, het kanonnenvoer. Over christenen zie ik deze man niets zeggen trouwens.

Het zou helpen als mensen niet meteen op hun achterste poten gaan staan verdorie - wat ik wil weten is wat de Saoedisch/wahabistische media deze mensen aansmeren, welke teksten ze daarbij gebruiken, wat ze als bewijs aanvoeren ed. Want het is overtuigend genoeg om een fors deel van de moslimwereld fundamentalistisch te maken en de jeugd te radicaliseren. Ken uw vijand - anders begin je niks.

ISIS™ heeft een akelig grote aanhang. Ik wil weten waarom. Aan interpretaties en tegenargumenten heb ik niks. Want de aanhang trekt zich daar duidelijk niets van aan.
Ness's avatar
| #250060 | 15-04-2016 09:46 | ..................
Ness
Dat mensen vatbaar zijn voor deze ideologie lijkt me duidelijk,als ze zelf geen enkele uitzicht hebben.
En het westen die daar mis/gebruik van maakt.
In oorlogstijd is alles geoorloofd.Daar zijn moslims geen uitzondering in.

Waarom ik het christendom er mee bedoel is dat deze man natuurlijk zelf is opgegroeid in het westen en de inmenging van het westen buiten beschouwing laat,waarom IS in oorlog is tegen alles.

Zoals ook in europa een alliantie word gevormd tegen alles wat buitenlands is,de moslims dat ook gaan doen in landen waar hun dictators zitten.
Alleen de corperatie's en multi nationals vullen hun zakken in die landen.
Misschien is Iran wel een duidelijk voorbeeld wat het heeft gedaan in 1979.

2 honden vechten om het bot,en de derde gaat ermee heen.
Zolang de wortel van het probleem niet word aangekaart,de onrust zal blijven bestaan.
| #250061 | 15-04-2016 09:51 | Antares
Aan interpretaties en tegenargumenten heb ik niks. Want de aanhang trekt zich daar duidelijk niets van aan.

Ik vraag me af waar je naar zoekt. Mao zou hebben gezegd: macht komt uit de loop van een geweer. Niemand gaat ze vertellen dat ze eigenlijk op een plantage leven en zich door hun meesters laten misbruiken.
Antares's avatar
| #250064 | 15-04-2016 10:52 | Ness
Ik wil de naam en het nummer weten van de door de maffia gebruikte surah's en hadiths. Dan kan ik een fatsoenlijke vertaling opzoeken en mijn eigen conclusies trekken. Kennis is macht. Wat verborgen is gaat rotten; openheid en klaarheid van zaken is als het doorprikken van een smerige puist.

Van de nonnen mochten wij als kleine meiden de bijbel niet eens lezen, want er stond teveel rotzooi in. Ik neem zomaar aan dat ditzelfde voor moslims geldt. Die weten voor geen meter wat er allemaal in die boekjes staat, die krijgen op school wat opgeschoonde lessen, die kunnen vaak geen Arabisch lezen, en worden dan als ouders op heel akelige wijze plotseling geconfronteerd met de consequenties van die onwetendheid.

Dat kan voorkomen worden, of ondervangen, met openheid van zaken. Mensen hoeven zich niet te schamen voor wat er in de koran of de hadiths staat - de bijbel staat ook vol met onzinnigheden, en over de talmoed zal ik maar even zwijgen grrr. Er is heus wel begrip voor, mensen slaan niet meteen op tilt van zoiets, maar het moet niet weggemoffeld worden uit schaamte. Dat maakt het verdacht en geeft voedsel aan enge Pegida's. De islamitische cultuur is een schaamtecultuur, helaas. Daarom wordt dit niet voldoende aangekaart. Dat moet anders, voor er nog meer slachtoffers vallen.
Ness's avatar
| #250065 | 15-04-2016 13:08 | ..................
Ness

Het is geen boedisme.
Het is gebaseerd op overwinning.
En het gaat om tijden van vrede en om tijden van oorlog.
Zo moet je die boeken ook lezen en begrijpen,als je in dat tijdperk leeft.
Europa heeft zich in 1900 kunnen ontwikkelen,wat zij weer niet konden.
Vandaag de dag we nu te maken hebben met onontwikkelde platteland bewoners die nog te maken hebben met het jaar tang.
Dat zorgt voor problemen.Het meredeel wat bv 2de of derde generatie is,tenminste geassimileerd zijn.
Op uitzonderingen na.

Als de moslims echt die ideologie nastreven die mohammed voor ogen had,syrie overspoeld zou moeten worden met moslims over de hele wereld.Het zijn vooral die onontwikkelde platteland bewoners zonder enig ander doel voor ogen.

Als het gaat om mensenrechten,het westen net zulke hypocrieten zijn.
Zie jemen waar die allah akbars met westerse wapens de jemenieten mogen afslachten.

Ook het westen streeft naar macht,en gebruikt daarvoor een fairy tail wat gaat over een democratie,die zoveel beter is als die woestijnreligie's.En moorden ook in naam van dat geloof een heel volk uit.
| #250067 | 16-04-2016 14:35 | Ness
Je zegt het zelf, Tamso: in tijden van vrede en oorlog. Welnu, de oorlogsmachinerie/het bank- en geldwezen heeft allerlei moslimlanden de oorlog verklaard en verschrikkelijk huisgehouden. Dus is het oorlog. En dus moeten we de koran als oorlogsfilosofie gaan interpreteren.

http://www.demorgen.be/opinie/stop-te-geloven-dat-je-naar-het-paradijs-gaat-als-bloed-van-onschuldigen-aan-jouw-handen-kleeft-b27e0c25/ <-- Wie sterft bij het 'verdedigen van de islam' - de jihad - heeft een garantie op het paradijs, dat staat domweg keihard in de koran; de aard en overtuigingen van de slachtoffers van zo'n persoon doen er helemaal niet toe want het doel heiligt alle middelen. De aanslagen van ISIS™ bewijzen dat. Die stellen dat het oorlog is, en handelen dienovereenkomstig. Natuurlijk wordt ISIS™ aangestuurd door diezelfde oorlogsmachinerie, maar ga dat maar eens uitleggen aan al die betonkoppige jihadi's, die zich helemaal vastklauwen in hun eigen 'gelijk'.

Wie zijn kop in het zand steekt loopt momenteel een gerede kans hem te verliezen - qua levenservaring en geestelijke rijpheid mag je de allochtone jeugd vergelijken met onderontwikkelde plattelandsbewoners hoor. Het zijn pubers, nuff said! Voeg daaraan een forse dosis haat tegen de NL-maatschappij toe, om wat voor reden dan ook, en de problemen zullen zich duidelijk gaan aftekenen. Wie een probleem niet snapt kan het ook niet oplossen; tot nu toe heeft Huppelkut BV NL het dan ook precies fout aangepakt, als absolute beginners.
Ness's avatar
| #250070 | 16-04-2016 17:31 | ..................
Ness

Doden mag alleen als je strijd.
En alleen de mannen mag je doden die strijden.
Vrouwen,oudjes,zieke,kinderen en dieren mag je niet doden.

Socallmoslims die onschuldige doden zijn wannabemoslims.
Dat zijn extremisten,wat je ook weer kan vergelijken met die kaalkopjes,of bruinmarcheerders.
Een eigen ideologie over het beter zijn dan een ander.
| #250071 | 16-04-2016 17:43 | ..................
ps

Het zijn de opvolgers geweest die er weer een eigen draai aan hebben gegeven.
Misschien kan je beter de dieners erop aankijken wat ze in werkelijkheid geloven.

Een ander voorbeeld is bv het boedisme.
Die sekte dalai lama word vaak aan het woord gelaten door leiders uit het westen.En ze zijn allemaal zo vreedzaam,word er gezegd.
Voordat china tibet inlijfde,ze nog de middeleeuwen leefde waarbij het volk aan de schandpaal werd genageld en als slaaf te werk werden gezet door hun elite.
Je had dus een kleine meerderheid wat de uberklasse was,en de meerderheid wat de untherklasse was.
Terwijl zij geloven in het boedisme.

http://downthecrookedpath-meditation-gurus.blogspot.nl/2012/07/dalai-lamas-gold.html
| #250073 | 16-04-2016 18:10 | Ness
Ja het ergste staat in die rottige hadiths, klopt. Maar die worden wel degelijk bloedserieus genomen door de meerderheid, helaas. Zolang allerlei corrupte socal moslims er zich in het openbaar onderuit kunnen lullen door met een stalen gezicht te melden "dat dit helemaal niet in de koran staat", zolang zijn wij de pineut, Tamso. Want een halve waarheid is een hele leugen. Ah en boedhisten, njah, heb ik wel een reisverslagje over hahahaha
Ness's avatar
| #250075 | 16-04-2016 18:41 | Manus
Op zich legt die gast wel aardig welke koranversen ISIS gebruikt en hoe. Daarbij moet in het oog gehouden worden dat ISIS een kunstmatig gefabriceerde beweging is die in mijn ogen door Jezuïten/vrijmetselaars/zionisten (de kwade drie-eenheid? ;) ) opgezet is om de Islam juist te bestrijden.
Idd staan er oorlogszuchtige versen in de Koran in lijn met de staat van oorlog in die tijd, maar ook veel vredelievende teksten.
Het is maar net wat je eruit pikt.

@tamsowashere
De verschillende boedhistische fracties roodmutsen en geelmutsen maakten elkaar constant af en de Dalai-Lama werd meestal vergiftigd voor hij achttien kon worden zodat de functionarissen aan het Tibetaanse hof hun macht niet kwijtraakten.
Toch een erg interessante cultuur en vriendelijke mensen zoals ik ze in Tibet leerde kennen.
In Syrie vond ik de mensen ook erg vriendelijk, maar dat was echt een heel multiculturele samenleving, ene stad heel conservatief, de andere heel modern en andere zoals Damascus alles door elkaar.
Manus's avatar
| #250077 | 16-04-2016 20:38 | ..................
Ness

Wat betreft de haddiths,weet ik niet of deze tijdens mohammed is geschreven,of erna.
Toch verschillen ze in het gedachtegoedje,als je bv kijkt naar Iran en saoudie.
In iran worden de daders,of wat is veroordeeld tot de doodstraf,opgehangen.
In saoudie ze nog de koppen eraf hakken.
Beide hebben een andere mentaliteit van leven.
Ook als het gaat om de doodstraf,iran veel milder is dan saoudie.
In iran bv kan het slachtoffer/nabestaande van een vermoord persoon de doodstraf omzetten in een gevangenisstraf.


Een ander voorbeeld over de haddith zou kunnen zijn zoals de sekte's uit het jodendom die pas rond de 2de eeuw de talmoed erbij hebben verzonnen.Terwijl zwarte joden uit etheopie de talmoed niet kennen en nog van de oude leer zijn.

Aan de andere kant de haddith niks meer was dan een wetgeving wat al die lui in die tijd toepaste.


Manus.
Ik heb niks tegen tibet.Ik doelde alleen op een mythe vorming dat het boedisme/dalai lama bedoeld is als vreedzaam geloof,terwijl het ook de bevolking uitbuit onder het mom van een ideologie.
Terwijl de leer van boedha wel dergelijk een vreedzame ideologie is.
| #250078 | 17-04-2016 08:35 | Ness
Hadiths zijn allemaal geschreven na de dood van Mohammed. 5x per dag bidden is een hadith - dat staat niet in de koran. Veel hadiths zijn koran-tekst verklaringen. Omdat ze zijn ontstaan in een tijd dat men onderling nogal overhoop lag, kun je je voorstellen dat veel hadiths betrekking hebben op strijd.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hadith
Wiki Engels heeft een heel uitgebreide serie over de islam. Abu Bakr is de soennie held, dus zijn hadiths zijn hoogst belangrijk. https://en.wikipedia.org/wiki/Succession_to_Muhammad
Ness's avatar
aanmelden / inloggen