Door community (initieel P.uncia), Op din 19 jul 2011 14:24, 2 reacties, nieuws

Israël entert activistenschipHet Israëlische leger heeft een schip met pro-Palestijnse activisten geënterd. De activisten kregen vooraf een waarschuwing dat de entering rustig zou verlopen.

"De marine heeft de controle over het schip overgenomen" meldt het Israëlische leger. Volgens de Israëlische openbare radio vond de entering plaats "zonder incidenten".

Het schip, de Dignity al-Karama, is zaterdag vanuit Griekenland vertrokken. Dat liet een van de opvarenden, Thomas Sommer, maandag telefonisch weten. Aan boord bevinden zich zestien activisten en journalisten. De Dignity maakt deel uit van een internationale vloot die koers zet naar de Gazastrook om te protesteren tegen de blokkade die Israël er handhaaft.

Het Franse schip heeft wel enige tijd in Griekenland aan de ketting gelegen. De Griekse autoriteiten hadden een uitvaarverbod opgelegd, officieel om de veiligheid van de actievoerders te waarborgen. Israël had immers duidelijk laten verstaan de schending van de blokkade niet te zullen accepteren. Bij vorige pogingen om de blokkade te doorbreken vielen al doden en gekwetsten.

Annotaties:
| #147684 | 19-07-2011 14:33 | sigmund
Pirates of the Middle East...
sigmund's avatar
| #147763 | 19-07-2011 19:42 | wingload
Griekenland heeft toch een marine? Die is toch belast met het garanderen van een vrije doorgang van schepen die onder Griekse vlag varen, door de internationale wateren? Met die nieuwe IMF-duikboten kunnen ze toch mooi zo'n IDF-drijfboot naar de kelder jagen. En dat wil ik eens zien nou!
wingload's avatar
aanmelden / inloggen