Door community (initieel P.uncia), Op din 24 apr 2012 14:50, 2 reacties, nieuws

Israël legaliseert drie ‘illegale’ koloniesIsraël heeft drie 'illegale kolonies' gelegaliseerd,bevestigt het kabinet van premier Benjamin Netanyahu een bericht in de krant Jerusalem Post.

Israël maakt onderscheid tussen twee soorten nederzettingen: zij die met toestemming van de regering worden gebouwd en 'illegale outposts'. Voor het internationaal recht zijn alle nederzettingen evenwel illegaal.

Een ministerieel comité heeft nu besloten drie dergelijke 'outposts' op de Westelijke Jordaanoever te 'legaliseren'. Het betreft Bruchin met 350 bewoners, alsmede Sansana en Rehalim waar telkens 250 mensen wonen. Die 'wilde kolonies' zijn in de jaren negentig opgericht.

Geciteerd door de Jerusalem Post zeggen niet nader genoemde regeringsfunctionarissen dat de statusverhoging van de drie kolones "op het terrein niets verandert". De beslissing impliceert niet het oprichten van nieuwe nederzettingen of het uitbreiden van bestaande.
Annotaties:
| #178819 | 24-04-2012 15:49 | sigmund
"Israël heeft drie 'illegale kolonies' gelegaliseerd"

"Voor het internationaal recht zijn alle nederzettingen evenwel illegaal"

Je kunt stront best als gebak proberen te verkopen. Maar het is en het blijft stront.....
sigmund's avatar
| #178827 | 24-04-2012 19:30 | flavius
Israel staat blijkbaar boven de wet.De ene VN resolutie na de andere lappen zij aan hun "laars".En maar blijven huilen als er kritiek komt.Ik stuur Bibi een doosje kleenex.
aanmelden / inloggen