Door community (initieel Antares), Op din 6 jan 2015 10:33, 4 reacties,    

Israël kaapt Palestijnse belasting wegens ICC, dreigt met meer actiesDe pogingen van de Palestijnse Autoriteit (PA) om zich bij het Internationaal Strafhof te Den Haag (ICC) aan te sluiten heeft binnen Israël tot woedende reacties geleid. Israël is geen lid van het ICC en wil dit ook nooit worden, toch dreigt het er alvast mee het ICC te willen inzetten tegen de PA en bezweert dat geen Israëlische soldaat ooit voor het ICC zal verschijnen.

De eerste maatregel die door Israël wordt getroffen is dat het uitbetalen van belastinginkomsten, 125 miljoen dollar, aan de Palestijnse Autoriteit vanaf volgende maand zal worden stopgezet. Er werd door Israël niet op ingegaan welke maatregelen er nog meer zullen worden genomen. Verder eist Israël dat de jaarlijkse steun vanuit de VS, 400 miljoen dollar, zal worden ingetrokken.

Israël heeft er tegelijkertijd geen problemen mee om 18 miljoen dollar financiële steun, afkomstig uit de VS, te gebruiken voor het uitbreiden van de illegale nederzettingen met nog eens 300 woningen in Beit El.

Volgens de Israëlische minister Rivlin is het inhouden van Palestijnse belastinginkomsten beschadigend voor Israël.

Waar de confiscatie van het belastinggeld toe zal leiden in deze onrustige tijden, vlak na de moord op ruim 2100 onschuldige Palestijnse burgers, is onzeker. De situatie komt er in wezen op neer dat de Palestijnen meebetalen aan het langzaam opruimen van hun eigen leefgemeenschap en een derde intifada lijkt onvermijdelijk.
Annotaties:
| #226568 | 06-01-2015 14:44 | Ness
http://www.redressonline.com/2015/01/unreported-israel-poverty-injustice-child-abuse/ <-- aan hun eigen bevolking besteden ze al dat geroofde geld in ieder geval niet. Het roven van kinderen met de joodse pseudo - id en het mishandelen ervan kost erg veel geld. BOYCOTTEN DIE HAP
729-israel-barcode.jpg
Ness's avatar
| #226582 | 06-01-2015 17:54 | Argwaan
Het ingelukkige is dat "Joden" zich via hun god verheven weten boven anderen, dat geldt trouwens voor meer soorten Arabieren. Dat houdt de problemen mede in stand.
Maar hoe leg je nou aan iemand die meer is dan jij uit dat hij verkeerd bezig is?
Argwaan's avatar
| #226603 | 07-01-2015 00:32 | Ness
Uitleggen werkt niet als er geen oren aan de kop zitten.

Het nieuwste op dit gebied: : israhel gaat de electriciteit afsluiten want de Palestijnen kunnen het niet meer betalen.

Het is trouwens electriciteit opgewekt met het gas dat israhel van de Palestijnen steelt, uit het gasveld vlak voor de kust van Gaza.
Het is al ziek genoeg dat die mensen moeten betalen voor hun eigen energie. Maar het kan altijd nog zieker. Dat kun je aan israhel overlaten hoor !
Ness's avatar
| #226612 | 07-01-2015 09:38 | Antares
Maar het kan altijd nog zieker.

Helaas maar al te waar. De wapens waarmee Israel de Palestijnen bestookt hoeven ze niet zelf te betalen, dat doen de VS. Aan de wederopbouw wordt door Israel verdiend doordat Palestijnen worden verplicht bouwmaterialen via Israelische bedrijven aan te kopen. En dan ook nog dat gas. Ze hebben van genocide een verdienmodel gemaakt.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen