Door community (initieel herman4394), Op zon 8 apr 2018 07:46, 3 reacties, nieuws

Israel dreigt Hamas-posities aan te vallen bij Gaza demonstraties


Palestijnse demonstranten rennen om het te dekken tegen traangas dat is afgevuurd door Israëlische soldaten ten oosten van de stad Khan Yunis, de Gazastrook, 6 april 2018. (Foto door AP)

Israël heeft gedreigd om Hamas aan te vallen die de Gazastrook bestiert, wanneer de "March of Return" vervolgt nabij het hek dat de geblokkeerde enclave scheidt en de bezette gebieden blijven doorgaan.

De Israëlische krant Haaretz citeerde bronnen van het Israëlische leger die zaterdag zeiden dat ze krachtig zouden reageren als de vermeende pogingen om de afrastering te beschadigen zouden worden voortgezet.

Israëlische sluipschutters hebben ook de opdracht gekregen om Palestijnen neer te schieten die de Gazastrook naderen, aldus het rapport.

Palestijnen zijn naar het hek gegaan als onderdeel van een protest van zes weken, genaamd "The Great March of Return", waarin het recht op terugkeer wordt geëist voor degenen die uit hun eigen land zijn verdreven.

De vreedzame demonstraties werden gewelddadig nadat Israëlische troepen traangas hadden gebruikt en met scherp geschoten hadden naar de demonstranten.

Gaza was het toneel van dodelijke schermutselingen op vrijdag, waardoor de Palestijnse president Mahmoud Abbas een beroep deed op de VN, de Arabische Liga en de EU om onmiddellijk actie te ondernemen tegen het Israëlische geweld.

De Jerusalem Post meldde dat Saoedische en Egyptische functionarissen contacten hadden geopend met Hamas-leiders om te roepen om een ​​einde te maken aan de wekelijkse protesten in Gaza.

Een ambtenaar van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken werd geciteerd dat Cairo zou zorgen voor de reguliere opening van de grensovergang bij Rafah in ruil voor een stopzetting van de demonstraties in Gaza.

"De situatie in de Gazastrook nadert een explosie voor iedereen die het blokkeert," zei de bron, "en daarom is er een angst dat de Palestijnse woede zich in de komende weken naar Egypte zal keren."


Rouwenden en journalisten dragen het lichaam van de Palestijnse journalist Yasser Murtaja tijdens zijn begrafenis in Gaza-stad op 7 april 2018. (Foto door AFP)

Meer dan 30 Palestijnen zijn de afgelopen week gedood door het Israëlische leger.

De Return-rally's eindigen op 15 mei, de dag waarop de Palestijnen Nakba Day (Dag van de catastrofe) herdenken toen honderdduizenden vluchtten of hun huizen werden verdreven in 1948 en Israël werd gecreëerd.

Haaretz zei dat het Israëlische leger met scherp schiet omdat het bang is voor een massale breuk van het verouderende Gaza hek.

Het rapport verwees verder naar de bezorgdheid van het Israëlische leger dat in het geval van veel Palestijnse slachtoffers de internationale gemeenschap de diplomatieke druk op het regime zou kunnen verlengenPersTV-Palestijnen zijn woedend over Israëls geweld tegen demonstranten.

Palestijnse functionarissen en activisten zijn woedend over de lopende Israëlische campagne van brutaliteit tegen demonstranten.

Op zaterdag steelde de Europese Unie vraagtekens bij Israëls "gebruik van geweld" tegen de Gazanen, en riep op tot "terughoudendheid" in de belegerde enclave.

In een verklaring verwees Maja Kocijancic, woordvoerster van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, naar de moord op negen Palestijnen, waaronder een minderjarige en een journalist, in Gaza op vrijdag en het verwonden van honderden meer door Israëlische troepen.

Het bloedbad "roept serieuze vragen op over het proportionele gebruik van geweld waar iets mee gedaan moet worden", zo stond in de verklaring.

"De EU is diep bedroefd door het verdere verlies van mensenlevens. We wensen een spoedig herstel aan alle gewonden toe, alle betrokkenen moeten nu snelle levering van medische apparatuur mogelijk maken aan diegenen die het nodig hebben, en medische verwijzingen toestaan ​​aan ziekenhuizen buiten Gaza voor humanitaire hulp, "voegde het toe.

Op 31 maart drong Federica Mogherini, hoofd van het buitenlandse beleid van de EU, aan op "een onafhankelijk en transparant onderzoek" naar het gebruik van levende munitie door het Israëlische leger tegen de Gazanen.
Annotaties:
| #262870 | 08-04-2018 08:30 | herman4394
Artikel is vertaald dmv Google translate met nog enkele persoonlijke verbeteringen
| #262871 | 08-04-2018 09:50 | Best Well
Palestijnen in Gaza, gevangenen in een land zonder eigen grensovergang.
Best Well's avatar
| #262894 | 09-04-2018 09:55 | herman4394
Zeventig jaar geleden op 9 april 1948,hadden mijn moeders vriendin Hayah Balbisi op school (beide op de lerarenopleiding in Jeruzalem) ervoor gekozen om terug te gaan naar haardorp Deir Yassin. Dat was de laatste keer dat mijn moeder haar vriendin zag die werd afgeslacht met kinderen op school. Deir Yassin was
niet de eerste of de grootste slachting gepleegd door zionistische krachten tijdens dat tijdperk van etnische zuivering. Maar het was profetisch en emblematisch voor ons omdat het opzettelijke effect werd uitvergroot om de dorpsbewoners bang te maken
(zelfs sommige overlevenden moesten in de straten van paraderen. Jeruzalem en luidsprekers vertelden over meer dreigende bloedbaden). Tientalle bloedbaden werden inderdaad gepleegd, net in de zes weken voorafgaand aan de creatie van Israël en meer daarna.

534 dorpen en steden waren ontvolkt in de bizarre 20ste-eeuwse poging om een multicultureel / multireligieus Palestina te transformeren naar de "Joodse staat van Israël".

70 jaar later worden moordpartijen nog steeds gepleegd zoals in Gaza waar het beleg een trage genocide en Israëlische sluipschutters creëert en waar Israelische snipers tot nu toe tientallen vermoordden en honderden vreedzame demonstranten permanent uitschakelden in de afgelopen 10 dagen.

Google translate.

Seventy years ago on 9 April 1948, my mother’s friend Hayah Balbisi in
school (both at teacher school in Jerusalem) chose to go back to her
village of Deir Yassin. That was the last time my mother saw her
friend who was massacreds with children at the school. Deir Yassin was
not the first or the largest massacre committed by Zionist forces
during that era of ethnic cleansing. But it was prophetic and
emblematic for us because its deliberate effect was magnified to scare
the villagers (even some survivors were paraded in the streets of
Jerusalem and loudspeakers told of more impending massacres). Dozens
of massacres were indeed committed just in the six weeks leading up to
Israel’s creation and more after. 534 villages and towns were
depopulated in the bizarre 20th century attempt to transform a
multicultural/ multireligious Palestine to become the “Jewish state of
Israel”. 70 years later massacres are still being committed such as in
Gaza where the Siege is creating a slow genocide and Israeli snipers
so far murdered dozens and permanently disabled hundreds of peaceful
protesters just in the past 10 days.

Human Rights Newsletter <humanrights@lists.qumsiyeh.org>
aanmelden / inloggen