Door P.uncia, Op zon 9 aug 2009 13:28, 3 reacties,    

Israël bedreigt Libanon met nieuwe ergere oorlogDe Israëlische minister van defensie beweerde op donderdag dat de Libanese Hezbollah beweging 40.000 raketten heeft opgeslagen en waarschuwde dat Tel Aviv onverzettelijk zou zijn in het geval van een conflict met Libanon.

"We kunnen niet aanvaarden dat een aangrenzende VN-lidstaat in zijn regering vertegenwoordigers van een militie zou moeten hebben die meer dan 40.000 raketten heeft", vertelde minister van defensie, Ehud Barak, de Israëlische publieke radio.

"Als er een conflict is aan onze noordelijke grens zullen we gebruik maken van alle benodigde kracht", zei hij. "Wat er gebeurd is in de tweede Libanon oorlog zal niet weer gebeuren ... toen kwam een bericht uit de Verenigde Staten dat wij Libanese infrastructuur moesten sparen", zei de minister.

"Hezbollah gaat door met zichzelf te bewapenen en we moeten verzekeren dat bepaalde soorten wapens Libanon niet binnenkomen", zei Barak.

Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat gewapend is met kernwapens en het heeft de grootste, door Amerika gefinancierde, militair strijdmacht in de regio.

Israël voerde in de zomer van 2006 een bloedige 34-daagse oorlog in Libanon nadat de Hezbollah-strijders twee Israëlische soldaten gevangen hadden genomen in een dodelijke grensoverschrijdende inval met als doel Libanese soldaten uit Israëlische gevangenissen te bevrijden. De lichamen van de soldaten werden teruggegeven in een gevangenenruil.

De oorlog eiste het leven van meer dan 1.200 mensen in Libanon, de meeste van hen burgers, en meer dan 160 Israëli's, de meeste van deze soldaten.

De Israëlische vluchten boven Libanon doen zich voor op een bijna dagelijkse basis en zijn in strijd met de VN-Veiligheidsraad resolutie 1710 die in augustus 2006 de oorlog beëindigde.

Hezbollah, dat van oorspong een verzetsgroep is geformeerd om een Israëlische bezetting van Zuid-Libanon te vergelden, had in 2000 het Israëlische leger uit Libanon gedwongen. Israël, echter, blijft de Libanese Shabaa boerderijen bezetten.

De Syrische Golanhoogte en de Palestijnse gebieden (Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook) zijn ook nog steeds onder Israëlische bezetting.
Annotaties:
| #72125 | 09-08-2009 13:53 | Slaz
Go Hezbollah, drijf die zionisten terug.
Slaz's avatar
| #72147 | 09-08-2009 21:49 | keuleniscool
De joden misbruiken hun macht op ongehoorde wijze ...
de terreur en dreigen van de joden . moet stoppen .
De joodse super-terreur bestaat uit 200 illegale atoombommen
en die zullen ooit WO3 inluiden .
De joden weigeren het Non-proliferatieverdrag te tekenen.
Aan de vele VN resoluties vegen zich de joden de kont mee af .
Alle oorlogen zijn agressie -oorlogen van de joden , schande !
Alleen eerlijk en gemeend praten is de weg naar vrede !
Maar dat willen de joden met hun Nazi-mentaliteit niet !
een volk dat zo beestachtig wordt onderdrukt als het palestijnse volk ,
heeft het volste recht zich te verzetten tegen haar fascistische bezetter.
De massaslachting in Gaza ontkennen is hetzelfde als de holocaust ontkennen.
alleen eerlijk en gemeend praten is de weg naar vrede ,
en niet terreur en dreigen ermee !
| #72148 | 09-08-2009 22:19 | bolletjedrukker (ongeregistreerd) toon reactie
aanmelden / inloggen