Door community (initieel Best Well), Op vri 4 mei 2018 21:55, 1 reacties, nieuws

Israël bereidt zich actief voor op oorlog met Iran

Ongekend lange transporten met tanks richting noorden van IsraëlDe zoveelste Israëlische luchtaanval op een Iraans wapentransport (bij Hama, foto (2)) in Syrië afgelopen zondag lijkt een voorbode te zijn geweest voor een rechtstreekse militaire confrontatie tussen beide landen.

Nadat de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis afgelopen weekend al waarschuwde voor een mogelijke aanstaande Iraanse aanval vanuit Syrië op Israël, hebben officials in Washington bevestigd dat de Joodse staat zich actief voorbereid op oorlog met Iran. Maandag en dinsdag werden ongekend lange transporten van tanks richting het noorden van Israël waargenomen, nadat Israëlische gevechtsbommenwerpers in de nacht van zondag op maandag opnieuw een Iraans wapentransport in Syrië vernietigden. Daarbij kwamen minstens 11 tot 20 militairen om het leven. Een rechtstreeks gewapende confrontatie tussen beide landen lijkt dan ook inderdaad op ieder moment los te kunnen barsten.Voor Europa zijn leugens juist een reden om aan afspraken vast te houden

De Europeanen reageerden zoals kon worden verwacht hypocriet op de presentatie van de Israëlische premier Benyamin Netanyahu, die onthulde dat de Mossad zo’n 100.000 documenten uit Iran heeft gestolen (5), waaruit blijkt dat het land jarenlang heeft gelogen over het bestaan van een militair programma om kernwapens te ontwikkelen. Europa vindt dat de nucleaire deal die met Iran werd gesloten (het JCPOA) juist daarom overeind moet blijven. Amerika en Israël stellen dat die overeenkomst feitelijk niets waard is nu andermaal is bewezen dat Iran heeft gelogen (6)(7).

Natuurlijk zijn er ook stemmen die beweren dat die buitgemaakte documenten –waar nog ruim 60% van gelezen moet worden (4)- vals zijn. De eerdere leugens van Iran zijn echter een door de islamitische republiek zelf erkend vastgesteld feit, toen het akkoord ging met dat door president Obama opgestelde verdrag. Daarin werd de bestaande uraniumverrijking van het land beperkt, en dat terwijl het land jarenlang had beweerd dat het daar niet mee bezig was. Dat bewees al dat Iran die geheim gehouden verrijking inderdaad gebruikte om kernwapens te kunnen ontwikkelen.

Iran in Syrië is rode lijn voor Israël

Gezien de inmiddels niet meer te tellen dreigementen van uit Teheran om ‘het Zionistische regime’ op zeker moment in de toekomst te vernietigen, heeft Israël een Iraanse militaire macht in Syrië van meet af aan als een rode lijn gesteld.

Daar hebben de Israëliërs ook naar gehandeld. De afgelopen jaren voerde de luchtmacht minimaal 100 bombardementen op Syrië uit, de laatste afgelopen zondagnacht, toen F-15’s een Syrische bases bij Hama met raketten bestookten. Doelwit was het zoveelste transport met wapens en luchtafweerraketten voor de 47e Iraanse brigade die daar is gelegerd. Amerikaanse officials zeggen dat deze wapens waren bedoeld voor de geplande Iraanse aanval op Israël.

Minister Lieberman: Wereld is hypocriet ten aanzien van Iran

Volgens minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft Israël behalve Iran nog een vijand: ‘hypocrisie. Want dit is hetzelfde Iran dat de vrijheid van meningsuiting en minderheden hard onderdrukt. Hetzelfde Iran dat kernwapens probeerde te ontwikkelen, en om economische redenen de nucleaire deal sloot. Hetzelfde Iran dat zijn wapens probeert te verbergen, wat iedereen negeert. Maar Israël kan de dreigementen van Iran niet negeren, Iraanse officials die beloven om Israël weg te vagen. Ze proberen ons kwaad te doen, en wij zullen daar een antwoord op hebben.’

Militaire- en inlichtingenbronnen bevestigden dat Netanyahu’s onthullingen niets zullen veranderen aan de strategie van Iran, wat voor een groot deel te danken is aan de wereld, die al zo lang opzettelijk de andere kant opkijkt bij wat er werkelijk gaande is in de Shi’itische dictatuur. (3)

Ongekend lange tanktransporten richting noorden Israël

Volgens Israëlische media bereidt het leger zich inmiddels voor op oorlog. Afgelopen maandag en dinsdag werden ongekend lange transporten met tanks richting het noorden van Israël gezien. Die zullen vermoedelijk worden ingezet tegen de door Iran aangestuurde islamitische terreurbeweging Hezbollah, die zijn bases in Libanon heeft, maar sinds de burgeroorlog ook actief is in Syrië.

Iraanse vergelding mogelijk op andere manieren

Overigens kan Iraanse vergelding ook op andere manieren komen, mochten de mullahs in Teheran een direct gewapend treffen met Israël te riskant vinden. Als alternatief kan Iran (eerst) aan Hezbollah het bevel geven om met hun circa 100.000 raketten de aanval te openen. Ook kunnen Israëlische doelwitten in het buitenland worden aangevallen door terroristen, zoals al vaker is gebeurd in Argentinië, Bulgarije, India, Thailand en Azerbeidzjan.

Iran lijkt hoe dan ook de parlementaire verkiezingen op 6 mei in Libanon af te willen wachten, omdat Hezbollah in het geval van een eerdere aanval op Israël als de marionet van Iran zal worden afgeschilderd, wat de oppositie in de kaart zal spelen. Het zou ook niet slim van Iran zijn om ballistische raketten op Israël af te vuren, want daarmee geeft het land president Trump alleen maar meer reden om de nucleaire deal met het land vanaf 12 mei op te zeggen.

Bovendien zal een rechtstreekse aanval op Israël zo goed als zeker een rechtstreekse vergeldingsaanval op Iran ontlokken. Daar kan Israël zowel de luchtmacht, ballistische raketten als onderzeeërs die zijn bewapend met kruisraketten voor inzetten, en zal het proberen om ook de Amerikanen bij deze aanval te betrekken. Het moge duidelijk zijn dat dit scenario met een beetje pech kan uitlopen op een nieuwe wereldoorlog.
Annotaties:
| #263257 | 05-05-2018 08:40 | Antares
Daarin werd de bestaande uraniumverrijking van het land beperkt, en dat terwijl het land jarenlang had beweerd dat het daar niet mee bezig was. Dat bewees al dat Iran die geheim gehouden verrijking inderdaad gebruikte om kernwapens te kunnen ontwikkelen.

Alsof verrijking uitsluitend wordt gebruikt om wapens te produceren. Het lijkt erop dat Xander sommige conclusies aangenamer vindt dan andere.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen